Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz emvy #54454 üzenetére

    Csak mozgással nyilván. Ellenben, ahogy írtam, ha mozogsz, jobban megbecsülöd a be (nem) vitt kalóriákat, illetve mozgás mellett (nekem legalábbis) könnyebb odafigyelni arra is, hogy mit eszel, és mikor.

    Másrészt a súlycsökkenésben játszott szerepe mellett van egy rakás egyéb olyan élettani hatása a rendszeres mozgásnak, ami miatt sosem késő elkezdeni.

    Én 37 évesen, majd' 20 év punnyadás után kezdtem bele, és kicsivel több, mint egy év elteltével egészségesebbnek, fittebbnek, és úgy általában véve jobban érzem magam, mint az elmúlt 20 évben bármikor.

    Mindezt úgy, hogy bár rendszeresen (kezdetben 4-5, mostanra különböző formákban hetente 6-8 alkalommal legalább) mozgok, valamennyi mozgásformát teljesen amatőr szinten, munka (és jelenleg tanulás), illetve család mellett művelem. Egyedül a rohadt számítógép rovására ment a dolog, érezhetően kevesebb időm van internetezni, a játékkal meg teljesen leálltam, de nyilván valamit valamiért. És igazából csak azt sajnálom, hogy nem korábban határoztam el magam.

    Nem mellesleg, amióta váltottam, azért csak lecsúszott valahova 10kg, ráadásul egy 84-es kezdő értékről, és úgy, hogy valamennyi izmot is sikerült magamra pakolni, ami csak nehezebb a hájnál. És még messze nem vagyok elégedett magammal, bőven van még hová fejlődni.

    A jelenlegi aktivitásommal egyébként a különböző fitness-programok átlagosan napi 3k kalória köré lövik be az energiafelhasználásomat, ami a másfélszerese az átlagos felnőtt férfi energiaszükségletének, és az odafigyelésnek köszönhetően nemhogy többet nem, de inkább kevesebbet eszek, mint korábban. A minőséggel mondjuk előtte sem volt gond szerencsére, arra már régóta igyekeztünk odafigyelni.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák