Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz fokukac #45123 üzenetére

    Az Androidos gondjaim nagy része nem bug volt, hanem feature, amit rootolással meg főzött romokkal ki lehetett volna küszöbölni, de mint említettem, ilyesmivel nem kívántam foglalkozni. Emellett a tárcsázót, meg úgy általában a telefonos részt soha nem tudtam megszokni. Volt egyébként Galaxy S-em is, meg Galaxy Mini is a családban, meg háromféle droidos tablet (az első valami myaudio gagyi, aztán egy samsung tab2, utána a nexusok).

    Alapvetően a legnagyobb baj az androiddal a sok google-s alkalmazás, amik sokkal tolakodóbbak, mint almáéké, pedig azért nekik is van pár. Ráadásul rengeteg helyet és memóriát foglalnak, folyamatosan jönneka sosem használt (de a háttérben ha kell, ha nem futó) programok mindenféle kérésekkel, frissítésekkel, anyámtyúkjával (google talk, locations, music, maps, videos, mittudomén még mik voltak).

    Másrészt sokkal hamarabb amortizálódik a rendszer a hardver korosodásával, ráadásul ha nem referenciagéped van (nexus), akkor cseszheted a frissítéseket. A gyártók saját moddolásai meg többnyire csak ártanak, mint használnak, ezért is vagyok úgy vele mostanra, hogy ha droid, akkor csakis gyári (ismét csak a nexus).

    Ami még sokkal jobban kézreáll az almán a névjegyzék és a telefon mellett, az az üzenetek modul (nem kicsit fontos egy telefonnál), és nekem egyértelműen a böngészés is jobban bejön.

    Emellett kiemelném még a store, és a benne lévő appok minőségét is, droidéknál jóval több applikáció van, de sokkal nagyobb arányban van köztük ellenőrizetlen, és használhatatlan szemét. Mostanra ott tartok, hogy valami normális applikációért inkább fizetek, de legyen megbízható.

    Ezzel szemben droidon ott a szanaszét moddolhatóság, a bárminek a telepíthetősége, a komolyabb hálózati hozzáféés és hozzáférhetőség, illetve a használható fájlkezelés, amit almán soha nem fognak tudni megcsinálni. Az előbbiből már kinőttem, konkrétan egyáltalán nem előny, inkább hátrány számomra, de megértem, akinek ez fontos, a második rész meg akkora probléma az almánál, ami kizárja, hogy tabletből pl almásat vegyek, de telefonon együtt tudok vele élni. A szinkronizáció is egy borzalom egyébként a random faszságaival, meg a hol átviszi, hol nemmel.

    Ja, és a nagy kedvencem, hogy egy windowsos asztali gépen felismeri ugyan az itunes, hogy Kata iphone-ját, vagy az enyémet dugjuk-e rá, de leszarja, mindkettőnk összes adatát összeszinkronizálja, nyilván fontosnak tartja, hogy ugyanazok a kontaktok, képek és videók mindkettőnknek meglegyenek a készüléken is. Érdekes módon az üzeneteket nem szinkronizálja össze.

    Újraindítgatni egyébként én is csak akkor szoktam, amikor frissítésnél ő kéri, szóval stabilnak stabil ez is.

    Bleki: Nekem a Nokia 6210 volt a valaha volt legjobb telefonom. Bár az E51-E52-t is szerettem a modernebbek közül.

    p

    [ Szerkesztve ]

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák