Új hozzászólás Aktív témák

  • fokukac

    nagyúr

    válasz concret_hp #63000 üzenetére

    Bleki kolléga megint túlbonyolítja, ne figyelj rá, hülyeséget beszél (mint mindig :DDD, lovagol itt a százalékokon, amikor ezek a mérők olyanok, hogy egyszer rálehelsz vagy véletlenül megfogod és már mást mutat...)

    Egy lakásban nem a páratartalom a leglényegesebb, hanem a fal hőmérséklete, mert a fal tárolja a meleget / hideget, és kisugározza azt, ezzel befolyásolva a hőérzeted.
    Ha 26 fokos a fal, azt már valóban melegnek lehet érezni, ha pedig még melegebb, azt pláne. (ezt akkor érzed csak igazán, ha télen nulla fokban bemész egy elhagyatott épületbe, ahol ugyanúgy 0 fok van, csak süt a falból, ezért sokkal jobban fázol mint kint, vagy amikor 2 hét nyaralás után hazaérsz augusztusban a 32 fokos panellakásodba, és hiába hűtöd 2-3 napig, amíg le nem hűl a fal, melegnek fogod érezni, mert süt a falból a meleg)

    Erre azt tudom mondani, hogy szellőztess sokat, éjjel.
    Esetleg néha kapcsold be a légkondit egy időre, hogy temperáljon. Ha csak kicsit megy, az alacsonyabb páratartalomnak köszönhetően már azt is hűvösebbnek fogod érezni, de az igazi megoldás, ha lehűtöd a falakat, ha jön egy hidegfront.

    [ Szerkesztve ]

    Pleased to meet you - hope you guess my name

Új hozzászólás Aktív témák