Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
válasz AMD Power #1498 üzenetére
Jó lenne leugrani idén, talán szeptemberben lesz 1 nap rá és addigra a tömeg is levonul Még Füredet is szeretem, de fürödni nem szeretek csak sétálgatni a városban.
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
-
Yushchenko
őstag
Hazajöttem Boszniából, tartok egy kis élménybeszámolót, ha jól láttam más is készül.
Az út úgy nézett ki, hogy du. 4kor indultunk pénteken Ljubljanából. Boszniába Gradiškánál léptük át a határt, ahol az 1x1 sávból egyet kamionok foglaltak el, ezért kellett figyelni, mert nem volt egyszerű 1 sávban 2 autónak. Határon mindenhol kérték a kocsi papírjaival a zöldkártyát! Egyébként viszonylag gyorsan ment, főleg a jugok szívatják egymást, velünk még "jópofiztak" is.
Innen Banja Luka fele mentünk lefele az E661-es úton egészen Donji Vakuf-ig. Szerb részen ahol még nem voltak hegyek egész jól lehetett haladni, utána viszont 60-70km-es átlagsebességet tudtam csak tartani a hegyek között éjszaka. Az úton nyulak, kacsák, kutyák, macskák... medvét is írt a tábla, de hozzájuk nem volt szerencsénk. A nemzetközi út(E661) nagyon okés volt. Miután lekanyarodtunk róla, egy fahídon kellett átmennünk... felejthetetlen élmény volt. Az út innentől annyiban különbözött, hogy nem teljesen új volt, hanem kicsit foltos, de amúgy rendben volt. Úthibák, felmart szakaszok mindenhol jelölve vannak! Szarajevó előtt van egy kb 30km autópálya, amin élvezett volt végigmenni, az ára 1.5 KM volt(1KM=0.5 EURO). 95-ös benzint 1.94-2.05 KM-ig láttam, ami olcsóbb, mint otthon.
Rendőr rengeteg van az utakon! Nagyon komolyan kell venni a sebesség korlátozásokat, bár minden esetben jeleztek a szemben haladó kocsik is. Megúsztuk az ellenőrzést, de pl egyszer egy magyar(amiből 3db-ot láttunk egész úton), utána pedig egy montenegrói rendszámos autóst láttunk hogy szívatták a rendőrök. Szarajevóban több fix traffipax is működik.
Éjfélre értünk a fővárosba(Boszniában 60km-es átlagsebességgel haladtunk, pedig nagyon "toltam neki"). Óvárosi részen volt a hosztelünk, amit viszonylag könnyen megtaláltunk. A parkolást ki kellett centizni, mivel nagyon szűkösek az utcák és kicsi a hely. A kocsiból mindent ki kell venni, semmi ne maradjon benne! Új kocsit én nem hagynék az utcán. Elsősorban a benne található értékek miatt törik fel az autókat.
Másnap városnézést. 3-4 éve jártam Szarajevóban, de hihetetlen ami azóta is történt! Hatalmas felújítás volt(parlament is végre fel lett újítva), és most már szinte csak a régi városháza az ami félig lerombolt állapotban van. Természetesen van jó néhány ház falán golyónyom, de ez ott van Horváto.-ban is, szerintem ez senkit nem zavar. Nagyon nagy élet van éjjel-nappal az óvárosban. Nem akarom ezt a részt kifejteni, ha valakit érdekel kérdezzen. Amit viszont senkinek nem ajánlok az a Tunnel of hopes! A reptér mellett található ez a létesítmény, és a lányok nagyon meg akarták nézni. Mivel alig 1 óra volt zárásig kitaxiztunk, ami 10 euroba került(kb 7 km). 4 fele oszlott ez az összeg, de szinte biztosan átbaxtak. TAXIT KERÜLJÉTEK, vagy nagyon pofátlanul alkudjatok!!! Szóval az alagút úgy néz ki, hogy 5 KM a belépő, és ezért láthatsz egy filmet a működésének az idejéből, illetve végigmehetsz a megmaradt 5 méteres szakaszon! A végén fényképek meg pár háborús tárgy... Hatalmas csalódás!!! Idő és pénzpazarlás. De ennyi még belefért...
Egyszóval hihetetlenül feelinges a város! Angolt csak nagyobb helyeken beszélik, egyébként szlovénul is voltak problémáink a kommunikációval. Árak jóval EU alatt vannak(sütemények 1-1,5KM, burek 1.5-2KM, cevapci 4KM, tonhalsaláta 4KM(a nőknek...), fagyi 1KM, villamosjegy 1,7KM(rengeteg az ellenőr!)). Biztos, hogy mindenki meg találja az igényének megfelelő boltot, éttermet!
Következő nap korán kelés és indulás Mostarba. Nemzetközi útvonat: 130km-t 2 óra alatt tettük meg. Nagyon sok új út és alagút épült, jól lehet haladni a hegyekhez képest. Nagyon szép az út!
Mostar sajnos nekem 2x-ra nem fogott annyira meg. Itt már mindent euroba mérnek szinte! Nagyon feldühített az, hogy az öreg híd egyik lábánál lévő "dont forget" felírat feletti "szétbombázott Mostar" képet nem lehett lefényképezni(egy "kis hölgy" utasította rendre az embereket), és 2KM-ért árulták a boltba a képet. Ez szerintem hihetetlenül gusztustalan húzás volt a téma jellegéből adódóan(ezért már csak azért is lefényképeztem)! Amúgy szokásos pénzért ugráló emberek, plusz szuvenír bazár. Egy tipp! Ha kovácsolt szuvenírt, vagy használati tárgyat akarsz venni, akkor keresd meg Szarajevóba a Kovaci utcát, ahol helyben készítik a mesterek. Biztos lehetsz benne, hogy fele annyiért megkapod, mint a bazárba.
A végén Makarskán fejeztük be az utunkat. A határon semmi probléma nem volt. Sajnos Makarskán csak fürdeni volt időnk, illetve enni egyet, de nagyon szép város, és gyönyörű a kis félsziget, ami a fórumtársunk (Keldor papa) ajánlott, ezért köszönet!
Ha valami kérdés van szóljatok, és elnézést a hossz miatt.[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz Yushchenko #1505 üzenetére
Örülök, hogy jól érezted magad és nincs mit.
Mostarban azt a képet én is lekaptam sunyiban...
Egy kérdésem lenne... a szlovén, horvát, bosnyák, szerb, makedón, montenegrói nagyon nehezen értik meg egymást? Mekkorák a nyelvi eltérések? Azt tudom, hogy pl. a cseh meg a szlovák megértik egymást.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
AMD Power
titán
Király kis út lehetett...
Én is úgy mennék így kocsival össze-vissza (Plitvicei tavak, Prága, Észak Olaszország) de a 17 éves Cliommal már nem merek nekivágni.
-
Yushchenko
őstag
A cseh meg a szlovák más téma, de ha kifejteném miért még csúnyán nézne slota.
A szlovén nyelvben azt hiszem 32 dialektus van. Ezeket úgy kell elképzelni, hogy külön szavaik vannak, illetve teljesen másképp beszélnek. Egyik ilyen dialektus a Vend nyelv amit magyar részen beszélnek, és pl "ü" és "ö" betű is van benne. Az a lényeg, hogy szlovén szlovént is néha nehezen érti meg. Van, hogy sétáltunk, magyarul beszéltünk. Odajött hozzánk egy hajléktalan, és magyarul mondtam neki hogy nem adok semmit, mert már untam a magyarázkodást. Erre azt mondja a többieknek, hogy "prekmurje" - azaz muravidéki nyelvet beszéltük xD
Általában azok a szlovénok, akik a horvát határnál laknak olyan dialektust is beszélnek, hogy megértik egymást. De van aki azt mondja semmit nem ért a horvátból (vagy nem akar). Azért a jugo országok eléggé konkurálnak egymással, és nem szeretik ha össze akarják keverni őket másik néppel. De általában azért nincsenek problémáik a kommunikációval.
Amúgy szerb-horvát az gyak. egy nyelv(különböző írásmóddal, de jugo időkbe ez volt a tantárgy neve is "srbo-hrvatsko"), bosnyák szinte semmiben nem különbözik a horváttól, Montenegróba pedig szerbül beszélnek. A macedón nyelv áll szerintem a legmesszebb a többitől, inkább a bolgárra hasonlít.(#1507) AMD Power: Röhögni fogsz. Én a 14 éves swifttel megyek mindenhova xD
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz Yushchenko #1509 üzenetére
Köszi.
Cseh, szlovák: Igen tudom mit mondanál.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Olcsi
senior tag
válasz Yushchenko #1509 üzenetére
Külföldre is el mersz vele menni? A mi kis suzy-nk is már 16éves, szegényt strapaljuk rendesen, néhol benne is alszunk, mindenesetre a bringaszállítás benne szinte rendszeres... Szeretjük és még egyszer sem hagyott minket cserben, na de mondjuk horvátországba nem mernék vele elindulni.
-
Yushchenko
őstag
Annyira el merek, hogy külföldön is lakok. Nem is tudom mit csináltam volna, ha Boszniában valahol lerobban Szeretni nem szeretem, de megbízható. Hozzátartozik a dologhoz, hogy rendesen karban van tartva.
Amúgy láttam egy ugyanilyen magyar swiftet Szarajevóba, szóval nem csak velem van "baj".[ Szerkesztve ]
-
Olcsi
senior tag
válasz Yushchenko #1513 üzenetére
Áh...semmi baj nincs veled. Mi vagyunk az őrültek: [link]
Egyébként mi szinte semmi nem költünk rá, csak a szeretetünkkel ápoljuk (illetve nem csak mi, hanem a legrosszabb kutyusunk is, aki rendszerint felmászik a motorháztetőre a macska után gondolhatod, hogy néz már ki a festés...az már nem is festés. ), viszont ezért hálás is nagyon...Nem tudom, kiszúrja-e valaki a furcsaságot a képben?
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Jó az a Swift, sok embernek még autója sincs.
Amúgy egy ilyen táblát már sok Swift-en láttam.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
róbert gida
tag
Szia
Olvasva a beszámolódat kicsit örülök is meg nem .Ez persze nem a te hibád!! Kicsit elbizonytalanodtam. Szóval ha én Montenegróba készülök és egy éjszakára Mosztarba szeretnék megállni akkor az Eszék-Szarajevó-Mosztar utat 60-70-es átlaggal megtéve kb.6-7 órán át koncentrálva az ottani vezetési stílus és ismeretlen utak miatt még végig kell rettegnem a rendőrök miatt is.Ha odaérek mivel nem foglaltam szállást (csak Montenegróban ) akkor még attól is retteghetek,hogy az éjjelre utcán maradó pár hónapos Mazdámat ne törjék fel vagy ne lopják el.Sokat olvasgattam Boszniáról is és azt írták javul a közbiztonság sőt Budapestnél biztonságosabb!Persze lehet nem így van ,egyébként sosem szoktam értéket hagyni az autóban .Persze ezt a tolvaj nem feltétlenül látja!!Annak a 30 km-es autópályának örülök .Sokan írták szép út amit már várok.Speciel minket anno 4 éve amikor Görög O.-ba mentünk nem a szerb rendőrök hanem az autópálya kapunál basz...tak át kb. 7000 ft-al.Ha 30 kocsi áll mögötted akkor nem igazán van időd a kapunál megszámolni a visszajárót !!!Visszatolatni nem tudsz!Szóval vagy olyan szállást kell keresnem ahol zárt kert van vagy aludjak kocsiban ?? Aztán arról nem beszélve ,hogy a "kis hölgy "nem karhatalmi szerv és a don't forget az nem no photo.Talán az lehet a háttérben ,hogy most volt az évfordulója a szebrenicai mészárlásnak (lehet rosszul írtam )!
Nyugalom ,a hosszú élet ritka ! Ne igyál bele a medve sörébe!
-
rozsomak96
tag
Haverokhoz, ingyen, Balaton - Szigliget. Egy hét volt. Csajozni ne próbáljatok, mert aki egyedül is van (úgy látszik) mellette terem vagy két 100-as karú gyerek. Labdába se tudok rúgni mellettük. De mondjuk nem is biztos, hogy az izom számított volna náluk, de nem vagyok valami nagy Casanova, szóval a Balatonon való lány meghódítás idén is csak cél maradt.
Ha vásárolni akartok a városban azt délután öt óra előtt tegyétek, mert kb. akkor zár minden bolt. Sört kiadnak 18 év alatt is, és még személyit sem kérnek (csak egy kis mellék info... ) A strandbelépő nagyon olcsó du. 4-től, 130 forint. Szép környék és a vár is nagyon gyönyörű. Az egész környék nagyon barátságos, az egyik néni meghívott magukhoz ebédre. Egy jó kis ragulevest ettünk ott . Összességében nagyon jó hetet töltöttem ott, jól éreztem magam, nyaralásra tökéletes úti cél.
Say 'what' again!
-
rozsomak96
tag
Akkor látom nagyjából ugyanaz a véleményed. A taxisok teljesen elmebetegek. Állunk a dugóba kocsival, egy taxis előttünk mondta a magáét fogta magát fölment a járdára és megelőzte az álló autókat. Mi meg csak néztünk, hogy mi a WTF? A tenger annyira koszos volt, hogy szó szerint ótvaros lettem. Másfél hónapig szenvedtem benne. A vízben találtam használt betétet (igen olyat), pelenkát. Egy fickó jött oda, hogy ő fürdetné a szamarát. Simán bejött a vízbe az állattal. Na akkor már nagyon tele volt a tököm.
Végül rájöttem, hogy nem is volt olyan rossz hét mikor visszagondoltam. Minden olcsó volt és ott ettem életem első BUERK-jét. Sok bolt, a szállások is rendben vannak. Azért még kell mit fejlődnie ennek az országnak is kultúrszinten.
Say 'what' again!
-
Olcsi
senior tag
válasz Yushchenko #1515 üzenetére
Bingó!
A gumi egy nyarat futott, tehat elvileg nem szabadna simának lennie...Csak a kép lett rossz!
Az a baj, hogy egy nagy generalhoz sok pénz kell, akkor meg már nem marad nyaralásra. Sajnos mar egy olajcsere és egy vezérműszij is drága, pedig ezeket viszonylag rendszeresen el kell végezni.
Nekem örök félelmem egy utazás során egy kettős defekt...kicsi rá az esély, de Igazából ha belegondolunk, csak 1 pótkerék van. -
AMD Power
titán
Erről hallott már valaki?
-
Yushchenko
őstag
válasz róbert gida #1517 üzenetére
Na akkor a végén kezdem ha nem baj. Autópálya díjnál visszajárót minden esetben át kell nézni! Horvátoknál, szerbeknél, macedónoknál meg aztán főleg, és nagyon ajánlatos helyi pénzzel fizetni(bár horvátoknál kiírja euroban is a kapunál a kijelző, ezért ált. csak azt látom 0.69euro, csávó meg 1 eurot mond, de ez a legkevesebb). Szóval tudom, hogy irritáló érzés, hogy felnyílik a sorompó, és az ember taposná, dobja félre az aprót, de nagyon kell vigyázni! Haveromat "csak" 100kn-val baszták át.
Szóval bosnyák utak. Nagyon sokat fejlődtek! Nem kell tőlük megijedni. Én is hihetetlenül meglepődtem, de az emberek nagyon fegyelmezetten járnak az utakon(nem úgy mint pár éve). Persze kivétel mindig van(taxisok nc, de azok itthon is alkotnak ugyebár).
Az utak jók, ha "E" betűs úton mész, biztos, hogy még hiba se lesz rajta(ha lesz is kitáblázzák). Viszont nem fogod tudni feljebb vinni a sebességed 80-nál azt garantálom. Én odafele éjjel mentem, engem persze ez is lassított, meg féltem, nehogy medvét csapjak Azért annyit hozzátennék, hogy valószínűleg amennyit megspórolnál a km-eken, illetve az autópálya díjon, annyi el is menne pluszban benzinre (hegyre felfele-lefele 3-asban, közben 4-esben mentem). De semmiképpen ne ijedj meg az úttól. Rendőröket előre jelzik a szemben haladók, de ha mindenképpen megállít és meg akar büntetni, akkor fogod és megmondod neki hogy csak 10 vagy 20 euród van, nyújtogatod, ha látják, hogy tényleg nincs több úgyis továbbengednek.
Mostarba biztosan találsz szállást, rengeteg magánszállás van, de hogyha félsz, akkor keress neten egy parkolós panziót, nem hiszem, hogy drága lenne 1 éjszakára. Ha nem hagysz semmit a kocsiba, akkor nem bántják. Szarajevóban is sokan álltak utcán, meg össze-vissza.
Amúgy határőrök nagyon jó arcok voltak mindenhol, segítettek is egyszer. Horvátok bekaphatják, mert nekiálltak udvarolni a barátnőmnek. Meg amúgy is.
Amúgy 6-7 órás utat szerintem ki lehet bírni. Én utolsó nap 12 órát vezettem, és abból kb 4-et pályán.
Mod: GPS mindenképpen legyen rendes térképpel!(#1519) rozsomak96: Nekem nagyon pozitív emlékeim vannak. Azt sajnálom, hogy a Tunnel of Hopes-ra annyi pénzt kibasztunk, de végül is nem a kukába dobtuk legalább.
(#1520) Olcsi: Ha az ember meg tudja maga is csinálni, akkor fillérekből megvan. Vezérműszíj 4k, olaj szűrőkkel 5k, gyertya kb 600ft/db, stb... Csak az a baj, én nem tudok szíjat cserélni, meg szétszedni a futóművet, amikor megrepedt egy gumiharang. Ezért jött ki az 500ft-os gumiharang szereléssel 10k-ba.
[ Szerkesztve ]
-
Yushchenko
őstag
Jövőhéten mennék krk-re. Leginkább dél-dél-keleti részre, olyan helyre ahol nincsen turista özön, és szép a víz. Szívesen várnám a tapasztalatokat.
-
aesir
veterán
válasz Yushchenko #1524 üzenetére
Vrbnik gyönyörű!
Baska tele van magyarokkal (hadd ne részletezzem mit jelent ez), Krk szintén.
Van saját életem...
-
Yushchenko
őstag
Vrbnik be van tervezve, ha más nem a reggeli miatt. Baskanál google is nagyon zsúfolt képet dobott ki, ezért most Stara Baskat nézegetem.
A kérdés csak az, mi van a keleti parton?Amúgy nem tudom, más foglalkozott-e már a témával, de mi van az istria keleti partján? Senki nem jár oda, nincs semmi info róla.
-
aesir
veterán
válasz Yushchenko #1526 üzenetére
A keleti part nagyon magas és kopár. Semmi sincs ott
Ha emlékeim nem csalnak, akkor Stara Baska inkább naturista, persze lehet hogy tévedek, már a múlt ködébe veszik.Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz Yushchenko #1528 üzenetére
Jóformán az egész keleti part ilyen. Egy rohadt nagydarab, magas, teljesen kopár szikla. Viccet félretéve szerintem még a partra sem lehet lemenni, mert nem nagyon vezet út a partra, azt a pár falut kivéve Mondjuk Vrbnik még augusztusban sem zsúfolt, szóval ilyenkor majdhogynem kihalt. Holnap reggel indulok szemben a partra, de átmegyek Vrbnikbe is, majd megírom egyik este hogy mennyien vannak
.Van saját életem...
-
Yushchenko
őstag
Okés köszi szépen! Azt is nézd meg plz, hogy mennyire természetes a víz, illetve mennyire nagy részen lehet úszni. Nem szeretem a kiépített, kis helyre szorított, bekerített strandokat. De szerintem Vrbnik esélyes lesz nálunk. A 2. állomást még nem tudom
Amúgy jó nyaralást! -
aesir
veterán
válasz Yushchenko #1530 üzenetére
Köszönöm!
A víz nagyon jó ott az egész környéken, mert aránylag nagy a sodrás középen, egy kapitány barátom szerint cca 60m mély. Úszni mindenhol lehet 83 óta járok oda, a parti sávon ezidáig talán ha 10-15 sünt láttam. Az állandó áramlás miatt a víz mindig nagyon tiszta.
Én minden éven át szoktam úszni a partról Krk-re és vissza, van hogy többször is egymást követő napokon.Van saját életem...
-
Yushchenko
őstag
83 óta járok oda - akkor én még gondolat sem voltam
Én minden éven át szoktam úszni a partról Krk-re és vissza, van hogy többször is egymást követő napokon.
Én még a part közelben is parázok a motorcsónakoktól, de ezek szerint ott nincs annyiNa most már nagyon felcsigáztál, érdekel a part, főleg hogyha tényleg mindenhol lehet fürödni. Megnézném a sziklák mellett az élővilágot.
-
aesir
veterán
válasz Yushchenko #1532 üzenetére
Élővilág aránylag egyszerű, kb olyan 20-féle halat láttam eddig, kagyló, uborka. A Krk-parton jobb merülni, a magaspart miatt a sziklák tövében már szinte déltől árnyék van, több a színpompás hal, és olyan fények vannak, hogy az hihetetlen. Fürödni persze lehet mindenhol, de lejutni a partra egyáltalán, na az nem lesz egyszerű, de majd meglátod Vagy út nincs a közelben, vagy függőlegesek a sziklák. A víz ezért nagyon mély, de nagyon tiszta is. Vrbnik meg egész egyszerűen hihetetlenül gyönyörű. Elvileg ott valahol van egy homokos strand is, de ott még sosem voltam.
Befejezem mert már készülődök, onnan jelentkezem
Van saját életem...
-
AMD Power
titán
Ezt nézzétek meg.. tök jó.
-
Louloudaki
aktív tag
szasztok. nem tud valaki valami jó last minute utazásos oldalt? lastminute.hu meg még pár hasonlót néztem, de nem sokkal olcsóbb, mint a full ár, pl 1 hét rodosz alsó hangon 100.000nál kezdődik 2 napon belüli indulással, ez elég drága. görögországi utak érdekelnének csak. köszi.
-
AMD Power
titán
válasz Louloudaki #1535 üzenetére
Buszos vagy repülős út érdekelne inkább?
-
Louloudaki
aktív tag
válasz AMD Power #1536 üzenetére
repülős mindenképp, és görög szigetek. rodosz, kréta, leszbosz, kalymnos, mykonos vagy valami a környéken, aztán hajózgatok. a terv az lenne, hogy augusztus 2-3 körül kifogni egy olcsó lastminute utat valamelyikre ezek közül, aztán nem jönnék haza a hét letelte után, hanem továbbhajóznék másik szigetekre és augusztus végén haza, kb 1 hónap nyaralás
-
AMD Power
titán
válasz Louloudaki #1537 üzenetére
Ezeket nézegesd meg...
-
Louloudaki
aktív tag
válasz AMD Power #1538 üzenetére
köszi, nézegetem, eddig ugyanott vagyok, sajna ha belemész a részletekebe, ott még látod, hogy reptéri illeték 50.000 meg transzfer 10.000 még rájön a repcsisekre, és hipphopp 110.000 lesz a szuperjó 58.900ból na azért hátha lesz valami használható is, köszi.
akinek van még ötlete, szívesen meghallgatom
-
AMD Power
titán
válasz Louloudaki #1539 üzenetére
Itt a Budavartoursnál áprilisban 3 hétig úgy volt ,hogy a repülőtéri illetéket ők fizették...
-
AMD Power
titán
-
keIdor
titán
-
Yushchenko
őstag
Ez így jogos is. Én szlovákot is csak a cseh egyik nyelvjárásának venném, de persze ebbe beleszól a politika. Érdekes, hogy miután kiharcolták a függetlenségüket a szlovákok, megint újra hatalmas barátok a csehekkel.
Én szerintem a Vend nyelv(járás)-ben több különbség van a szlovénhoz képest, mint a szlovák és a cseh nyelv között. -
AMD Power
titán
De jó volt ma kocsikázni... Egyik régi haverommal voltunk Visegrádon... ott egy kis kirándulás bent az erdőben. Majd Kisoroszinál ahol lehet fürdeni a sziget végen voltunk.. tök jó volt.
-
AMD Power
titán
válasz Yushchenko #1545 üzenetére
Engem a bob annyira nem mozgat. Inkább az erdő meg egy kis séta.
-
keIdor
titán
Octoberfest München-re innen megy valaki?
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
aesir
veterán
Vrbnik még mindig gyönyörű, szemben a Selce-öbölben meg 27-29 fokos volt a tenger egészen tegnapig, amikoris levágott a bóra, még ma is tart. Most már azért hűvösebb volt a víz, mert a szél enyhén szólva is összekeverte a mélységivel, most kb olyan 23-24 fokos ami tök normális július közepén. Rengeteg hal van idén, érdemes merülni a környéken amikor vége lesz a szélnek.
Van saját életem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Weblap készítés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- iOS alkalmazások
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Windows 11
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások