Új hozzászólás Aktív témák

  • CsodaPOK

    senior tag

    válasz Degeczi #28598 üzenetére

    Arra értettem, hogy amit leírtál, az ha nem is sok, de mind időbe telik. És lehet, hogy csak egy hangyányit számítanak, de lehet, hogy egyszer pont egy-két ilyen kis apróság fog sokat számítani. Én ebben hiszek, lehet, hogy csak az én hülyeségem ez, de ilyen vagyok és ez nem most fog megváltozni :))

    Amit írtál a hsz-ed végén, azt kicsit továbbgondoltam és lehet, hogy az lesz, hogy pl egy ilyesmi kis riglit összeházasítok egy door sensor-ral. Így ha kimegyek, a riglit mindenképp ki kell nyissam és nyitva is marad, mindaddig, amíg kint vagyok (azaz van jelem, amit tudok figyelni, hogy lemehet-e a redőny). Ha bejövök, akkor a zárás két lépcsős lesz, a normál kilinccsel zárom az ajtót és rá kell fordítanom a riglit (és ekkor mehet le a redőny).
    Ennek a hátulütője, hogy ha záráskor elfelejtem a riglit ráfordítani, akkor fent marad a redőny, illetve, hogy ha bukóra nyitom a teraszajtót (ilyet ritkán csinálok), akkor is nyitnom kell a riglit, akkor sem fog lemenni a redőny. Első gondolatra ez számomra vállalható :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák