Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
almafa42
aktív tag
válasz FunPro #47720 üzenetére
Sziasztok,
Z170 Extreme 4
i7-6700K
16GB RAM
M2 SSD + vinyókA gép szépen elindul, majd 10 perc és pár óra közötti idő eltelte után kifagy. Mindegy, hogy épp az operációs rendszert vagy Memtest86+t bootoltam be, vagy akár a BIOS-ban vagyok, ugyanaz történik. A képernyő megfagy, perifériák nem mozognak, a gép hálózaton nem elérhető. Reset segít, majd idővel újra kifagy. A kifagyás nem egy adott művelet hatására történik, ha nem nyúlok a géphez akkor is megtörténik.
CPU nincs húzva, BIOS-ban minden Auto-ra van állítva. Memtest86+ több mint egy órát futott, semmi hibát nem talált. CPU 60 okos kb. Van ötletetek, merre induljak el?
Köszi előre is.
-
FunPro
őstag
válasz FunPro #47725 üzenetére
Hozzáteszem, ezek az újraindulások érdekes anomáliák tudnak lenni.
Az én gépem akkor csinálta, amikor a dark souls 3-ban meghaltam. Játék ment normálisan -> halál felirat -> gép újraindul. Ott valószínűleg kifutott a ramból, mert miután belepakoltam még 8 gigát a gépbe, a probléma megszűnt.
Ha túlmelegszik a proci, akkor is hajlamos minden előjel nélkül újraindulni a gép.
I'll try my best, and that's the best anyone can do.
-
AliceWhat
csendes tag
válasz FunPro #47820 üzenetére
A csipogás (igen, ez a jó szó, nem beepelés és pittyenés ) amiatt is kiborít, hogy egyszerűen nem találok infót hozzá, hogy amúgy mi mit jelentene ennél a lapnál. A 38 oldalas manual végigolvasásával az előbb végeztem, sok hasznos infót nem nyertem ki belőle, a csipogókódok nem szerepelnek benne.
Egy dvi-hdmi kábelt sikerült szereznem, így a monitor része ki lesz zárva, mindjárt indulok haza.
Ezek után mindenképp megnézem, hogy fixen jól bemegy-e a kártyába a kábel, adja az ég, hogy csak ennyi legyen.
-
AliceWhat
csendes tag
válasz FunPro #47822 üzenetére
Nem a hdmi volt sajnos.
Tegnap teljesen szétszedtem és összeraktam újra, gyanús volt, hogy esetleg a procihűtő egyik átnyomótűje nem pattant be rendesen. Minden kábelt, csatlakozást gondosan ellenőriztem, viszont teljesen ugyanott tartok.
Indulás után egy bő percig csak megy, semmi nem történik, utána viszont egyenletes hosszú csipogást kezd el, 1 másodperc beep, 1 másodperc szünet, ezt ismétli a végtelenségig.
Egész biztosan nem 5 vagy 10 vagy akármennyi, hanem végtelenített.
Ha a resettel újranyomom, akkor viszont ugyanez, csak szinte rögtön, 2-3 másodperccel a gombnyomás után.A ramokat megneztem külön-külön is, külön slotokban is, de ugyanaz. Ramokat kivéve, úgy indítva is ugyanaz. Régi vga-val is megpróbáltam, ugyanaz.
Más "hibakódot" nem is sikerül kifacsarnom belőle, mindig ugyanez a monoton, enyenletes csipogás, egyedül annyi változik, hogy ha reset gombbal nyomom újra, akkor szinte rögtön, egyéb esetben pedig nagyjából egy perc.Közben valamennyit okosodtam biosok terén, ezen a lapon AMI bios van, melynek a hibakódjai elérhetők a neten, ezt a fajtát nem említik természetesen.
Holnap kapok egy cseregépet, a ramokat és a vga-t le tudom legalább tesztelni azzal, és kiszűrni, hogy nem azok okozzák-e.
A táp, ha áram alatt van, sípol és amúgy is horror dolgokat olvastam róla, így ezt hétfőn visszaküldöm. Ez egy Evga 600 W2 táp, illett volna utánanéznem rendelés előtt, elvitt sajnos a név meg a wattszám. Arra tudok most gondolni, hogy talán a táp rossz úgy, ahogy van.Ha bárkinek van ötlete, ne tartsa magában!
A holnapi alkatrész cserebere után ha ugyanígy állok, akkor hétfőn viszem szervizbe, ott valamit talán tudnak szólni hozzá. -
AliceWhat
csendes tag
válasz FunPro #47841 üzenetére
Az adatok nem annyira nagyon fontosak, igazából néhány fénykép az utóbbi 4 évből, amit nyilván backup nélkül csak ezen az ssd-n tárolok (ez egy ilyen életfelfogas nálam, ne kövezzetek meg ).
Mivel mára kezdem feladni, azt hiszem azt a megoldást választom, hogy holnap bemegyek a boltba, megveszem a legolcsobb ssd-t, arra felrakom tisztán a win10-et, és ha végre bejutok a sajatgepbe, ott megjelenik a jelenlegi ssd és kimentem a legfontosabb dolgokat, majd utána ujrarakom a wint arra.
Ez így működni fog? Nem csináltam még ilyet.
Szerk: a te szerkesztesedre: nem enged partíciót létrehozni a telepítő, szerintem csak ha formáznám az egészet. Vagy engednie kéne? Mert akkor valami gond van, tuti ki volt szurkezve, próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
AliceWhat
csendes tag
válasz FunPro #47843 üzenetére
Most már tényleg egyre mélyebbre kerülök és újabb hibák jönnek elő.
Eszembe jutott, hogy nyár elején valószínűleg kimentettem egy csomó képet egy pendrivera (majd kiderul, hogy így van-e) és ezzel a lendülettel le is formaztam az egészet, hogy felrakjam az új wint.Telepítés közben viszont a fájlok előkészítése részhez érve 0x8007025D hibakoddal azt írja, hogy győződjek meg róla, hogy a telepiteshez szükséges összes fájl elérhető-e.
Raneztem guglin mi okozhatja, elég sok mindent írnak, a gyorsabban kiszurheto dolgokkal próbálkozom, de jelenleg kb a nyolcadik próbálkozásra is ugyanoda jutok.
Ha nem csinálok külön partíciót, hanem csak ranyomok, akkor 91%-nal írja ki, ha csinálok egy 40 gigast és arra próbálom, akkor 96%-nal.A papíron 500 gigás ssd 465 giga szabad helyet ír a telepítőben formázás után. Ez baj? Lehet, hogy megserult valahogy, miközben szereltem össze az új gépet? Ez egy 2.5"-os Samsung ssd, le volt csavarozva a gephazban és mivel a ház is maradt a régi, ki se csavaroztam a helyéről, csak a sata és a tápkábelt húztam ki meg dugtam be az újakat.
Kezd szörnyen frusztráló lenni.
-
j.bravo
addikt
válasz FunPro #47808 üzenetére
Segített a clean driver install, pár napig jó volt
Ma kaptam a hírt hogy pár nap után újra előjött a jelenség, immáron nem csak üresjáratban, hanem úgy hogy játék ugyan nem futott, de egy videó lejátszása ment, és a géphez újra leülve jött a fagyi/restart (pontos részletekre rá kell kérdezzek)
Whatever.
-
RAMyMamy
tag
válasz FunPro #47869 üzenetére
Valami gagyi LC Power táppal egyszer próbáltam így, persze úgy felpörgött a venti és elindult a táp, de 3 számítógép sem akart vele bekapcsolni... Méricskélni nem volt akkor eszközöm hozzá, de gyanítom, hogy rossz volt benne valami.
@#47871 Egy ismerős gépe csak úgy egyik napról a másikra nem kapcsolt be. Leszedtem az oldalát, kiderült, hogy kicsúszott a bekapcs gomb csatlakozója a helyéről. Aztán rájött, hogy valószínűleg azért, mert a gyerek mindig rugdossa a gépet arrébb, mert nem fér be a lába az asztal alá rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
tserrof77
őstag
válasz FunPro #48038 üzenetére
Ismerős szitu, épp egy SATAFIRM S11-é átalakult SSD-ről próbálnék "némi" képanyagot egy ismerősnek valahogy visszahozni
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
nagyúr
válasz FunPro #48090 üzenetére
Ilyen döglős széria volt a Kingston A400-ból is (SATA).
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz FunPro #48149 üzenetére
"Ez az áttrakom egyikből a másikba dolog csak akkor működhet, ha a két gép között semmi különbség nincs." - ezt sokszorosan meg tudom cáfolni.
Persze, ettől még lehet problémás, pláne ha előtte nem volt lepucolva a felesleges cucc a rendszerről - VGA drivert (ha más lesz) érdemes levenni, az alaplapi célszoftvereket minden esetben ajánlott eltávolítani.
#48150tothd1989: megoldható úgy is, bár nem szerencsés (sok kacat megmarad).
#48148tothd1989: az az Approx tényleg nem egy nagy durranás - okozhat gondot, 20k felett már van érdemes táp.
A kinézett táp szerintem mindent is tud és bőven elég a konfigodhoz (eggyel korábbi kiadása van nekem az egyik gépben 2018 óta).Melyik driver van fent most ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz FunPro #48158 üzenetére
Igen, rá is kérdeztem. Dual XEON-os gépről lévén szó (valami szervergép féle lehetett), el tudok pár extra szoftvert képzelni ami nem kell AM4-es rendszerhez.
Volt olyan W10x64 PRO-m, amit Socket P-s konfigra (nem laptop, bár ez nem sok vizet zavar) telepítettem tisztán SATA SSD-re, ezt utána 7 db teljesen más harverkörnyezettel bíró vegyesen Intel/AMD konfigokra vittem tovább (jól belakott rendszer volt), minden esetben csak a spéci dolgokat vettem le előtte (extra vezérlők driverei és ezek valamint az alaplapok célszoftvereit).
SSD-re már amúgy gyorsabb egy új OS-t felhúzni (nálam konfigtól függően 4-8 perc), főleg ha egyébként minimális egyéb szoftver kell csak.
Sokféle konfiggal "dolgozom" és elég sok egyéb szoftvert is használok, nekem egyszerűbb azt a keveset ledobni ami tutira problémás/felesleges a következő konfigban.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
tothd1989
tag
válasz FunPro #48158 üzenetére
Eredetileg az ssd csak rendszer lett volna, mivel a xeonban ott volt soksok gb, csak sas lemezen. Az, hogy miért nem húztam újra az egész hóbelevancot, korábban írtam, meg igazság szerint csak végszükséglet esetén csinálnám, mert herótom van a rendszer belakásától. De szerintem elkanyarodtuk az eredeti kérdésemtől.
Pc: Ryzen 9 5900x, ASUS Rog Strix B550-A, Corsair Vengeance RT 4x16GB 3600mhz CL16, THERMALTAKE TH360 ARGB Sync Snow Edition, Gainward RTX3070TI, Corsair RM1000X, Kingston 500GB M.2 NVMe, Crucial 1TB M.2 NVMe, 2x AKASA VEGAS AR7 Kit, Lian Li O11D EVO. Mobil: Iphone 14, Redmi Note 9 pro.
-
bucihost
senior tag
válasz FunPro #48200 üzenetére
Próbaképp, hogy a hardweres hibát kizárjam szereztem egy 4g routeres korlátlan mobilnetet.
Hétvégén tesztelem, ha ezzel nem tapasztalok problémát akkor szolgáltató váltás. Sok opció igaz nincs. UPC koax van még az épületben, más nem. Náluk 500/22 vagy 250/20-as opció van. Ha a kiscsomagnak fele is megvan, már jobb mint a 30/3 ADSL. Vagy esetleg még yettel 5g otthonnet, de az meg önmagában 10k/hó és akkor még nincs TV -
nagyúr
válasz FunPro #49879 üzenetére
Ez már az első kiadású W10-el is így volt.
Csak SSD-re (mindegy milyen), HDD-vel agyhalál, ahogy írtad is.
Gondolj bele, milyen amikor a HDD egy laptop 2,5"-os HDD-je, 4200RPM-el.
SATA SSD-re téve a W10x64-et, egy erősebb s775-ös gép is über vele (pl. Core 2 Quad 9550/9650 + P35/P45/X38/X48/G31/G41-es lap és legalább 8 GB RAM).[ Szerkesztve ]
-
Mozaart
aktív tag
válasz FunPro #50158 üzenetére
Koszi a Gyors valaszt! Bedugva volt az osszes tarolo mindket telepitesnel. A 2 hdd most volt harom eves es az ssd még nagyon új. Kevesebb mint féléves. Persze ez semmit se jelent.
Ismeretsegi kor egyik munkahelyen dolgozo rendszergazdához valoszinu lesz elvittetve.
Nagyon Koszi a tanacsokat!
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
szabolint
csendes tag
válasz FunPro #51156 üzenetére
A legelső alkalommal én is egyből a tápra gyanakodtam. Azonban amikor a másodjára vittem vissza a gépet szervizbe akkor kipróbálták másik táppal és a hibát produkálta az új táppal is Ami nekem nagyon furcsa és nem tudom hova tenni, hogy alaplap csere után miért ment hibátlanul 5 hónapot a rendszer és miért akkor dobja el magát amikor hosszabb ideig áramtalanítva volt? A szünetmentest régebben vettem és sajnos zárt rendszer aksit így nem nagyon lehet benne cserélni. Lehet az cseszi tönkre a gépet? Lehet hogy miután 1 hétig a szünetmentes sem kap áramot és visszateszem hálózatra az pluszt küld a rendszernek ami meggyilkolja az alaplapot?
-
JulianSinulf
senior tag
válasz FunPro #51162 üzenetére
Csak akkor van probléma a teljesítménykülönbségben, ha a gép fogyasztása meghaladja a szünetmentes képességét.
De a szünetmentesben elvileg lennie kell védelemnek. Legalábbis az enyémekben van, ezért sem használom már őket. Ha túl nagy a terhelés, akkor visít, mint az állat.
