Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MoRT2195
tag
Sziasztok!
Olyan problémája van a gépemnek, hogy néha amikor bekapcsolom, akkor megy egy kis ideig, majd újra indul. De ha mondjuk bekapcsol akár 1 percre is, akkor se látok semmit a képernyőn. Ilyenkor kábeleket kihuzgalom, kicsit megmozditok belül mindent és vagy jó, vagy nem jó, addig próbálkozok amíg jó nem lesz. Ez már régi probléma, de mostanában nem jött elő. Viszont a macskám újból elő idézte azzal, hogy neki rohant a számítógépasztalnak és kék halált kapott a gép... Utána megcsináltam, de egyszer csak több óra használat után fogta magát és megint lefagyott (kék halál?). Én így elsőre valami érintkezési problémára gondolnék, de mi lehet az? Hol keressem a hibát? Vagy lehet más hibája is?Steam: Ricsi2195 || Xfire: farkasricsi || Origin: MoRT2135 || Uplay: Mort2195
-
batman.
senior tag
válasz MoRT2195 #39153 üzenetére
Szia!
Ennyi információból lehetetlen bármi tanácsot is adni. Még azt sem tudjuk biztosan, hogy a macska egyetért az állításoddal vagy sem.
Nagy valószínűséggel egy szétszerelés, portalanítás, és szakszerű összeszerelés után stabilabb lenne.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
-
MoRT2195
tag
Milyen infót adjak még? Leírtam a problémát, most az szerintem jelen esetben lényegtelen, hogy milyen a videókártyám, meg stb... De ha valami hasznos infót tudok adni, akkor mondjátok, miről adjak még infót!?
Steam: Ricsi2195 || Xfire: farkasricsi || Origin: MoRT2135 || Uplay: Mort2195
-
batman.
senior tag
válasz MoRT2195 #39158 üzenetére
Ugyanaz a hibajelenség más-más gépen különböző okokból is fennállhat. Ennyi infóból 100% user error.
Ezt nem kötekedésből, vagy bántásból mondom.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Profilomban láthatjátok a konfigom.
Rx 570 kártya került a gépbe. Előtte csak 2200g IGP-jét használtam.
Mióta bent van a kártya, játék közben kifagy. Nem a játék, hanem megáll a kép és a gép semmire nem hajlandó reagálni, csak hard reset.
Boot után azt irta ki a driver, hogy "default radeon wattman settings restored due to unexpected failure".
Amit próbáltam:
Windows reinstall
DDU-val safe modban driver uninstall, reinstall watmann nélkül
Ramokat vissza állitottam AUTO-ra
Amd oldaláról két legutóbbi drivert próbáltam.Egyik sem segitett. Annyi, hogy mivel wattman nincs fent, már az se ir ki semmit.
GPU-z ezt irja a kártyáról. Amennyire meg tudom állapitani, rendben van.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
batman.
senior tag
válasz Vismajor01 #39162 üzenetére
Szia! Próbáltad már itt?
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz tzsolesz #39067 üzenetére
Raktam rá egy szűz win7-et, mondom hátha a win10 zavarja. A telepítés végén amikor a felhasználónevet írjuk be hogy mi legyen, kékhalál. Nagyon gyorsan újraindult.
psychical memory bla bla bla....... Ennyit még ki tudtam olvasni......
Memtest86 lefutott kétszer is egymás után hibátlanul. Aida64 stab tesztje is 1-2 órát tutira fut. Prime95 sem dob hibát. De ha olyanja van, kék halállal újraindul.
Alaplapra tippelek, vagy procira. A táp vacsiúj minőségi darab, direkt ezért cseréltem a régit....Egyéb meglátás?
Vinyó csinál ilyet?[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
-
batman.
senior tag
válasz tzsolesz #39165 üzenetére
Én annak idején úgy oldottam meg a xeon problémámat, hogy eladtam, a hirdetésbe beírtam, hogy nekem mivel nem ment. (ment, de fagyott néha) Elvitték, boldogság. A lapban meg gyári biossal hiba nélkül ment utána egy sima négymagos.
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz tzsolesz #39167 üzenetére
A gyári biosa hivatalosan nem támogatja a xeonokat. Nincs benne a kompatibilitási listában. Ettől még mehet. de ez nem hivatkozási alap.
-
Werkly
őstag
Szerencsém lett! Túlélte a 8700K a hibás aljzatú alaplapot és a hűtő nélküli rövid indítási kísérleteket! Majd jövőre új lap shopping. Addig marad az Air 2.😏
-
batman.
senior tag
válasz Werkly #39171 üzenetére
Cink Elekkel tehetsz egy próbát, ha más baja nem volt az alaplapnak, esetleg megéri a foglalatcsere. Megbízható fórumtárs!
-
Werkly
őstag
Hát fiúk ha láttátok volna mi lett a Taichival! Páran furán néznétek rám! Későn tudtam meg, hogy létezik ilyen javítás! Nos aznap fát repegettem! A Taichit egy ütésre vitte 4 felé a fejsze ellentétben a fával! Fotót nem csináltam mert már esteledett! Felért volna egy Rage 2-vel!🙈
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz Werkly #39174 üzenetére
Azt akkor már nem lehet gariztatni sem.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz batman. #39173 üzenetére
De jó hogy van ilyen basszus.
Fejlemény: A gép a ramcsere óta atomstabil. Pedig a win7 annyira háklis volt, hogy 5 percet sem bírt ki eddig kékhalál, vagy fagyás nélkül. De még semmi nem biztos. A win10 órákat is ment hiba nélkül az előző ram párral.
Ha tényleg a ramok voltak rosszak, akkor berosálok. A létező összes tesztet végigfuttattam rajtuk 3 héten keresztül, többször is.Tud valaki róla, hogy a win7 háklisabb az inkompatibilis ramokra, mint a win10?
-
batman.
senior tag
válasz tzsolesz #39176 üzenetére
Szerintem nem win 7 függő. Vannak ramok amik mindennel mennek, és vannak válogatós ramok. Ha egy válogatós ramnak találtál megfelelő deszkát, procit, akkor azt nem bántod, így már nem is inkompatibilis.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz batman. #39178 üzenetére
Egy Asus P5KPL-AM IN/GB-ben 2 évig hibátlanul ment. Most abba rakom vissza, egy E8400 társaságában lesz....
-
nightvison
tag
válasz Vismajor01 #39162 üzenetére
más gépben megkéne nézni a kártyát, vagy a tiédbe egy szintén másik fajtát kezdésnek. Táp.. ram.. bármi lehet, vagy driver gond?
Cuccaim: http://hardverapro.hu/tag/nightvison Logout: https://logout.hu/blog/nightvison/index.html
-
shapphire
aktív tag
Sziasztok!
A gép főbb paraméterei:
CPU: Intel Q9300
Alaplap: Gigabyte GA-EP43-UD3L
RAM: 5 GB DDR2 (eltérő gyártó)
VGA: Gigabyte HD 6850 1 GB
Táp: Corsair 430
Nincs tuning.A mai nap többször újraindult magától. Sőt játék közben (CSGO) most meg kikapcsolt és bekapcsoláskor nem megy tovább a kezdő (boot) képernyőnél.
Mi lehet a baj?
Köszi! -
batman.
senior tag
válasz shapphire #39184 üzenetére
Szia!
Táp, hdd/sdd, memória amiket elsőre ellenőrizned kellene.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz shapphire #39186 üzenetére
Ha van haver ismerős gépében tutira jó táp, akkor kérd kölcsön és azzal próbáld. Nyilvánvalóan, ha a kérdés felmerült "mivel/hogyan?" akkor más lehetőséged nem nagyon van a táp ellenőrzésére.
-
batman.
senior tag
válasz tzsolesz #39188 üzenetére
Akkor inkább LiveCd-ről bootoljon, elsőre nem kell újratelepíteni. Ha úgy jó, csak a hdd-t kell ellenőrizni. Persze ha gond van vele akkor nem ússza meg egy átparticionálás után a telepítést, de hátha táp.
-
batman.
senior tag
válasz shapphire #39190 üzenetére
Bár utoljára is a reinstall oldotta meg a problémát. Ha ugyanez volt a probléma, akkor nem oldotta meg, csak ideiglenesen.
Eddig jól ment. Ez kivétel nélkül igaz a hibás eszközök 99%-ra, a maradék 1%-nak már volt előtte nyűgje.Ha a hdd régi, elképzelhető hogy elhasználódott egy része. Tételezzük fel, hogy egy 500 Gb-os 5-6 éves hdd-ről van szó. Amikor a win -t újratelepíted, 2 részre kéne formázni 100Gb + maradék. És a telepítésnek a maradékot kellene megadni célnak. Amikor kész, az lesz a c:\, a 100Gb -ot formázás után pedig használhatod tárolásra. Amennyiben a HDD a ludas.
-
batman.
senior tag
válasz shapphire #39192 üzenetére
Akkor viszont, amikor teszed fel a win-t, azt a részt amin volt formázni kell!
-
Skyhunter
őstag
Sziasztok!
Adatlapomon a konfigom, 1 hónapja vásároltam. Corsair Rm 750x a táp, Asrock Z370 Extreme 4 az alaplap.
A következő a probléma. Ma jöttem haza hosszabb vidéki túráról. Az áramom le volt kapcsolva a szekrényben található automával. Visszakapcsoltam. Egy túlfeszültség elleni védelmes, billenőkapcsolós, 10 slotos elosztóban van minden cuccosom. TV, erősítők, Dune, router, monitor minden megy, mint eddig. A számítógép nem indul. Próbáltam más konnektorban, és más tápkábellel is, semmi. A tápon található kis billenőkapcsolót ha 1-esre teszem, kis időre felvillan valami kék fény az alaplapon, de utána elhalványul és nem történik semmi.
Mi történhetett, az automata visszakapcsolásnál kinyírtam a tápot/alaplapot, vagy bekapcsolt valami túlfeszültség elleni védelem?
Vidéki útjaimon mindig így járok/jártam el, még sohasem volt semmi gond (előző gépemben is Corsair működött 8 évig). Mondjuk az automata lekapcsolása előtt nem szoktam a 10 slotos elosztó billenőjét lekapcsolni, gondolom ez sem egészséges dolog.
Mit lehet tenni?
üdv
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz Skyhunter #39194 üzenetére
Szia!
Elsőre tápteszterrel, vagy másik konfiggal ellenőrizni kéne a tápot. Ha nincs rá lehetőség akkor a kábeles beindítás is lehet opció, de csak szigorúan saját felelősségre! Itt is. És természetesen másik táppal ezt a gépet.
Érdekességképpen említem meg, hogy pár éve egy aránylag normális táppal jártam hasonlóan. A tápteszteres próba szerint a táp terheletlenül jó volt. Visszacsatlakoztattam az alaplapra, és a gép indult. Később meg lett nézetve műszerésszel, és a tápnak sem szemrevételezésre, se mérésre sem volt baja.[ Szerkesztve ]
-
HellGreg
őstag
Sziasztok! Valami miatt a gépem, amíg lementem cigizni, és visszajöttem, sötét képernyővel fogadott. Azt hittem csak kikapcsolta a monitort, de nem, újra kellett indítanom a gépet. Újraindítás után nem adott képet a VGA (BIOS-t se), csak áramtalanítás után jött vissza a kép és a windows. A rendszernapló ezt írja:
Forrás: WHEA-logger
Súlyos hardverhiba történt.
Összetevő: AMD Northbridge
Hibaforrás: Gépellenőrzési kivétel
Hibatípus: HyperTransport figyelő időzítő hibája
Processzor APIC-azonosítója: 0A rendszer:
FX 8320,
Asus M5A78L-M/USB3,
2x8Gb Geil Cl11-11-11 D3-1600
2x4Gb Kingston KHX1600C9D3/4GX
Asus Radeon RX470
Corsair CX650MOlvastam egy fórumon, hogy gyakori probléma, valaki a "fast startup" beállítást kapcsolta be, amivel megszűnt a probléma. Nekem olyan beállításom nincs, pedig végigcsináltam ahogy írta. Gondolom neki win10 van, nekem 8.1
[ Szerkesztve ]
-
Skyhunter
őstag
válasz batman. #39195 üzenetére
Köszönöm a tanácsot. Közben megjavult.
Felhívtam egy kedves barátomat, aki szintén nagymester ilyen téren. Azt ajánlotta, hogy elsőnek vegyem le az alaplapról a CMOS reset elemét, várjak 10 percet (közben ha lehet ne fogdossam össze a 3V feszültség megtartása miatt), majd tegyem vissza. Voila, azóta megy hibátlanul...
-
batman.
senior tag
válasz Skyhunter #39197 üzenetére
Azért írtam az "Érdekességképpen-t" mert láttam már ilyen eset után megjavuló gépet. Reméljük így is marad!
(#39196) kgergely23 Tudtommal nincs végleges és atombiztos megoldás a problémádra. Ami ajánlott: legfrissebb bios.
Energiagazdálkodási lehetőségek\főkapcsoló funkciójának megadása\jelenleg el nem érhető beállítások módosítása\gyors rendszerindítás bekapcsolása\ pipa kivesz.
AMD oldaláról régebbi driver letöltése.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Profilomban láthatjátok a konfigom.
Rx 570 kártya került a gépbe. Előtte csak 2200g IGP-jét használtam.
Mióta bent van a kártya, játék közben kifagy. Nem a játék, hanem megáll a kép és a gép semmire nem hajlandó reagálni, csak hard reset.
De csak játék közben, furmark simán ment 40 percig FHD-n, meg se kottyant neki, 70 fokig ment el a kártya.
Boot után azt irta ki a driver, hogy "default radeon wattman settings restored due to unexpected failure".
Amit próbáltam:
Windows reinstall
DDU-val safe modban driver uninstall, reinstall watmann nélkül
Ramokat vissza állitottam AUTO-ra
Amd oldaláról két legutóbbi drivert próbáltam.
Vissza vittem az RX 570et, és elhoztam egy másikat.Egyik sem segitett. Annyi, hogy mivel wattman nincs fent, már az se ir ki semmit. Mivel furmarknál 100%-on megy a gpu, ezért tápot kizárnám. Mivel kártya csere nem segitett, azt is.
Marad a ram, proci, alaplap?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa