Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz EQMontoya #50770 üzenetére

    Nem kell olyan drága cucc, normálisan szóló hangfalak, amik egy számítógép mellé elegek, már a néhánytízezres kategóriában is vannak. de mondjuk, hogy annyiért, amennyiért egy tejfölösdoboz-készletet lehet venni, annyiért már találni elfogadható hangzású hangfalpárt is. Ha meg "házimozinak" kell, akkor meg el kell gondolkodni azon, hogy hol van az a minőségbeli határ, amit még egyáltalán képes az ember észrevenni. Mert nyilván van difi egy nyolcezer forintos 7.1-es "rendszer" és egy félmilliós erősítővel megtámogatott profi cseresznyefa hangfalkészlet között, a kérdés az, hogy valójában nem lenne-e elég egy elfogadható áron kínált sztereó hangfalpár, vagy a manapság egyre népszerűbb hangsugárzó. A kábelkérdés meg mindjárt megoldódik.

    Egyébként is viccesnek találom a panelvalóságot (nem mondom, hogy magyar, vagy akár káeurópai, mert a németek jó része ugyanilyen igénytelen), amikor mennek az aranyozott csatlakozókról a viták, a házimozi rendszer meg be van zsúfolva egy 14 m2-es nappaliba, eleve össze-vissza elhelyezett front- és hátsó sugárzókkal, csak arra ügyel mindig kínosan a delikvens, hogy a center az pontosan a tévé alatt legyen, mert akkor szól jól. Aztán feltekeri a basszust, és hadd hallgassák a dübörgést négy szomszéddal arrébb is, arról meg fogalma sem lesz barátunknak, hogy miről szól a film, mert a beszédhang gyakorlatilag észlelhetetlen az effektek mögött.

    Ezzel együtt természetesen lehet bődületesen sok pénzből elképesztően szép hangzást produkálni, de ez az esetek 1-2%-ában szokott csak sikerülni, és az anyagi ráfordítás mellett azért elég komoly utánajárást, hozzáértést, és emellett lakberendezési és építészeti szempontból is rengeteg kompromisszumot igényel, ami eleve kivitelezhetetlenné teszi egy átlagos halandó számára.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák