Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabail
csendes tag
válasz Gabail #37801 üzenetére
Múltkor kerestem kisebb irodába TRV-ket. Addig jutottunk, hogy vettünk egyelőre 3db Aqara E1 TRV-t. (Hm.. nemrég még 22ezer volt.) Csakszólok ha valaki ilyet tervez venni: nincs hozzá Herz adapter. Külön kell beszerezni hozzá ilyet, ami hogyhogynem mindenhol hiánycikk vagy irtó drága. Másik probléma, hogy a saját hőmérője csak 1.0 fokos lépésekben jelent, csak amikor legalább ennyit változott a hőfok. Ezzel együtt lehet élni, de jó lett volna tudni előre. A következő, hogy a szelep on/off-os, nincs köztes állapot. Ezt meg sejteni lehetett.
Szóval most próbálom beállítani HA-ban, de mivel még először van dolgom TRV-kkel, rögtön elakadtam. Mindjárt az első kérdés: Z2M-ből HA-ban automatikusan létrejön hozzá egy climate.* entity generic_thermostat (ha jól gondolom). A hvac_modes attribútum alapból `auto, off, cool, heat, dry, fan_only` tulajdonságokat kap. Hol/hogyan lehet ezt felüldefiniálni, ha nekem csak az off és heat kellenek?
-
radio11
tag
Sziasztok!
HA alatt eddig tasmotát használtam az ESP8266 alapú cuccokhoz (van egy csomó) semmi problémám velük. Viszont van egy olyan eset (clamp sensor) ahol a tasmotának nincs megoldása esphome viszont tudja. Okoz valami galibát ha párhuzamosan mindkét integrációt aktívan használom (tasmota és esphome), nem akadnak össze az eszközök? -
€uro
őstag
Sziasztok!
Zigbee-vel kapcsolatban szeretnék tőletek segítséget kérni, hogy tisztán lássak az alábbiakat illetően.
Aqara A100 Zigbee okoszár vásárlását tervezem, amit Home Assistant rendszerbe szeretnék integrálni. Az internetes információim szerint ehhez szükség lesz egy Aqara Zigbee Hub-ra.
Mindenképpen terveztem venni egy Zigbee hub-ot. Ugyanakkor két kérdés foglalkoztat:
1.) Az Aqara okoszár kizárólag Aqara Zigbee Hub-bal működhet, vagy más Zigbee hub is jó lehet hozzá?
2.) Ha vásárolok egy Aqara Zigbee Hub-ot, akkor azt univerzálisan mindenféle eszközhöz használhatom majd, vagy csak Xiaomi/Aqara termékekkel fog működni?
Tudomásom szerint a Zigbee éppen egy olyan kommunikációs protokoll, amit azért találtak ki a különböző gyártóktól származó okos eszközökhöz, hogy azok közös nyelvet beszélhessenek. A kérdéseimre ezért merem remélni a helyes válaszokat. Ugyanakkor egy megerősítést megnyugtatóan fogok fogadni.
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
fo_di
őstag
úgy tűnik, hogy mivel titkosított kulccsal kapcsolódik össze a hubbal, amit a xiaomi nem kötött a hobbisták orrára, így még home assistantba egyelőre nem lehet felvenni csak aqara hubon át, vagyis ehhez a modellhez mindenképpen kell az aqara hub, amire tudtommal leginkább csak aqara cuccokat tudsz integrálni
egyébként alapvetően ha home assistantba akarsz zigbeet integálni, akkor nem kellene hozzá feltétlen aqara hub, hanem bármilyen támogatott zigbee stick megteszi, így a home assistant lesz a hubod (ha az itt lévő listán rajta van, akkor bármilyen támogatott stickkel összekapcsolható)
ennek már csak olyan előnye is van, hogy hiába tűnik nyílt szabványnak a zigbee, valójában a gyártók (főleg a xiaomi) előszeretettel korlátozzák le a hubjaikat, hogy csak sajátmárkás eszközöket fogadjon, míg ha a home assistantba vitt sticket használod hubként, akkor ilyen probléma nincs, az minden zigbee eszközt össze fog kapcsolni (így pl ikeás kapcsolóval tudsz majd aqara, hue és tuya zigbee eszközt is kapcsolni és fordítva) -
fo_di
őstag
legutóbb kérdeztem, hogy mik a tapasztalatok az aqara t1 relével itthoni dobozban, végül rendeltem kettőt az alzáról (talán olcsóbb is volt mint aliról, vagy legalábbis ugyanannyi, csak 1 napos szálíltással), és nem egyszerű eldugni a dobozba, nem igazán fér be lapjával, így be kell fektetni, ami mélyített dobozt igényel, különben esélytelen
-
Primary92
senior tag
válasz Fuser és Tsa #38192 üzenetére
Arra jutottam, hogy nekem is valami hasonlóra lenne szükségem. Mondjuk nem feltétlen Logo-val.
A Home assistant szimpatikusnak tűnik. Ha sikerül összehozni egy PLC-val, akkor jó is lehet.Ha jól értem, akkor csak megfelelő bridge-k, gateway-ek kellenek, hogy random vezetéknélküli, vagy buszos eszközöket tudjak használni a Home assistant-tal?
-
€uro
őstag
Hm... értem.
A célom most elsősorban az Aqara A100 - HA kapcsolat. Így valójában nem is egy, hanem mindjárt két Zigbee eszközre is szükségem lesz. Kell ugye az Aqara Hub és még szükség lesz a HA-hez is egy stick-re. Vagy az Aqara Hub a helyi hálózaton keresztül is kommunikálhat a Home Assistant-tal?
Köszönöm a választ neked is, és radio11, neked is!
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
-
Rosep
senior tag
Home Assistant villámkérdés:
Az Integrációk menüpontot/fület ki lehet rakni valahogy a baloldali menüsorra? -
LouiS22
veterán
válasz Gabail #38251 üzenetére
configuration.yaml-ban az adott climate entitást az alábbiak szerint módosítod (értelemszerűen a saját, vágyott - és az eszköz által támogatott - értékekkel):
homeassistant:
customize_glob:
climate.midea_ac_nappali:
hvac_modes:
- 'off'
- 'cool'
- 'dry'
- 'fan_only'Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
dolon75
senior tag
Sziasztok!
Szeretném mérni a külső hőmérsékletet a nyaralóban.
Olvasgattam a topicot.A. verzió:
gondoltam, megyek ágyúval verébre, és megnéztem a HomeAssistot. Tetszik, hogy a felhő kikerülhető.
Vennék egy ASUS Tinker Board S R2.0-ot, mert azt kapni.
Tápegység is kell hozzá.
Milyen külső hőmérőt ajánlotok hozzá, ami nem fogyasztja le az elemet egy nap alatt?B verzió:
Milyen külső hőmérőt ajánlotok, ami Wifi-n felhőbe megy, és nem kell hozzá más?
Az előny, ha később a HomeAssist-hoz tudom integrálni.Köszönöm!
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
ViZion
félisten
válasz dolon75 #38266 üzenetére
Wowww...
Ez tényleg repülőgéphordozóval verébre...
Wemos D1 mini + ds18b20 szenzor(ok) + tápegység a HW, ami
1800+1500 (szenzoronként)+ 2500 (meert atom jót veszel, drágán) =~7k futárral
ESPEasy szoftver, 1-2 este tutorial nézés, forrasztás. Adatokat MQTT vagy Thingspeak-re lehet küldetni, de Domoticz-ot is ismeri. HA-m nincs, de szvsz oda is lehet integrálni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Primary92
senior tag
Milyen villamosszekrényeket használtok?
Tudtok képet mutatni?Arra lennék kíváncsi, hogy milyen szekrényeket lehet kulturáltan integrálni egy családi házba, ha nincs erre külön helyiség. A sima lakossági elosztó szekrények nem alkalmasak erre szerintem.
Az ipari megoldások pedig jellemzően nem süllyeszthetőek. Talán az Eaton xBoard+ az egyetlen, ami elég rugalmas, maszkolható, és kellően mély. Az IP55-ös szabadonálló xBoard+ elég kényelmesen használható. -
vkp
aktív tag
Megjött az új beta-ba a víz fogyasztás, már csak az a kérdés, hogy milyen sensort/template-t fog elfogadni...
-
LouiS22
veterán
The following integrations now support reporting water usage out of the box:
Flo
Flume
HomeWizard Energy
P1 Monitor
ToonFurthermore, you can of course create your own using templates, MQTT, or ESPHome (requires ESPHome version 2022.10.1 or newer).
Vagyis a legutolsóval szinte korlátlan lehetőségeid vannak.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
gya/352
tag
válasz dolon75 #38266 üzenetére
Masik lehetoseg:
Shelly Uni, meg DS18B20 szenzor, meg kell neki egy 12V-os tap, meg dobozba kell rakni, szoval a butykoles itt sem marad el. Cserebe nem kell szoftvereszkedni, csak wifit beallitani. Sajat felhobe ment , sajat app van hozza ami megbizhato es konnyen kezelheto. Valamivel dragabb de nem horror az ara. -
dolon75
senior tag
válasz ViZion #38268 üzenetére
köszi!
Egy baj van, vagy 20 éve nem forrasztottam. 😉
De az egész téma érdekel, meg fogom nézni.
csak kell egy jó páka is. 😁van készen kütyü, amit kirakok kertbe, és küldi az adatokat felhőbe?
gya/352 köszi neked is, megnézem!
[ Szerkesztve ]
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
ViZion
félisten
válasz dolon75 #38279 üzenetére
Wemos az 5V, mezei telefon táp, vagy kicsit komolyabb. Nem igazán kültérre való, de ha fabrikálsz rá egy dobozt, az elég.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
nem nekem kellett menjen a válasz, sebaj. Kiöntést nem csinálnám, inkább külső dobozba, úgy szerelhető marad, ha vmi van. De kinek mi.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
LouiS22
veterán
válasz Olympia76 #38286 üzenetére
Nekem most nem esp alapú a megoldásom (egy régi pi van overkillként beállítva, még domoticz hagyaték ), és kihúztam oda neki USB-t -- egészen pontosan poe fut ki és a pi előtt van egy átalakító, hogy 5V érkezzen meg a málnába). Hozzáteszem: társasház, a lakás mellett, zárt helyen van a mellékvízmérő.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
félisten
Hát csak a vezeték eljuttatása problémás lehet, főleg ki az udvarra huszin harminc méterekre. Nekem a beálló és a terasz kötött nincs vezetékes kontakt, de ha a beállón megy a villany akkor a terasz is kapcsol, egyszerű okosfunkció.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
vkp
aktív tag
válasz Kolondrum #38293 üzenetére
Nálam nincs buta fogyasztó, mindent tudok HA-ból kapcsolni. A döntő többsége ethernetes relépanelekkel, a maradék (redőnyők) shellyvel, a világítás egy része meg zigbee lámpákkal (ikea). Ha ma csinálnám, akkor a redőnyök is vezetékes shelly-k lennének, akkor még nem volt shelly pro, amikor terveztem és kiviteleztem.
-
félisten
Látom itt gyakran a rendőny téma pörög. Nálunk nincs, Pedig 8db ablakom van egymás mellett a nappaliban.
Én most azt a projektet futtatom, hogy ha megy a kapu nyitó motor, akkor kapcsoljon fel a terasz (a beálló alkonykapcsolóval kapcsol) és bent a villany a nappaliban akkor ha stb...2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Kolondrum #38293 üzenetére
Az udvar általában nem művelt terület, az érzékelő kábele pedig nem veszélyes, így bőven elég mondjuk 2 ásónyomnyi mélyen gégecsőben lefektetni a kábelt hozzá, egy hétvége alatt megvan.
Nekem a dupláját, 50 méteren felüli hosszban kellett beásni a kapuhoz nyitásérzékelő és csengő kábelét (és mivel maradtak benne szabad erek, később a postaláda is kapott nyitásérzékelőket), de az sem volt vészes, legalább a lezárás idején is volt egy kis testmozgás Egy megváltás azóta, h teljesen megbízható az érzékelés, sokkal jobb mint korábban a 433 MHz-es megoldás volt.Ha építkeznék, mindenhová behúznék kábeleket, de mivel már adott volt a ház, a rengeteg ablakhoz, beltéri ajtóhoz persze nem véstem be utólag, oda praktikusak a Xiaomi Zigbee nyitásérzékelők, simán 2 évig is elketyegnek két elemcsere közt.
-
Sipi-
őstag
Ma a lépcsőház egyik lakásában volt egy durva csőtörés, elázott alatta lévő szomszéd, folyosó, garázs, stb.
Arra gondoltam, hogy venni kellene vízérzékelőt, amit leraknák a vizes helyiségekben az egyik sarokba a földre. Tudtok ilyet ajánlani? Z-wave vagy Zigbee lenne a preferált elem élettartam és megbízhatóság miatt is.
Home Assistantból küldenék riasztást és akkor keresnék valakit a házból, hogy zárja el a lakás csapját a folyosón (ha nincs éppen otthon senki).https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
vkp
aktív tag
Xiaominak van zigbee, kugliba beírod, találsz itthon is. Nekem apósnál van, működik.
Ha biztosra akarsz menni és van rá lehetőséged, akkor veszel egy shelly elzárót és felrakod a csapra, akkor nem kell megkérned sem senkit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest