Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
Üdv
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy gép amivel lenne egy kis probléma, ilyennel én még nem találkoztam.
(Alaplap: MS-7304, proci: Athlon 64 x2 4800+)Van 3 RAM, kettő 1 GB-os 800 Mhz-es, és egy 2 GB-os 1066-os. (Kingston mind.)
Egyesével próbálgatom, de néha beindul néha nem. Néha sípol a RAM miatt, néha nem csinál semmit. Amikor üres akkor is van, hogy sípol a RAM miatt, de van hogy nem. Ha sikerül valahogy beindítani, akkor nem hajlandó újraindulni. (Leállítás részéig jut csak el, utána fekete kép és semmire nem reagál.)
Manual-ban az van, hogy a Dimm 1-es slotban kell lennie RAM-nak, hogy menjen. Na így még sosem indult el, viszont úgy hogy csak az utolsóban van úgy néha igen. Ha ilyenkor mellérakom a többit, akkor is beindul, de csak azt látja ami az utolsó slotban van.Szóval, valakinek valami ötlete lenne esetleg?
szerk.: RAM-ok egyesével végigmennek a MemTest-en, szóval nem hinném hogy azzal lenne probléma.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz Rivaul #19208 üzenetére
Eddig nem volt baja, lehetséges, hogy magától tönkrement?
Melegedés esetleg lehet a gondja? Eddig egy nagyon pici borda volt a procin, most ráraktam egy nagyobbat, így 55 fok körül van. Viszont a chipeset baromi forró, a borda szinte éget.szerk.: Bár amikor összeraktam az elején, akkor sem volt jó, pedig akkor hideg volt.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
Na most arra jöttem rá, hogy az utolsó slottal indul csak, és csak azt is látja, bármit rakok mellé azt nem látja, ha nincs bent semmi a 4. slotban akkor sípol a ramért (hosszú sípolások ugye) , még ha bent is van bármi az első három slotban.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
Amúgy tényleg a melegedéstől lehetett valami, mert a proci / chipset-től lévő legtávolabbi RAM slot megy csak.
És az sem 100%-kal.
szerk.: Illetve most tudtam meg, hogy ahol volt, ott nyirkos volt a levegő is.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
Üdv
Remélem tudtok rajtam segíteni, mert szenvedek.
A saját gépemről lenne szó ezúttal, a probléma pedig kiakadás, és kékhalál. Már régebben is volt ez probléma, egy időre megszűnt, most viszont jött a meleg, és ki kellet takarítani a gépet (azaz szétszedtem), így ismét előjött.
Teljesen véletlenszerűen jönnek a "A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt" hibák, vagy megfagy és nem mozog az egér, vagy kiakadás az alábbi módon: először elsötétül a kép, és nem kap jelet a monitor, háttérben még mennek dolgok (zene, youtube hangját továbbra is hallom) aztán ez is kiakad a kép visszajön kékhalál üzenettel:A fájl amit kiír: atikmpag.sys
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 116
BCP1: 85A77510
BCP2: 95E2762C
BCP3: 00000000
BCP4: 00000002
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1Próbáltam már sok mindent, driver újratelepítés, rendszer újratelepítés nem nagyon segített semmi, az érdekes viszont, hogy az elmúlt két hónapban nem volt gond.
BIOS-ból a legfrissebb van fent.
Konfig: Abit IC7-G, P4, Geil-Kingmax RAM, Gigabyte HD4650 AGP, Win7 Ultimate SP1.
Bárki tud segíteni, köszönöm előre is.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz ebegab92 #19443 üzenetére
Akkor majd megpróbálom másik gépben, viszont mint mondtam ebben is tökéletesen ment az elmúlt 2-3 hónapban.
Pasztázás megvolt a mostani takarításkor.
cinkoxid: CPU-t vagy GPU-t?
Egyébként szerintem ez inkább valami szoftveres dolog lesz, és valami update ronthatja el.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
válasz kaposznyak #19536 üzenetére
SSD felesleges bele.
Viszont a 2 GB RAM azt érdemes, és a procit is ki kellene cserélni egy nagyobb Pentium-ra, akkor normális lenne.
Egyébként netezéshez bőven elegendő gép.Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz kaposznyak #19539 üzenetére
Önmagában is az lenne, de a RAM-mal együtt nagyot fog javulni.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz kaposznyak #19542 üzenetére
Milyen meglepő.
#19544: Nem ezzel van a gond, csak hárman mondjuk ugyanezt.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz kaposznyak #19545 üzenetére
Lenne javulás, csak nem lehetne SSD-ként kezelni az IDE emulálás miatt. Meg egyszerűen nem ér annyit.
szerk.: Sőt ezen az alaplapon SATA sincs.
szerk.2: Ja, és egy tiszta újratelepítés is sokat dobna rajta. (Ezt majd akkor érdemes, ha már bent vannak a ramok meg a proci.)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz kaposznyak #19548 üzenetére
Minden konfig kuka lesz 5 év múlva. Jóformán már fél év alatt elavul amilyen gyorsan fejlődik.
Ha most megveszed a procit és a ramot, akkor ezt a gépet utána soha többé nem érdemes fejleszteni. (Esetleg egy normális VGA bele. Pl. HD3450, HD3650, vagy HD3850 ha játékra is kell.)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz Bojkaaa211 #19565 üzenetére
Ugyanilyen hiba volt egy géppel, BIOS frissítés megoldotta.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz Bojkaaa211 #19569 üzenetére
Nem teljesen, de nagyon hasonló. Bár most már mást mondasz mint az elején. Ott azt mondtad boot közben kiakad.
Csökkentett módban indul?
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz Bojkaaa211 #19571 üzenetére
Ha ott elindul, akkor valamilyen szoftveres problémát jelent valószínűleg.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz Krisz79 #19583 üzenetére
Ha telepítesz egy OP rendszert, és egy másik már egy másik vinyón van, akkor azt le kell húzni, különben a Master Boot Record-ot felülírja az új rendszer, és a régit nem tudod betölteni, ha kiveszed az új vinyót.
Az üres helyet pedig particionáld meg: Futtattásba - diskmgmt.msc
Hogy helyreállítsd az MBR-t, a telepítőlemezről a helyreállítást kell futtatnod.
El is mented, hogy lemezről induljon? Hacsak nem sérült a lemez, akkor nem kéne ilyen hibaüzenet jöjjön.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz 800.henrik #19641 üzenetére
De ugye már lehúztad azt a kábelt?!
(#19638) MasterHUn: Újraindítás után a vinyóról kell boot-olni!
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Honor 200 Pro - mobilportré
- OTP Bank topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ukrajnai háború
- Napelem
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700KF - Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
- AsRock B550M, Ryzen5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2, 500Gb HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- Új Gamer PC Ryzen 7 5700X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4 3200Mhz/750W 2-3 Év Gar
- AMD Ryzen 7-5800-X3D, MSI GeForce RTX 2060 Ventus 12GB OC, 16 GB HyperX
- Intel Core i5-12400F, Asus GeForce GTX 1660S 6 GB, 16 GB HyperX
- Intel Core i5-10400F, Gigabyte GeForce GTX 1060 3 GB, 16 GB DDR4
- Intel Core i5-9400F, Asus GTX 1050 Ti 4 GB, 8 GB DDR4
- Intel Core i3-10105F, Asus GTX 1050 Ti 4 GB, 16 GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest