Új hozzászólás Aktív témák

  • sweet122

    tag

    válasz _seth_ #22588 üzenetére

    Mindegy, mint mondtam, nem a 18-135 megvétele bosszant konkrétan, hanem az, hogy szerintem felesleges, de maga az objektív váltását is annak érzem. Nem sértésnek szánom, de aki a 18-55-tel nem tud jó fotót csinálni(technikailag), az ne vegyen (még) 90k-ért obit.. Ennyi a lényege annak, amit gondolok.

    Én is így kezdtem, nem nézek le senkit vagy ilyesmi. Volt egy szaros 1000D-m, egy 18-55 non IS obim, később egy fix 50-es Canon.. persze elhittem, hogy ha veszek egy 18-200-as Tamront, az sokkal jobb lesz nekem. Lószart. Ugyanolyan szar, semmi értelme képeket csináltam vele, mint a kitobival. Aztán volt rengeteg másik objektívem, de 30-40 ezer Ft-nál nagyon sokáig nem adtam ki érte több pénzt, mert rájöttem, hogy nem attól lesznek szép képeim, hogy drágább objektívet veszek.
    Persze mindenkinek a magánügye, hogy mire és mennyit költ, csak mivel fr3ntzen-nel ismerjük egymást személyesen is, gondoltam segítek neki a tanácsommal.

    Az pedig egyenesen bosszant, hogy ott az a "féligcsoda" fix 50-ese és konkrétan nem is használta még és eladná. Pedig azzal, ha megtanulja használni az ember, elég jó képeket lehet csinálni. De megint oda lyukadunk ki, hogy egy 50 1.2 L-t is rakhatna a gépére, ha nem tud vele mit kezdeni...

Új hozzászólás Aktív témák