A korábbi konfigomat gond nélkül kiszolgálta egy ilyen 950-es (6700K, 980Ti, 630W-os táp), majd egy proci(5950X)/alaplap cserét követően sem volt gondom még vele. De aztán bekerült egy 6800XT. Egyes játékoknál a fogyasztás 500W fölé ment. Így kikerült az UPS és kapott egy másik tápot is a gép.
Ilyen terhelésnél egy ilyen UPS már elég drága. Így nem vettem másikat.
Túláramtól és feszültségingadozástól meg kellene védenie a gépet.
Ha bedöglik az akku, akkor is visít.
Ha kihúzod a konnektorból, de nem kapcsolod le, akkor is ad hangjelzést, ami nem kellemes.#51158: Nem zárt. Asszem 4 csavar és máris hozzáférsz az akkuhoz. Már cseréltem benne.
A táp mellett én a kábelt is megnézném. Lehet, hogy megtört és a ki/be huzogatással pont játszik a törés. De, csak egy ötlet.
A táp nem mai darab. Lehet benne egy-két hibás kondi ennyi idő után, hiába a márka. Hibák bármikor becsúszhatnak.
A feszültségfigyelők csak számított értéket mutatnak. Én azokban annyira nem bíznék.
A bios-ban azt kellene megnézni, hogy mire ébredhet fel a gép. Pl.: tápot kap, bill., egér, LAN. Ezeket kellene kikapcsolni. Egy másik lapnál már.
A sok játszadozás lehet, hogy gallyra vágta a lapot, megint.
Egy ilyen tápban vannak általában különböző védelmek. Lehet, hogy ez is okozza a leállásait elindulás után.
Mindenképp érdemes lenne szétszedni és púpos kondikat keresni. Viszont a púp van amikor nem a tetején jelentkezik, hanem az alján.
Ha erre nincs lehetőség, akkor egy olyan szervízt kell keresni, ahol tudják tesztelni a tápot. Stresszteszt.
Amíg működik benne a védelem, addig nincs akkora gond, bár már a második lapod bánja.
Védelem nélkül viszont elszállhat minden. Sajnos volt már ilyennel is tapasztalatom. A HDD menekült meg egyedül, mert ott kiment egy védődióda. Azt leforrasztottam és még évekig jó volt. De minden más a házban tönkrement. -
-
Kelori
tag
válasz FunPro #51680 üzenetére
Az R5 1600 mellé kaptam a próba ram kitet is, és az csak 3200 Mhz cl 17 volt.
Ettől függetlenül szívesen teszek majd egy próbát vele hogy a mostani kitet visszarántom 3200-ra, esetleg adok neki mellé minimális extra feszt is, ha már lúd legyen kövér alapon. 1.35 helyett 1.375 voltot gondolom elvisel a DDR4 szabvány pár nap vagy hét erejéig.
if it ain't broke, don't fix it
-
expendables
aktív tag
-
HantekDSO
junior tag
válasz FunPro #51774 üzenetére
Egy gyors válasz:
Szerintem nem az alaplap a "buta" - mikor a VGA vizsgálatakor nem érzékel megjelenítő eszközt, jogosan jelez. Szerinted hány millisecundumonként kellene újra és újra leellenőriznie, méltóztatott-e valaki rácsatlakoztatni egy monitort??? Úgyhogy tippelj, ki a "buta"... (Segítek: nem az alaplap és nem a LED...)
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
Vismajor01
addikt
-
HARDVERAPRÓD
válasz FunPro #51781 üzenetére
Azért érzed nem logikusnak mert szerintem ha lehet így fogalmazni, hogy túl gondolod.
Írom ezt azért mert nyilván nem arra tervezték ezt hogy diagnosztikát végezzen, csak annyi a feladata, hogy érzékelje, hogy tud-e képet adni vagy nem. Az hogy ez csak kontakt, vagy user, vagy eszköz hiba, azt már ne várjuk hogy eldöntse.De mindegy is mert ez már így sem a topik része, hisz a te géped indil és hibátéan is.
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
válasz FunPro #51782 üzenetére
Mégis milyen komplexitást vársz tőle? Hiba esetén tárja fel és morzézza le neked? Annyit tud tenni az alaplap,
-küldök képet, megjelenik a kép?
-nem
-debug ledAzért, mert a vga rossz, vagy nem kap elég áramot, vagy mert nincs a gépben, vagy nincs bele dugva monitor azt mégis honnan kéne tudnia?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
semetka
őstag
válasz FunPro #51787 üzenetére
Alaplap:Gigabyte Z170X Gaming 3
CPU:Core i5-6600
RAM:Kingston HyperX Fury 2x4GB DDR4 2666MHz
VGA:Intel HD Graphics 530
SSD: Kingston SH103
HDD:2X WD10EZEX
PSU: FSP Hyper M 500W8 éves a konfig és semmi túlmelegedés sincs
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politika
- Automata kávégépek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Windows 10
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest