Új hozzászólás Aktív témák

  • Degeczi

    nagyúr

    válasz ojb #43257 üzenetére

    Környezet és felhasználásfüggő. Én pl. először kínai játékriasztót használtam, 433 MHz-es mozgásérzékelőkkel minden szobában, ami a lehető legrosszabb választás volt, különösen amikor nyitásérzékelőkből is ilyeneket raktam föl ajtókra, ablakokra: sosem lehettem biztos benne, tényleges állapotot tükröz-e a rendszerem, uis a mozgásérzékelők rengetegszer ismétlik a saját adásukat, sokáig lefoglalva a sávot, így mindig kétesélyes volt, a nyitásérzékelő jele vajon átjut-e, mert a rendszer legnagyobb problémája az egyirányú, ütközésfigyelés nélküli kommunikáció (még csak azt sem nézik meg, éppen ad-e egy másik eszköz, így elég nagy eséllyel rádumálnak)
    Márpedig egy ajtó- vagy ablak nyitása mindig mozgásérzékeléssel is jár az adott helyiségben, így ez az egymásradumálás rengetegszer megtörtént... Próbáltam háromféle vevőt is, házilag összerakottat, Sonoff RF Bridge-et és RTL SDR rádióvevőt, mindegyikkel ugyanezt tapasztalva! Milyen felhasználói hiba lett volna ez (túl azon, h nem jó erre)?
    Egy megváltás volt Zigbee nyitásérzélőkre váltani, attól kezdve mindig biztos lehetek az ajtók, ablakok állapotában.

    Ha nincsen semmi zavaró a környékén, nincsenek sűrű adások, ettől még persze valóban beválhat, különösen olyan célra (pl. időjárás érzékelés), ahol nem kritikus, ha egy-egy adás nem jut át, majd bemegy a következő.
    De amúgy inkább kerüli az ember a 433-at, jó okkal.

Új hozzászólás Aktív témák