Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    Jaj de jó, pont én is írni akartam megint mosógép ügyben. Ja igen, nekünk is 33 éves a mosógépünk, Hajdú energomat. Hangos, zúg, és nem lehet vele centrifugázni, a szokásos városnéző hajlandósága miatt, és mert a martenzites acélpadlót is szilánkosra verné, de mellette a különálló centrifuga kikeni a vizet a maga 1400-as fordulatával.
    Azt még nem mértem, hogy kilowattórára és litervízre levetítve mennyivel gazdaságtalanabb, mint egy modern gép ugyanolyan mosással, azt tudom, hogy egy adag mosás kb. 50 perc, míg a modern gépeknél ez kb. 2,5- 3 óra. Tehát ha 3 féle adagot kell mosni, akkor féladagokkal is minimum másfélszer annyi ideig tart az újakkal kimosni.

    Ettől függetlenül elkezdtem nézelődni, felmértem, hogy kb. a 110 ezres kategóriáig szinte biztos hogy minden márka garantáltan rozsdál vagy romlik, afölött meg lutri. (<-- minimálisan torzított, de véletlenszerűen, megmagyarázhatatlan okokból bekövetkező statisztikai vélemények alapján) Aztán van a Miele ami 350 ezernél kezdődik, de valahogy azt sokallom. Most ott tartok, hogy AEG 78370, ami már invereteres, 7 kilós, és 1300-as centrifugás. És állítólag ennek nem rozsdál meg 2 mosás után mindene. 160k.

    És hogy ismeri-e valaki ezt a típust, vagy elődeit? Vannak-e buktatói?

    [ Szerkesztve ]

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák