Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz MasterMark #19501 üzenetére
Ezt én is tapasztaltam, viszont nvidia kártyánál általában jobb az újabb.
Az Ati más történet...https://howbad.info/
-
nzozz
aktív tag
-
törölt tag
Üdv!
Nézegettem a topikokat, szerintem itt érdemes feltennem a kérdésem.
Adott a gépem: Giga F2A85XM-D3H, AMD A8-5600K (nincs tuningolva), Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1866 MHz kit (nincs tuningolva), Samsung Spinpoint F3 500GB, FSP Hexa 500W.Mostanában, ha Win7 alatt alvó módba rakom a gépet, 1-2 perc után magától feléled. Fogalmam nincs, mi csinálhatja, de eddig nem volt ilyen. Mindenből a legfrissebb driver van fent, BIOS-t még nem frissítettem, de furcsa lenne, ha az okozná, hiszen akkor eddig miért nem csinálta. Win7-t újraraktam, a probléma fennáll. AVG-t, Malwarebytes Anti-Malware-t futtattam, semmi találat.
Mi lehet a gond?
Köszi előre is. -
ebegab92
senior tag
Üdv!
Ha akadna valakinek ilyen lapja,akkor meg tudná mondani,hogy mik vannak írva a bekarikázott diódákra?Enyémen el vannak pukkanva,szeretném javítani,csak nem látszik a másik fele a típusuknak a lyuk miatt
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Bojkaaa211
csendes tag
Heló
Vettem egy Sapphire 4870x2 kártyát
Az lenne a hiba jelenségBerakom a gépre elkezdi betölteni a Windowst és utána kifagy fekete képernyőn
Mi lehet a hibája?
Bojkaaa211 felhasználónak 21 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Rivaul
addikt
válasz Bojkaaa211 #19513 üzenetére
Kezdetnek az hogy nincs kitöltve az adatlapodon a konfig amibe tennéd. Ez még nem lenne baj de ha ezt itt se osztod meg akkor nem sokat lehet segíteni. Elsőre az alá a szörny alá egy igen komoly táp kell.
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
válasz Bojkaaa211 #19515 üzenetére
Akkor lehet hogy rossz a kártya. Bios alatt megy rendesen? Egy live linuxot nézzetek hogy azt elviseli-e. Ha azt se akkor lehet sikerült "bevásárolni". Ki lett próbálva vétel előtt? Ezt a régi szörnyet sokan agyon meggyalázzák...
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
válasz Bojkaaa211 #19517 üzenetére
Csak azt hogy működik-e. Bár a kérdésből azt veszem ki hogy igen. Nem csíkoz, oszt a képernyőn, színeződik? Ezek az alapok de lehet csak nagyobb igénybevételnél hal meg. Mennyire meleg a kártya? Lehet szét kéne kapni s újrapasztázni. Előfordulhat hogy gyorsan túlmelegszik.
-
Rivaul
addikt
válasz Bojkaaa211 #19519 üzenetére
Nem hiszem. Ha ráteszed a gpu-ra a kezed a kártya hátoldalán akkor érzed mennyire forró. Mi történik ha ezek nem jönnek be? Akkor sajnos vagy keresel egy szakit aki megcsinálja vagy komoly reklamációval élsz annál akitől vetted.
-
nzozz
aktív tag
Mostanság nem játszottam olyan gépigényes játékokkal, de most hogy megint elővettem őket (tesztelés céljából), azt tapasztaltam hogy a szokásos 60+ FPS helyett csak 40 FPS körül mozog szinte mindegyiknél. Tehát nem csak BSOD van, hanem teljesítménycsökkenés is, nem is olyan kevés. Egyre jobban idegesít. Holnap lefuttatok egy Memtest86 -ot, hátha ott van a hiba. De nem akarom pedig, hogy hardvert kelljen vennem...
-
prmcsk
addikt
válasz Bojkaaa211 #19519 üzenetére
A kártya látható oldalán lévő diagnosztikai LED-ek, működéskor mit mutatnak ?
D14 (R753) 6 Pin power unplugged
D13 (R724) 8 Pin power unplugged
D15 (R819) Overheating (Thermal issue)
D5 (R323) GPU-1 (Master) No power
D7 (R570) GPU-2 (Slave) No power"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
hoby36
senior tag
Hellotok!Adott egy integrált videókártyás gép.Képet nem ad.Raktam bele egy pci-e kártyát,de akkor sem.Alaplap adhatta meg magát?Ventik,vinyó indul.
A logikában semmi sem véletlen!
-
Sickboy25
addikt
-
Robokutya
senior tag
Na skacok sikerült a memória csere
Egyenlőre nem jelentkezett semmilyen kék halál jelenség
Talán megúszta az alaplapom skacok a szervizben valszínű ízekre szedték a lapot mert tápcsatik nem voltak a helyükön, még jó hogy leellenőriztem a belsejét. Kaptam 3 db 2Gbs új kingmax memcsiket a Bufik helyett remélem jól járok velük továbbra is
Kösz a segítséget.Most arra is kíváncsi leszek hogy a battlefield bad company 2 működik-e rendesen mert pár kör játék után egyszerűen lefagyott a képernyő kerregő hang kíséretében és csak restartolni tudtam.
-
törölt tag
válasz dvdbackuper #19533 üzenetére
Lehúztam, fél perc múlva felébred az alvó módból még mindig.
Elképzelhető, hogy valami nagyon sunyi vírus/féreg, amit nem talál meg se vírusirtó, se anti-malware progi?
-
törölt tag
válasz #40731136 #19534 üzenetére
Na közben remélhetőleg megoldottam a problémát:
A gigabit ethernet portnál kellett beállítanom, hogy ne ébreszthesse fel a gépet, ha ún. "magic packet" érkezik, elvileg emiatt ébredt fel az alvó állapotból.Hátha esetleg másnak is segítségül szolgál a későbbiekben: megoldás
Köszönöm a tippeket!
-
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok!
Apósom az alábbi géppel bűvészkedik. Tudom, öreg (a gép). Lassú a net, lassú az egész.
Felesleges szolgáltatások leállítva, startup tiszta, spy-és egyéb ware-k kiírtva, xp beállítva legjobb teljesítményre. Neten található alap dolgokat már végigzongoráztam.Van valami baja vagy ez már nem elég mostanság netelni se?
Kérdésem, ha a max. 2 giga RAM-ot belerakom (egy gyártótól 2x1 giga) és esetleg rakok bele egy kis rendszer ssd-t, számottevően javulhat a teljesítménye?
Vagy inkább vegyek egy pár éves használt konfigot kompletten?
Kösz!
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional (Reborn)
Opr. javítócsomag Szervizcsomag 2
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)Alaplap:
CPU típusa Intel Celeron, 2000 MHz (20 x 100)
Alaplap neve MSI 845E Max (MS-6566E) (6 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DDR DIMM)
Alaplapi lapkakészlet Intel Brookdale i845E
Rendszermemória 768 MB (DDR SDRAM)
BIOS típusa AMI (11/28/02)Megjelenítés:
Videokártya NVIDIA GeForce4 MX 440 (Microsoft Corporation) (64 MB)
3D gyorsító nVIDIA GeForce4 MX 440Multimédia:
Hangkártya Realtek ALC650 @ Intel 82801DB ICH4 - AC'97 Audio Controller [A-1]Háttértár:
IDE vezérlő Intel(R) 82801DB Ultra ATA tárolóvezérlő - 24CB
SCSI/RAID vezérlő SCSI/RAID Host Controller
Floppy meghajtó Hajlékonylemezes meghajtó
Lemezes meghajtó ST380011A (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Lemezes meghajtó Maxtor 6Y060L0 (60 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
Optikai meghajtó HL-DT-ST CD-RW GCE-8520B (52x/24x/52x CD-RW)
Optikai meghajtó HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B (DVD+R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:16x, CD:40x/24x/40x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM) -
MasterMark
titán
válasz kaposznyak #19536 üzenetére
SSD felesleges bele.
Viszont a 2 GB RAM azt érdemes, és a procit is ki kellene cserélni egy nagyobb Pentium-ra, akkor normális lenne.
Egyébként netezéshez bőven elegendő gép.Switch Tax
-
dvdbackuper
őstag
válasz kaposznyak #19536 üzenetére
sztem egy nagyobb Intel procit belelöksz, meg 2 giga ramot és jó lesz az még...
a celeron nagyon gyenge, az én 1.4es Tualatin P3-mas procim leveri -
kaposznyak
aktív tag
válasz MasterMark #19537 üzenetére
Ez alapján http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/845E_Max_(MS-6566E).html
csak a P4 2,8 Ghz jöhetne szóba, az meg nem tűnik nagy előrelépésnek.
Vagy az lenne? -
MasterMark
titán
válasz kaposznyak #19539 üzenetére
Önmagában is az lenne, de a RAM-mal együtt nagyot fog javulni.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Maximow
tag
válasz kaposznyak #19539 üzenetére
Az lenne.
-
MasterMark
titán
válasz kaposznyak #19542 üzenetére
Milyen meglepő.
#19544: Nem ezzel van a gond, csak hárman mondjuk ugyanezt.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
kaposznyak
aktív tag
válasz MasterMark #19543 üzenetére
Jó-jó, tudatlan vagyok.
-
kaposznyak
aktív tag
válasz MasterMark #19543 üzenetére
Még egy kérdés: SSD teljesen hiábavaló lenne bele? Miért?
Nem kötözködöm, csak érdekel. Laptopomban kicseréltem, ott szemmel látható volt a javulás. -
MasterMark
titán
válasz kaposznyak #19545 üzenetére
Lenne javulás, csak nem lehetne SSD-ként kezelni az IDE emulálás miatt. Meg egyszerűen nem ér annyit.
szerk.: Sőt ezen az alaplapon SATA sincs.
szerk.2: Ja, és egy tiszta újratelepítés is sokat dobna rajta. (Ezt majd akkor érdemes, ha már bent vannak a ramok meg a proci.)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Rivaul
addikt
válasz kaposznyak #19545 üzenetére
Többe kerülne egy normális ssd mint maga a konfig. Ezenkívül mire szeretnéd kötni? Átalakítóval talán rá lehet hegeszteni de kétlem hogy érdemi eredményt hozna. Kicsit sarkítok de egy Skoda 120l-be se rakunk Porsche motort. Növeld meg a memóriát de azt se kell ész nélkül mert a gép úgy se tud vele sok mindent kezdeni. Egy friss rendszer ésszel telepítve többet hozhat a konyhára mint költeni rá ész nélkül. Mindezt a legnagyobb jóindulattal mondom hisz tudom hogy se mód se szükség nincs sok embernek egy erőműre de van amit nem is érdemes feszegetni.
-
kaposznyak
aktív tag
válasz MasterMark #19546 üzenetére
Oké.
Még egy kérdés: Most "felfejlesztem". Proci+Ram kb. 9000 FtKövetkező fejlesztés hány év múlva esedékes? 3-4? Vagy kevesebb?
Mert akkor már az alaplap is csere érett lesz. Akkor kb, 15-20.000 Ft kell rákölteni.Jobban járnék, ha vennék egy használt, de a meglevő konfignál jobb gépet, mondjuk 40-60.000 Ft-ért?
Vagy az is kuka lesz 5 év múlva?
-
MasterMark
titán
válasz kaposznyak #19548 üzenetére
Minden konfig kuka lesz 5 év múlva. Jóformán már fél év alatt elavul amilyen gyorsan fejlődik.
Ha most megveszed a procit és a ramot, akkor ezt a gépet utána soha többé nem érdemes fejleszteni. (Esetleg egy normális VGA bele. Pl. HD3450, HD3650, vagy HD3850 ha játékra is kell.)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
kaposznyak
aktív tag
válasz MasterMark #19549 üzenetére
Kösz a válaszokat.
Játszani konzolon szoktam, az öregnek meg akkor felfejlesztem kicsit, meg újrarakom az xp-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Bluetooth-headsetekről általában
- World of Tanks - MMO
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Posta, csomagküldés
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- Új Gamer PC Ryzen 7 5700X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4 3200Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 6700 Xt 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest