Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz Lortech #54981 üzenetére

    Hmm, hát én egyféle Auchanos morbiert már kóstoltam, nem mondom, hogy nem jellegzetes, de szagintenzitásra az én eddigi tapasztalatom alapján ennek apró töredéke :)

    Én anno a trappista-pannónia korlátolt fogyasztói státuszból egy különösen jól eltalált Brie kapcsán szabadultam ki, azóta próbálok végigkóstolni különlegesebb de elérhető fajtákat, és eddig nem volt olyan amit ne tudtam volna elfogyasztani. Van olyan is, amit kifejezetten szeretek, de pár apró falatnál többet nem tudok megenni, nem a szag vagy az íz miatt, hanem egyszerűen annyira tömény, jellegzetes (Castello rúzsos). Ami örök kedvencem egy francia szálloda reggelijénél elfogyasztott Comté miatt annak bármelyik leszállított kommerszebb verziója, de horvátországban a betonkemény báránysajotkat is nagy kedvvel fogyasztjuk.

    Ezeknél a rúzsos, meg érlelősebbeknél nagy örömömre szolgál, mikor a baráti társaságot látom a hányingerrel komolyan küzdeni, pusztán az 5 méteres körzetben levésük által, miközben én nagy átéléssel falatozok belőlük, közben kevés almával vagy némi borocskával is meghintve a bimbókat. ;]

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák