Új hozzászólás Aktív témák

  • include777

    aktív tag

    Üdv !
    Segítségeteket szeretném kérni, mert megállt a tudomány.
    Van 1 am2-es konfigurációm alaplap m2v-mx utolsó biosszal, egy 5200+-os athlon x2, videókártya 1 5450-es gddr2-es kari, 400-as m-tech új tápegység, 1 optikai meghajtó, 1 80-as seagate és 1 160-as samsung vinyu mindkettő ide-s.(memória 1 db ddr2 2 giga 800mhz).
    A tápon kívül minden használt a gépben. Az alaplapot a memóriával kb másfél hónapja vettem, kondiztatni kellett mert volt 1 puffadva, de mindegyik ki lett cserélve. Kondiztatás után érdekes dolgokat kezdett kikapcsoláskor csinálni a gép. gyk nem kapcsol ki, a ventillátorok pörögnek. Ha a áramtalanítom a gépet, majd áram alá helyezem, akkor autómatikusan elindulnak a ventik, a hdd led meg folyamatosan világít.
    Ha megnyomom a bekapcsoló gombot, nem mindig indul el a gép, ha folyamatos nyomom, hogy kapcsoljon le, akkor sem. 3-4 próbálkozás után hajlandó elindulni a gép.
    Aztán észrevettem, hogy a 80 eres kábel 2 helyen meg lett húzva, azt kicseréltem elmúlt ez a baromsága a ment kb másfél hetet a gép tökéletesen, majd most újrakezdte.(nem volt belenyúlva a gépbe, sem mozgatva sem semmi ilyesmi). Ezt most úgy csinálta, hogy lekapcsolt rendesen, majd hajnalban arra lettem figyelmes hogy mennek a ventik ....
    Teljesen szétszedtem összeraktam átnéztem de semmit nem látok rajta ami miatt esetleg ezt csinálná.
    ha áramtalanítom és áll egy keveset (változó, 5 perc, de van mikor kell 1 óra is) majd áram alá helyezem, akkor megint normálisan indul, tehát nem autómatikusan pörögnek a ventik. (ha megy a gép semmi gond nincs vele, tökéletesen használható). Más táppal próbáltam, szindróma ugyan ez.
    Lehúztam minden csatlakozót a deszkáról, gépből kiszedtem, úgy is ugyanezt csinálta, sőt már kínomban procit kiszedtem belőle és úgy helyeztem áram alá akkor is világított a hdd led.
    Nem vagyok nagy villamonmérnök, de nekem olyannak tűnik mintha valahol megtartaná a feszültséget, és amiatt csinálná. Ma még annyit megpróbálok, hogy rakok bele 1 sata-s hdd.t és azzal, illetve az új 80 eres kábelt lecserélem másikra.
    Elem kiszedés volt, c-mos reszet volt, load factory defaults volt. proci nem volt húzva, ház megfelelően szellőzik, proci nem melegszik, terhelés alatt 45 fok, hdd-k 40-50 fok között mozognak (terheléstől függően), videókártya melegszik 70 fokra,de ez 1 passzív így ez nem gond (próbáltam az alaplapi integráltam ott is a szindróma ugyanez volt.)
    Ötlet mi lehet, esetleg valaki futott-e már bele ilyenbe ?

    keep calm and learn powershell

Új hozzászólás Aktív témák