Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
Kivancsi leszek a tesztekre.
Gondolom hamarosan latunk belole.
Most azert eleg jo tavasz kezdesunk van, Ryzen, Ti...mar csak a Vegetaciobol lenne jo az AMD-t kiboritani.
De valszeg nem veletlen, hogy a Vegabol megint csak a nagy semmi lett ta'lalva...gondolom a Ti szintjere vagy kozelebe se menne ha most kiadnak......
-
ÁdiBá
veterán
válasz Devid_81 #58851 üzenetére
Én csontra azt hittem hogy tegnap bemutatják a kész VEGA grafikus gyorsítót.
Erre mindenféle new future bullshit szarságokkal jönnek megint.Úgy kellene ahogy az nvidia csinálja, ott a kártya kezébe, nesztek jövőhéttől a boltokban ezt kapjátok.
Minek kell ennyire túlrágni a VEGA kártyát...[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Erdei88
veterán
Ebben a hatalmas Ryzen hypeban, előre láthatóan mi-mivel lesz párban?
Én eddig úgy tudtam az 1700 lesz párban a 7700K-val, de most már teljesen összezavartak -
stratova
veterán
válasz Erdei88 #58853 üzenetére
Itt szerintem igazából 1:1 párosítás nemigen van a prémium szinten (HEDT alatt) mert más a felépítés:
R7 1800X 3,6/4,0 GHz 8/16 - i7-6900K 3,2/3,7 Ghz (max boost 4,0 GHz) 8/16
R7 1700X 3,40/3,80 GHz 8/16 - i7 6850K 3,6/3,8 GHz (max boost 4,0 GHz) 6/12
R7 1700 3,00/3,70 GHz 8/16
R5 1600X 3,60/4,0 GHz 6/12 - i7-6800K 3,4/3,6 GHz (max boost 3,8 GHz) 6/12
R5 1600 3,20/3,50 GHz 6/12Az R7 1700-at azért nem tenném i7-7700K (4,2-4,5 Ghz 4/8) mellé mert előbbi alacsonyabb órajelű 8/16-os proci utóbbi magas órajelű 4/8-as, tehát másban lesznek jók.
Szvsz a 4/8-as i7 ellen egy a jelenlegieknél magasabb órajelű Raven Ridge szériának kellene mennie, ami szintén 4/8-as.Ezért példálóztam korábban a Phenom II X6 1055/1045T-vel.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Nem tudom pontosan merre jarhat most a Vega, de azt latom en is, hogy cak a nagy szent beszedek mennek rola, kozben meg meg mindog ott tart, hogy mernoki peldanyokkal tud csak demozni vele az AMD de csak olyan 3D-s jatekokkal/demokkal ami tutira jol megy rajta
Meg arra is tennek fel egy ici pici penzt, hogy a januarban demozott Vegat latjuk most is, csak mar a fekete tixol leegett a hatuljarol kozben a hasznalattol
Sebaj ne feledjuk az AMD mindig a jovore tervez...szerintem jovore mar latunk is Vegat a boltokban[ Szerkesztve ]
...
-
proci985
MODERÁTOR
arban azzal, teljesitmenyre 16 szalon biztosan feltorli vele a padlot, viszont 1 szalon (es jatekok alatt) meglatjuk, 1 szalon az intel lesz a gyorsabb tippre, jatekok alatt meg jo kerdes.
plusz elvileg kap egy hasonlo boostot leiras alapjan mint ami az NV hasznal, szoval arra leszek kivancsi, hogy custom looppal mi tortenik. vegso esetben be tudok kotni egy 280at radit csak a CPUt huteni sajat koron.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
stratova
veterán
válasz proci985 #58857 üzenetére
Igen ott az XFR, de azért 5 Ghz-et nem nagyon fog az első stepping menni értelmes feszültséggel, én ezért vagyok azon az állásponton, hogy eza pakk BD-E-ellen oké, de Kaby Lake ellen kicsit más a leányzó fekvése. Ugye 5,2 Ghz-hez 1,875 V NL2 kellett, de itt 8/16 ment a cucc. szvsz ha az XFR vízzel eléri a 4,2-4,3 Ghz-et AMD-nél már örülnek. Az is igaz, hogy sok proci 4,3-4,6 felett kezd el enni mint a disznó, itt ez masszív szilicium-lottó lesz.
Szóval tök jó procik ezek, csak még nem órajelhuszárok.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Devid_81 #58856 üzenetére
Egyvalami biztos... vagy nagyot kell virítania a Vega-nak, vagy nagyon olcsón kell adniuk, hogy valami keresnivalójuk legyen a piacon... mert ezzel a Ti árazással, most az NV megint megelőzte őket csakúgy, mint anno.
Szvsz ugyanaz lesz a teljesítményük, mint anno a FuryX - 980Ti viszonya volt.
De nem árazhatják megint ugyanúgy, különben megint csak bukás lesz... bizony ezt be kell áldozni 500 dollárra hogy alternatíva legyen (de nagyon max 550-600).
A marketing BS-t nem fogja senki megenni, ahogy a FuryX esetén sem ették meg a népek.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
proci985
MODERÁTOR
válasz FollowTheORI #58859 üzenetére
mert ezzel a Ti árazással, most az NV megint megelőzte őket csakúgy, mint anno.
700 USD. lehet olcsobb a (katasztrofa ar/ertek aranyu) titannal, de ez meg mindig a 8800 ultra arszinvonala szoval nyugati szemmel is draga. a tobbseg nem fog ennyiert kartyat venni.(#58858) stratova: 4600 es 5000 kozott nincs 10% elteres. nem azon a parszaz MHzn mulik jellemzoen a dolog szvsz. mmint HC gamereknek lehet, de prosumer szinten inkabb legyen dupla annyi mag, mint legyen gyorsabb 15%al egy szalon szvsz.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Devid_81
félisten
válasz FollowTheORI #58859 üzenetére
Nagyon meglepodnenk ha teljesitmenyben fole tudnanak menni.
Idejuk pedig volt kifozni vmi jot a konyhaban
Szerintem marad a kozel bukos-olcso aron eladas.
HBM2 vel egyszeruen nem hiszem, hogy tul olcsok tudnak maradni, de nezzuk meg mit hoz a jovo.
Az biztos, hogy aki eddig nem vett VGA-t Ti ide vagy oda, most varni kellene Majusig.
En is csak akkor cserelek, ha valaki hirtelen felindulasbol eladja olcson az 1080-ast
Most muszaj hienaskodjak, a helyzet ugy nez ki, hogy barmikor kozel felere eshet a hasznaltpiaci ar a kozeljovoben....
-
cyberkind
félisten
válasz Firestormhun #58862 üzenetére
Régi szép idők amikor az Amd-nak ott volt az X1950 XT és XTX is, ami persze jó is volt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Már lemértük az 1800X-et. Kb. a tesztek 40%-ában veri vagy egyenlő a teljesítménye a tízmagos i7-6950X-szel. Az i7-6900K-t szinte mindig veri. 1700-unk sajnos nincs.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Devid_81
félisten
Errol Te meg hivatalosan ilyet nem is irhattal volna, vagy mar Marcius 2 van?
Ha igen en bajban vagyok mert akkor mar munkaban kellett volna legyek reggel 7-tolSzerk: ennek nagyon orulok, bar irtad regebben is, hogy most az AMD valoban letett az asztalra valamit ami gyorsabb mint az "szerettek volna"
De komolyan mondom, hatalmas gratula a fiuknak akkor, gondolom holnap publikaltok, majd megnezem mire jutottatok a RyZen-el[ Szerkesztve ]
...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz keIdor #58867 üzenetére
Ott is erős. De ott eleve mindegyik nagyjából ugyanannyit megy Full HD-ben.
(#58868) Erdei88: Fogalmam sincs. De az 1700 az nyolcmagos, míg a Sky/Kaby Lake csak négy magot tartalmaz. Nyilván kétszer annyi erőforrás előnyösebb mindenhol. Főleg a mai driverekben, amelyek helyből azzal kezdenek, hogy négy szálat lefoglalnak maguknak. Azért ma már nagyon idiótán dolgozik az AMD és az NV driverfejlesztő csapata. Amíg régen ügyeltek arra, hogy a kernel driver szerver szálai azért értékelhető erőforrást hagyjanak szabadon, ma már annyi szálat elvesznek, amennyit csak tudnak. Hivatalosan ez jobb az átlag sebességnek, és ez tényleg így van, viszont sokkal több apró akadást eredményez, ha nincs elég magod hozzá. Baromság, amit csinálnak, de nézd az ő szemszögükből, ha kevés a magod, akkor vegyél 6-8-10 magos processzort, ma már ez nem probléma.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Pubszon #58870 üzenetére
Arról nem tudok, hogy az OC milyen. Elég kevés az idő, így nagyon nem lesz megtekerve. Majd később visszatérünk erre az OC kérdésre, mert a szükséges program annyi beállítást ad, hogy gyakorlatilag magonként külön órajeleket és paramétereket lehet megadni. Meg eleve aktív az XFR szóval automatikusan tuningolja magát default beállítások mellett is.
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
Már ez is jó hír!
Az sem lenne hülyeség, ha a Ryzen OC-nak csinálnátok egy külön teszt/bemutatót.
Persze tudom hogy minden MB és CPU más, de akkor is lenne értelme.Ahogy megjött a Ryzen, te is meggyógyultál, ez nem véletlen!
MOD: iPonon már van AM4-es lap, nem is vészes áron.
[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
nagyúr
válasz Erdei88 #58868 üzenetére
Játékokban a GPU limitál... azért nagy különbségek nem lehetnek... max egy két extrém szitu.
Legalábbis engem baromira nem érdekel hogy 720p-ben melyik CPU gyorsabb mikor sosem fogok úgy játszani.
FullHD meg felette úgyis "kihajjcsa" mindegyik GPU-t bármelyik ilyen kategóriás proci.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Erdei88
veterán
válasz FollowTheORI #58875 üzenetére
Ott nem is, de FullHD-n már érdekelne, hogy van-e különbség.
Én csak játékos szemmel nézem, az élvez magas prioritást nálamszerk: Ne szerkeszd már annyit
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Akkor jó hír, hogy ti nem futottatok problémákba... nem mindeki volt ilyen szerencsés... Steve-éknél az ASUS lap bebugolt...
Szeggszikla a jó, én már régóta mondom...
Ugye hüllő?
Az a Taichi lap amugy piszok jónak tűnik... csak nálunk nem 200-250 dollár lesz az is biztos.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Holnap lehet elörendelni a 1080Ti nVtöl,március 10én rajtol el a boltokban...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
keIdor
titán
Founders lesz neked, vagy gyártói?
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
TTomax
félisten
válasz keIdor #58880 üzenetére
Vaószinü a founderst rendelem elö,megy rá szépen az aio ha kell.Shieldet (covert) lehet vennem kell hozzá egy ujat...a 699fontos ár nekem jó,sokkal többre számitottam ráadásul a gput sem vágták meg veszélyesen.Még jó hogy nem izgultam rá egy TXPre,csak az ára tartott vissza.
Megy szépen az 1440p monitor vissz az asztalra... a FHD megmarad talonba ha downgrade van.Kiváncsi vagyok mennyit tudtak csiszolni a gyári hütésen...gondolom nem sokat,de ha megvan azzal is a 2GHz 70Cfok alatt akkor és nem ordit akkor rendben lesz.
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz Devid_81 #58882 üzenetére
[link]
Drágán?Mihez képest?A 780Ti is ennyi volt,söt a 980Ti is ha jól emlékszem...★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Devid_81
félisten
válasz TTomax #58883 üzenetére
I don't know...csak sok valahogy nekem.
En anno 479-ert vettem a KFA2 780Ti-t meg friss koraban, igaz akcios volt, de 550-ert akkoriban boven volt mindenfajta 780Ti
A 980 Ti-bol kiestem, nekem olyanom soha nem volt
De ha neked nem surgos, en siman varnek a helyedben vmi jofajta hutover szereltre
De ha viz megy ra, akkor persze teljesen mindegy....
-
TTomax
félisten
válasz Devid_81 #58884 üzenetére
A 780Ti az pontosan ennyi volt,699dolcsi msrp megjelenéskor.Nem nagyon érdekelnek a custom példányok,1080akban sincs nagy szórás,itt se lesz.AIO lesz rajta nekem az nagyon bevált.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Erdei88 #58889 üzenetére
Minden az órajelektől függ... ha jól meg lehet tekergetni az X procikat az i7 órajelei közelébe, akkor sikeres lesz.
Mondjuk én az 1700-at a sima 7700-hoz méricskélném inkább a tesztekben (árban is oda van lőve).Ilyen szempontból mondjuk még érdekes lesz hogy az AMD 4c/8t procikat milyen órajelekkel szállítják majd.
Esetleg feljebb tudják e gyárilag tekerni a "konkurens" i7 közelébe.Már tudjuk, hogy alacsonyabb... erre nem emlékeztem. Hát akkor így marad az olcsóság...
[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
válasz FollowTheORI #58890 üzenetére
Nem tudom, nekem ez így kevés, amíg az Intel-nél tudom, hogy mit kapok itt nem, de legalább ugyanannyiba kerül, csak max betateszter leszek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Pubszon #58872 üzenetére
Majd kiderül. Egyelőre legyünk kész az NDA-ra. Aztán elmegy a proci máshova, majd visszajön, esetleg kapunk 1700-as modelleket. Szóval később nyilván lesz több teszt is.
Igazából még nem gyógyultam meg, de már tudok valamennyire ülni, szóval tudok segíteni. De még nem forrt össze a seb, talán egy hét is kell még neki.
(#58878) FollowTheORI: Elég gyorsan jönnek az új BIOS-ok, szóval lehet, hogy nekik is frissíteni kell. Van erre egy külön csatornája az AMD-nek. Majdnem naponta jön új mikrokód. Mi az eheti BIOS-t használjuk, szóval valószínűleg ezért nem volt gondunk. Eleve eléggé optimalizálás nélküli az egész platform. Zéró applikációt írtak még Ryzenre, tehát teljesítmény még maradt benne, de az AMD szerint így is elég jó a termék (tulajdonképpen ez igaz, a teljesítménye jó, a fogyasztása pedig a nyolcmagosokhoz képest alacsony), ha pedig jönnek a Ryzen optimalizálások az alkalmazásokba, akkor a maradékot is ki fogják belőle hozni. Erre majd később visszatérünk, elvégre a Q2-ben jönnek új modellek.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
-
VTom
veterán
válasz TTomax #58883 üzenetére
Pontosan, ezt most nagoyn jó ársávba lőtte be az nV, én azt hittem 1000 dodó körül fog jönni, és majd talán fartagnak, ha lesz AMD kártya a kategóriában.
Ehhez képest ez nagyon baráti ár.
így jövőre lehet, hogy veszek is egyet használtan, 130-értEverybody has a plan until they get punched in the mouth.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mazda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Call of Duty: Black Ops 6
- Politika
- LEGO klub
- Napelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs