Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ebegab92
senior tag
válasz Grampy #19094 üzenetére
Mindegyikhez odaírja a normál értékét.Ha ehhez képest +/-5% az eltérés,akkor van gáz.A proci feszültsége ugrál,mert csökkenti így a fogyasztását.A +3.3V-os,+5V-os és a +12V-os ágat figyeld a stabilitásteszt során.Ha ugrik egy látványosat teszt indításakor és/vagy befejeztekor,akkor érdemes egy sürgős tápcsere,legalább egy másik teszt erejére
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
ebegab92
senior tag
válasz Grampy #19098 üzenetére
Szerintem vagy a lap lesz vagy a táp.Nézd meg egy kölcsöntáppal,ha tudod
(Hasonlót én is tapasztaltam,mikor pl. az ABIT BP6 lap alá egy Chieftec GPS-t raktam,akkor hangosan ciripelt,ugyanúgy egy Intel STL2-es lappal is,de egy AM2-es MSI lappal -2 külön típussal- már nem)ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
ebegab92
senior tag
válasz Grampy #19100 üzenetére
Hát valamilyen szinten igen.Attól függ,hogy milyen prociról van szó.Nagyobb fogyasztású igényli ténylegesen a 4+4 pint,hogy stabil maradjon,kisebb elvileg nem,de lehet,hogy tud okozni ilyen anomáliát.Esetleg megpróbálhatod egy ilyennel:
500 Ft körül van,lehet hogy ez akkor segít
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
KROK640
nagyúr
válasz Grampy #51513 üzenetére
Ez bizony pont klasszikusan alaplap halál esete. És ahogy elnézem a tesztek során te magad is erre jutottál.
Külön "finom", hogy lejárt a garija is (én az SSDmmel jártam így pár nappal a gari után vége lett menthetetlenül egyik pillaaatról a másikra)
Egyébként a lemerült CMOS elem is gondra utalhat, főleg, ha utána a következő is lemerül nagyon gyorsan.Összességében nekem ez alaplapnak tűnik.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
FunPro
őstag
válasz Grampy #51516 üzenetére
Meghalt processzor is produkálhat ilyen hibát. Visszajelző led nélkül szerintem csak cserealkatrésszel esetleg speciális műszerrel lehet 100%-ban megmondani, melyik alkatrész a ludas. Alapjáraton én is az alaplapot mondanám, egy proci nagyon ritkán döglik meg.
[ Szerkesztve ]
I'll try my best, and that's the best anyone can do.
-
Imike20
senior tag
Szia. Nálam is hasonló volt a helyzet. Nem értem a mai napig mi a baj. Annyi hogy az asztali gép Tápkábele egy 6-os elosztóba dugom be. Persze más is van bele dugva monitior, erősítő 2db lámpa ami tökéletesen működik. De az asztali gép egyszer csak nem kapcsol be a bekapcsoló gombal illetve az alaplapon lévő Start gombal se indul el a gép. Áram van hisz látom az alaplap RGB világít. Úgy tudom elindíteni ha lekapcsolom a Tápon a billenő kapcsoló várok vele egy kicsit majd vissza kapcs és már indítható is az asztali gép a bekapcsoló gombal. Aztán most úgy van hogy a Táp kável közvetlen a fali konektorba van dugva így működik. Jah és próbáltam már 3db hosszabbító mindegyikkel ez volt a jelenség. De ha a fali konektorba van dugva akkor nincs baj. No erre mondjon valaki valamit!
Xiaomi™ 13 Pro + Xiaomi™ Flipbuds Pro + Xiaomi™ Smart Band 8
-
blp85
aktív tag
Az alaplapon megpróbálnám a power gomb pinjeit egy csavarhúzóval (szigetelt végű) rövidre zárni, illetve előtte egy másik CR2032-es elemet beletenni az alaplapba.
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
fulton
addikt
Sziasztok
Én is hasonlóan jártam. Egyik napról a másikra, nem kapcsol be az asztali gépem.
A bekapcsoló gomb ledje felvillan de ennyi. És valami halk (talán)relé tompa kattanása hallatszik a gép házból ilyenkor.
Sajnos nincs más tápom, nem lehet valahogy megnézni önmagában hogy a táp elindul e, tehát hogy azt kizárjam?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Opel topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- AsRock B550M, Ryzen5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2, 500Gb HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- Új Gamer PC Ryzen 7 5700X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4 3200Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest