Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagyzoli27
kezdő
Sziasztok.
Olyan problémám van hogy nem ad képet a monitor. A gép maga megy de a bios se jön elő. Viszont ha ki veszem a videó kártyát majd rá kötöm az alaplapira a monitort akkor jó. Mind két sloton próbáltam a kártyát. Volt Cmos resi is. Sajnos nincs másik videó kártyám amivel tudnám tesztelni hogy most az alaplap rossz e vagy a vga. Semmi fizikai sérülést nem ejtettem rajta minden rendben volt vele.
Msi z68a-g45 alaplap
HD7970 videó kártyaMit tudtok javasolni? Köszönöm.
-
batman.
senior tag
válasz Nagyzoli27 #39401 üzenetére
Szia!
+ a táp is lehet rossz. Vagy a kiegészítő táp nincs rádugva.
Cserealkatrész kell próbához, havertól.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
flote
csendes tag
válasz batman. #39390 üzenetére
STEC márkájú, DEL00-01850-M2CCU a típusa. Jobban utánanézve PATA. Dell Mini 9. Szóval majd túrok hasonlót. De hogy még a BIOS-ig sem jutott el a gép Nah mindegy. Köszönöm szépen a tájékoztatást és a segítséget! Legközelebb háromszor is utánanézek a dolgoknak és erre is figyelni fogok most már
-
petya220
senior tag
Megint Én!
Lassan ott vagyok, hogy repül az ablakon a gép..
Szereztem 4 db 4GB-s ram modult --> ezDe az istenért nem akarja látni mind a 4 modult a gép, bárhogy teszem bele!
Ezt a táblázatot követtem, magyarán 2A slotba 1 pár, de ezt kicsipogta, nem tetszik neki.. ( a többivel is ez a helyzet..)
DE! ha úgy rakom bele, hoooogy CPU2_DIMM_6C és 5F akkor megeszi a 2db ramot..
de többet megint nem látKuka lenne az alaplapom?
[ Szerkesztve ]
"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
petya220
senior tag
válasz petya220 #39404 üzenetére
Közben találtam egy ilyen oldalt is, de ugyanazt mondja, amit eddig próbáltam..
-
batman.
senior tag
válasz petya220 #39404 üzenetére
A cpu az elsődleges helyén legyen, ha csak 1 van benne. Akkor szokta a felét mutatni, ha a másik procihoz tartozó slotban van.
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
petya220
senior tag
válasz Graphics #39406 üzenetére
Igen, ez egy szerver alaplap
De akkor miért indul be, ha csak azt a 2 ramot rakom bele?
(Ha többet teszek bele, akkor ugye nem látja őket... Pedig mind a 4 ugyanaz a rám, teszteltek is, szóval tökéletes ramokat)Batman.
2 cpu van benne!
És úgy tűnik, hogy csak a 2. Cpu slotjait látja... És ha ide teszem be mind a 4et, akkor hisztizik, hogy csak az egyik oldalon van ram[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz petya220 #39408 üzenetére
Lehet az 1. cpu alatt egy kis kosz, pihe, beszáradt paszta. Ki kellene fújni sűrített levegővel,+ áttörölni a cpu alját, ha úgysem jó megcserélni a két xeont. A ramslotokat már kifújtad, ha jól emlékszem.
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz petya220 #39410 üzenetére
A CPU-k nem lettek mozgatva, mármint a hűtőhöz nem nyúltam
oké, lehet alatta kosz, de miért most jelentkezett ez??Ha nem lettek mozgatva a cpu-k akkor nem ment alá semmi.
Előtte amiben voltak ramok azoknak a slotoknak azért menniük kellene.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
-
petya220
senior tag
Na igen..
Most már értem, hogy miért nem sikerült megcsinálni!
kicsit még játszott velem, még halála előtt..[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
-
Hialin
csendes tag
Sziasztok. Nagy segítségre lenne szükségem.Vettem egy i5 4690K procit és sajnálatos módon nem kel életre vele a gép.
Asus Maximus Hero VI 1603 Bios
4x4 hyper-x blue ram
Coba Nitrox 750W táp
R9 390 vga
Ocz ssdA régi 4570S procival megy, próbáltam ramokat egyesével, külön külön slotban, másik vga HD7850 hátha a táp nem birja Bios reset megvolt, proci csere, és vissza semmi változás. CPU led világit , a Q led 00. se csippanás vagy visitás, csak a ventik pörögnek. Ötleteket pls.
szerk, a foglalatban nincsenek elhajolt , vagy törött lábak[ Szerkesztve ]
Esnek az IPhone árak, de legalább a csórók is megtudják venni.
-
Hialin
csendes tag
válasz Cs1csó #39420 üzenetére
updt. A proci másik lapban tökéletesen muzsikált, így az én lapom volt a bűnös. Az asus bios flash progija felrakja az újat vagy a régit, tök mindegy melyiket, de nem akarta elfogadni a procit,ezért egy komolyabb hozzányúlást kellett eszközölni. Külön köszönet Thomeee [link] kollégának az önzetlen, és türelmes hozzá állásához. Vissza került a 1603 bios, és probléma menetesen üzemel a lap is és a proci is.
[ Szerkesztve ]
Esnek az IPhone árak, de legalább a csórók is megtudják venni.
-
Rexcor
őstag
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy esténként random elindul a gépem, sőt most volt hogy kikapcsolás után azonnal be is kapcsolt amint leálltak a ventik.
Szerintetek mi baja lehet? Melyik alkatrész lehet problémás?
Egyáltalán mi okozhatja ezt?Főbb alkatrészek
Lap: asrock z370 extreme 4
Proci: intel I5 4xxx
Táp: zalman zm700gt[ Szerkesztve ]
Crias
-
batman.
senior tag
válasz Rexcor #39423 üzenetére
Szia!
Nekem ez windows hibának tűnik. Meglehetne próbálni a másik ssd-re telepíteni a rendszert, hátha ott nem jelentkezik.
A 75 fok az valóban belefér.(#39424) Crias Cseretáppal is lehetne próbálkozni, mert ez a zalman nem egy mai darab.
[ Szerkesztve ]
-
R1200GS
aktív tag
Egy ideje tapasztalok furcsaságokat a gépemmel. Konfig az adatlapomnál. (Q9550, 660 Sli)
Win 7-et használok.Pár hónapja bootoláskor többször ellenőrizte az egyik merevlemezt. Azt megelőzően néhány alkalommal nagyon lassan vagy egyáltalán nem töltött be az oprendszer.
Lehúztam a sata kábelt, és úgy hagytam. Előtte még le tudtam menteni az adatokat, de nem is vagyok benne biztos, hogy a HDD ment tönkre.December közepe táján észrevettem, hogy nem fut a PUBG. Betölt, mikor indítanék egy meccset, fél perc után kékhalált dob. Annyira nem aggasztott, ritkán játszottam, nem foglalkoztam a dologgal.
Pár hete arra lettem figyelmes, hogy rendszeresen fagy a gép 2-3 óra játék után. Egyik alkalommal újraindítás után, videokártya hibát írt ki, nem is láttam a drivert. Újra se tudtam rakni.
Másnap szétszedtem, kitakarítottam, és ment minden mindaddig míg vissza nem raktam a helyére a gépet. Ekkora már se kép se hang, 1-2 percenként újraindulgatott.Cserélgettem a videó kártyákat, olyannal is próbáltam ami 100%, hogy jó, semmi. Kivettem két memóriamodult, és ezt követően indult.
Visszapakoltam mindent ahogy eredetileg volt, és működött úgy is. Nem sokat játszok azóta, kb. 2*3 órát Witchereztem, és egy idő után megváltozott a kép, a textúrák. Picit elszíneződtek, nem nagyon de észre lehet venni, főleg a felhőkön.Azóta csak netezésre használom. Gond nélkül működik. A hőfokok is jók.
Szeretnék alaplapot cserélni.
A fenti hibákból lehet egyértelműen alaplap hibára következtetni?
Tápegység csinálhat ilyet? -
Cs1csó
félisten
válasz R1200GS #39428 üzenetére
NEM trollkodásból, de ez a gép már ÖREG: 10 éves CPU, alaplap, 6 éves VGA, DDR2-es RAM-ok, stb.
Amúgy a VGA hibát is írt , majd elszíneződés VGA hiba lehet, az egyéb terheléses problémák utalhatnak a tápra de mivel ennyi helyen jön elő a hiba ezért lehet alaplap de én erre a gépre már nem költenék. Gondolom, hogy ez a CPU még menjen egy szintén régi alaplapot kell venned.
Tegyük fel kicseréled az alaplapot - megint jön a hiba - kicseréled a tápot - megint jön a hiba - kicseréled a VGA-t - megint jön ezután?
+ a Windows 7-nek is már 1 éve sincs hátra. Egy másik gép kellene ami biztosan jó és abba kipróbálni egyenként minden hardveredet kábeledet stb. akár - lehet hülyeség - a házat is tesztelni minden lehetséges hibaforrást.
A Windows eseménynaplót vagy a dump file-t megnézheted:[link]
Ha megvan akkor a Windows 7-es topikban lehet segítenek, lokalizálni a pontos hibát.
[ Szerkesztve ]
-
R1200GS
aktív tag
válasz Cs1csó #39429 üzenetére
Adnék még neki egy esélyt.
Rakok össze egy erősebb konfigot is. A régit unokaöcsémnek szánom, addig míg nem tud normális gépet venni.
Nem szeretnék két gépet is építeni egyszerre. 100-150-et rá kellene költsek, hogy értelme is legyen. Ha nyáron el tudna menni dolgozni, akkor inkább megpótolom neki, és rakunk össze valami komolyabbat, ezzel meg kihúzza nyár végéig. -
R1200GS
aktív tag
válasz Cs1csó #39431 üzenetére
Azt végig jártam, minden féle kombinációban, és Sapphire 5450-el is megnéztem.
Míg nem kezdtem a ramokat próbálgatni, addig sehogy nem indult.
Ramból is van olyanom, amiben szinte biztos, vagyok, hogy teljesen jó.Többet nem költök rá. Megpróbál az alaplap cserét, aztán ha nem megy akkor eladom azt ami még jó belőle.
-
batman.
senior tag
válasz R1200GS #39432 üzenetére
Tényleg nem érdemes rá pénzt költeni. Ha veszel egy alaplapot ami az eladónál jó volt, és nálad megint furcsa dolgokat csinál a gép, akkor mire fogsz gondolni? Ne költs rá.
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok.
Sajnos újra itt.
Volt az i7 turbó problémás proci nálam. (Az eladónál is hibás volt végül a proci. Korrekt volt visszavette.)
Vásároltam végül boltbol r5 2600, msi b450i kombót.
Ez is problémas.
Bekapcsolásnál cpu debug led világít és csak pörögnek a ventik. Ez mindin kikapcsolás után így van. Csak úgy tudom bekapcsolni ha előtte lekapcsolom a tápon hátul a kapcsólót és megvárom míg teljesen áramtalan lesz a gép.(vga tápcsatinál a led nem világít). Utána táp visszakapcs és lehet normálisan indítani a gépet(ilyenkor a debug ledek egyenként sorba felvillanak kb 2 masodpercre és indul a gép rendesen. A sorrend cpu,dvga,boot és utána bootol rendesen a gép).
Vagy én vagyok a béna és 2ből 2szer sikerült valamit kifognom ami rossz. Vagy valamit nem állítottam be vagy nem tudom.
Vga,ram(ram szerepel az alaplap qvl listájában) jó mert máshol volt tesztelve. 3 verzió maradt megint lap,proci,táp. A teljes konfighoz katt a nevemre pls.
Köszi
Üdvhttp://logout.hu/bejegyzes/sanyi0627/uzleti_szabalyzat.html
-
batman.
senior tag
válasz sanyi0627 #39434 üzenetére
Szia!
A Ryzen az egy másik kávéház, több buktató is van. Teljesen hétköznapi amit írsz, én nem gondolnám, hogy bármelyik alkatrész hibás lenne.Itt kérj segítséget.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
drzozo
senior tag
Sziasztok!
Biztos, ami biztos, megkérdezem itt is.
Adott az alábbi frissen összetett gép:
Gigabyte B450 Aorus M (AM4) B450 AORUS M (2018. 08. havi BIOS van rajta)
Ryzen 5 2600 BOX
G.Skill DDR4 3000 16GB Aegis CL16 - Fekete KIT (2x8GB) F4-3000C16D-16GISB
XFX Radeon RX 590 Fatboy 8GB GDDR5 RX-590P8DFD6
SSD Kingston A400 480GB [2.5"/SATA3] SA400S37/480G
FSP HEXA+ 500W PSU (PPA5004901)
Cooler Master MasterBox Q300L Window (MCB-Q300L-KANN-S00)Jogtiszta windows 10 friss telepítését követően semmi gond nincs a géppel egy pár óráig. Ezt követően előjönnek mikrolaggok, amikor nyitnék meg pl egy Chrome-ot, 10-15 secre megfagy a gép, majd megy tovább. Nem tudom sajnos máshogy leírni, mintha kifagyna egy pillanatra, majd feléled.
A legbosszantóbb pedig az, hogy miután kikapcsolom a gépet, majd pár óra után újra bekapcsolom, kék halál fogad, majd kéri, hogy telepítsem újra a rendszert, vagy állítsam helyre a gépet. 1. 2.
Esetleg valami tipp, hogy mi lehet a probléma? A fenti ram pontos típusa nincs benne az alaplap support listjében.
-
Packersbay
tag
Sziasztok!
Van egy Asus M2n alaplap AM2-es AMD procival 4gb DDR-es memóriával egy SSD-vel és egy ATI 5850-es videokártyával. A gond eddig az volt, hogy a ventik felpörögtek viszont a monitoron nem jelent meg semmi. Most már eljutottunk oda, hogy a ventik felpörögnek teljes fordulaton majd elhalkulnak majd megint teljes fordulaton pörögnek és ekkor már a kép is megjelenik. Mindez kb 5mp alatt. A táp 800W-os tehát simán bírnia kéne ennyi eszközt. Én a videokártyára tippelnék,szerintetek?
Saját házi akácméz eladó! Dell laptop alkatrészek eladók!
-
batman.
senior tag
válasz Packersbay #39437 üzenetére
Szia!
Ez nagyon kevés info. De lehet, hogy nincs is többre szükség mert ez a lap elég korrektül elcsipogja, hogy mi a baja. Mit fütyül az alaplapi speaker?(#39436) zoltankakuk Szia! neked is ezt a topicot ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
Van egy asztali Lenovo gép, ami nem hajlandó elindulni. Még amikor a tápcsatlakozót rádugom, akkor sem hallani azt a tipikus szikrázó(?) cicergő hangot, és az alaplapon sem világít semmi. Viszont ilyen fura L alakú tápegysége van:
ebay-e láttam hozzá valót, de annyit de a komplett gép nem ér. Van benne biztosíték, vagy mit érdemes megnézni rajt? Vagy nem is a tápegység a hunyó, hanem az alaplap? Hogyan lehetne egyszerűen kideríteni?
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
batman.
senior tag
Amennyiben szabvány méretű a 24/20 pines + 4 pin atx csatlakozója, bármilyen tápot rádughatsz az alaplapra egy próba erejéig.
-
Grave_444
nagyúr
Hali!
Tegnap még ment, ma már nem bootol a Win10.
Gép az adatlapomon, az SSD-t átraktam laptopba úgy megy. Másik sata, táp kábel nem oldotta meg, illetve bios reset sem.Ötletek?
Holnap bebootolom ha sikerül egy másik HDD-ről usb dokkolóval vagy darabokra szedem mindent lehúzok és elkezdem egyesével kiszűrni a hibát. Ezt szeretném elkerülni, az SSD kiszedéséhez is le kellett venni a tetőt. Táp tesztert is tudok hozni.
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz Grave_444 #39441 üzenetére
Holnap bebootolom ha sikerül egy másik HDD-ről usb dokkolóval vagy darabokra szedem mindent lehúzok és elkezdem egyesével kiszűrni a hibát. Hi! Nagyjából ez teljesen jó megközelítés. Biost ellenőrizd először.
-
Grave_444
nagyúr
-
batman.
senior tag
válasz Grave_444 #39444 üzenetére
Ismered a mondást a cipészről és a lábbelijéről?
(#39443) cigam Írtam privátot, lehet hogy tudok segíteni.
-
törölt tag
Sziasztok!
A gépem elég fura módon zúg, a konfig változatlan: (1.5 hetes konfig)
Proci: Intel Core i5-8400 BX80684i58400
RAM: Corsair 2x8GB DDR4 2666MHz Vengeance RGB CMR16GX4M2A2666C16
Ház: NZXT S340 Elite Matte CA-S340W-B3
Táp: FSP 600W Hyper M
Proci hűtő: Thermaltake Riing Silent 12 CL-P022-AL12RE-A Red (RGB)
SSD: Samsung 250GB 860 EVO MZ-76E250B/EU
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
VGA: ASUS GeForce GTX 1070 TI ROG STRIXÚgy képzeljétek el, ha játszom, a proci felől hallom a zúgást (talán a proci hűtő lenne a ludas?).
Minden játéknál zúg, és ahogy lépkedek akármelyik játék menüjében, vagy akárhol, kevésbé zúg.
Ha játék közben megnyitom az asztalt (alt tab/letálcázok) akkor befejeződik a zúgás. Ha visszalépek a játékba, megint elkezd zúgni. Merevlemezt kizártnak tartom, teljesen a proci felől jön a hang[hang1]
[letalcazas kozbeni hang]Azért zavaró, mert az asztalomon van, közvetlen mellettem.
Lehet hogy normális, nem tudom
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz #32191744 #39447 üzenetére
Ez teljesen szubjektív. Ha készítesz egy felvételt, amihez mellékelsz egy viszonyítási alapot akkor lehet rá érdemben válaszolni. Van akit a fűnyírószerű zaj sem zavar, van akit a légy zümmögése a szomszéd lakásban is. Konkrétan annyi a biztos a történetedben, hogy téged zavar valami hang. Engem is zavar a laptopom pár hete kezd hangosabb lenni, ha lesz kedvem majd kipucolom a hűtőrendszerét, és majd lehalkul.
Ja, közben készítettél felvételt. Mindjárt nézem.
Az elsőn a bill kattogás mellett az szerintem a táp.
A másodikon én nem hallok semmit. Fejhallgatón ment a hifire ma már nem teszem ki, de holnap igen.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...