Új hozzászólás Aktív témák

  • ojb

    tag

    válasz fecus #24128 üzenetére

    ZigBee esetében utaltam már rá, hogy kimenő - teljesítmény (Tx Power) szempontjából kettő részre oszthatóak az eszközök.

    A Wifi "védelmében" a 0 - +6 (+10) dBm közötti és ami nem kíméli a WiFi-t a +20dBm környéki.
    Na az utóbbinak már akár négyszerese is lehet a kimenő teljesítménye, mint az N -es WiFi-é
    és akár 10 - 100 szorosa mint egy "normál" ZB Coordinátor-é vagy router-é.
    Ahhoz, hogy eljuthass pincéből az emeletre, amik "messzire" vannak egymástól van az a lehetőséged, hogy a lakást "telirakod" alacsony kimenő teljesítményű routerek-kel és akár 3 - 4 - 5 szakaszon keresztül jutsz fel az emeletre, vagy leraksz egyet a pincébe, aminek +19-22dBm a kimenő teljesítmény és egyet az emeletre, ami szintén ilyen paraméterekkel rendelkezik és ezek képesek átbeszélni a nagyobb csillapítást is, amit a födémek - falak okozhatnak.
    Fontos, hogy a második javaslat csak abban az esetben működik kielégítő hatékonysággal, ha nagy kimenő teljesítményű ZB eszköz Pl Coordinátor vagy router szintén nagy teljesítményű routerrel kommuniká! (Mindkét irány emelt teljesítmény szintű!!!)
    Ilyen eszközök viszont már zavar(hat)ják a saját és a környék WiFi hálózatait, tehát csak kellő odafigyeléssel. tervezéssel célszerű őket használni.
    Melyek is ezek az eszközök:
    CC2538 +CC2592 PA; CC2652P ; CC230 +CC2591 PA ; CC2531 +CC2592 PA stb általában a P jelöli az emelt kimenő teljesítményt.

Új hozzászólás Aktív témák