Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz LouiS22 #11492 üzenetére

    Az izzó tárolja a beállítást, nem a gw, viszont a gw-vel állítod be nyilván. Sajnos zigbee2mqtt-re váltás esetén nyilván resetelni kell az izzót, sanszos, hogy ez a beállítás is megy a levesbe ilyenkor, hiába az izzóban van. Ki kellene azért próbálni, mérget nem vennék rá.

    Viszont már írtam többször, hogy én HUE esetén nem engedném el a gyári bridget, a következő okokból:

    - Olcsó, és ha komolyan gondolja valaki a HUE-t, akkor előbb utóbb úgyis lesz neki 2-3 vagy több darab, mivel nagyon gyakori, hogy 3db izzós + dimmer switches szettek olcsóbbak bridge-el együtt valami akcióban, mintha meg akarnád venni a 3db izzót külön. Ezért is van tele a net 6-10eFt-ért árult bontatlan HUE brdige-ekkel.
    - Nagyon jó és stabil a vas, Linux alapú (Philips által patkolt custom OpenWRT), nem mikrovezérlős, még wifi is van benne, de gyárilag inaktív.
    - Az API-val sincs semmi baj, nyitott, jól dokumentált, a default működés LAN-os, nem tolja az arcodba a cloudot egyből, tenni kell érte és külön akarni hogy cloudos legyen (tisztán mint a Shelly).
    - Firmware upgrade-el néha kerülnek be jó dolgok az izzókba és az egyéb eszközökbe, ezek telepítése is csak a HUE bridgen keresztül lehetséges. Ilyen volt pár hónapja a fent említett funkció is, a legelső HUE izzók is simán megkapták.
    - Támogatja az IKEA izzókat is.

    Szóval annyira nem nagy gond szerintem, hogy van egy ilyen doboza az embernek (meg minimum egy tartalék a fiókban!). E mellett még lehet Zigbee2Mqtt-zni az egyéb (nem HUE) eszközökkel.

    Nagy kár egyébként, hogy nem karolta még fel senki a dolgot, és nem hackelték szét. Simán lehetne rá telepíteni csomagokat, akár dedikált zigbee2mqtt doboz is lehetne belőle, vagy megfelelő linuxos cluster toolokkal 2-3db-ol egész jó kis HA (mármint high availability) megoldást lehetne belőle faragni. Egyetlen fickó van a neten, aki rootolta, és be tudta aktiválni a wifit, de az is inkább egy esettanulmány csak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák