Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FunPro
őstag
válasz tserrof77 #48042 üzenetére
Soha nem másztam bele egyébként abba, hogyan működik az SSD.
Mármint, azzal addig tisztában vagyok, hogy a vezérlőszoftver egy elengedhetetlen dolog. Arról viszont, hogy ez a szoftver mit is vezérel, arról már lövésem nincs.
Mert ha mondjuk a tárolt adatokat nem piszkálja, hanem ez tényleg csak a működést vezérli, mint az alaplapon a BIOS, akkor elméletileg menthetőnek kéne lennie egy így elpusztult SSD-nek (bár kétlem, hogy nem ez vezérli pl. a címkézést).
Persze, nem az egyszerű embernek, mert akkor is kéne egy gyári vezérlőszoftver, amit valaki lementett egy hasonló típusú ssd-ről, majd kell egy program, amivel a lementett cuccot rá lehet nyomatni a hibás ssd megfelelő helyére.
Aztán ha alapból olyan a dolog, mint mondjuk a dual bios előtti idők vagy a telefon rootolás/rom telepítés, ahol egy rossz mozdulattal helyrehozhatatlanul hardbrickeljük a készüléket, akkor alapból kivitelezhetetlen az egész. Én azért gondolnám, hogy egyébként lehetséges, mert egy bizonyos ssd esetében találkoztam ilyen megoldással.
I'll try my best, and that's the best anyone can do.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi belépő szinten
- Gumi és felni topik
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- HP ProDesk 400 G5 DM - i5-9500T, 16GB DDR4, 256GB NVMe, Win 11 Pro
- Szériaváltás miatt eladó 3 éve épitett gépem alaplapja, processzora, memóriája rendszermeghajtója
- Asus Chromebox 3 Mini PC, kompakt asztali számítógép (karbantartott)
- Eladó Intel G5400 Pc-k
- Lenovo A340-22AST All-In-One vadi új, de törött kijelző
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest