Új hozzászólás Aktív témák

  • Cicero

    őstag

    válasz fokukac #63436 üzenetére

    Csak pár gondolatot a cikkel kapcsolatban:
    - nekem az a tapasztalatom, hogy az új, moziban adott filmek közül nagyon nehéz eredeti nyelves vetítést találni. Többek között ezért sem járok moziba, vagy ha igen, akkor az vagy művészmozi (bem, toldi stb.) vagy gerilla mozi (régebben a retek filmklub a müsziben, vagy a budapest rooftop)
    - az ismerőseim közül egyet nem tudnék mondani, aki pl. botladozik az angollal. Minimum társalgási, ha nem tárgyaló vagy készség szinten beszélik a nyelvet. Ez nagyrészt az internetnek/számítógépnek (youtube, játékok) és nem a TV-nek köszönhető. Tehát azzal a gondolattal, hogy a fiatalok nyelvtanulását lehetne segíteni egy azt propagáló környezettel teljesen egyetértek.
    - a kulturális örökségen nagyot derültem. Miről beszélünk? Azokról a külföldi filmekről, amelyekről Aczél elvtárs úgy döntött, hogy mehetnek a népnek, mert a nyugat hanyatlását mutatják be? Vagy a Macskajajról? Mert az kivételesen jól sikerült, sőt a Pofa be! és a Taxi is hiányozna. Viszont amit pl. a natgeo vagy discoverys dokumentumfilmek szinkronizálásánál csinálnak, az valami katasztrófa és totális szégyen.

Új hozzászólás Aktív témák