Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hgovi
aktív tag
válasz speedydb23 #18801 üzenetére
Azt sem szabad kizárni!Lehetséges! Párásodás,kosz ,por,stb!
Üdv Hgovi
-
törölt tag
válasz Zsolt_974 #18798 üzenetére
Nézd meg, hogy nincs e elszíneződve a corsair tápegység cpu tápcsatlakozója. A feszültségek ránézésre rendben vannak, én kontakt hibára tippelek első körben (a codegen érintkezik, emiatt indul el vele, az alaplapoknál meg elég egy milliméter eltérés és a corsair már nem működik mindkettő lappal). Ilyen nyomon indulj el szerintem.
Hgovi: Megtennél nekem egy szívességet? Légy oly szíves és egy napon keresztül a felkiáltójel helyett használj pontot. Egyszerűbb is a használata, nekem pedig felüdülés lenne.
K!Ö!SZ!Ö!N!ÖM! -
Zsolt_974
tag
Tiger.huhhhh és Hgovi
A cpu csatlakozó van külön jelölve az egyikre rá van írva, hogy cpu és az is van és volt beledugva.
Csatlakozok átnézve nincs rajtuk égésnyom.
Az alaplapban már nincs csak a proci és a ram corsair ha elindul akkor a venti pörgésen kívül semmi, nincs csipogás.
Viszont most egy érdekes dologra jöttem rá ha bekapcsolom akkor a stb (3.3V) lemegy 0V-ra úgy ahogy illik viszont a táp venti és a prociventi sem indul el viszont szerintem így mennie kellene.
A codegennel +proci+ram csipog úgy ahogy illik.
Eddig miért működött vele?Zsolt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Zsolt_974 #18807 üzenetére
Adva van a verzió:
A Corsair-ban megfáradtak a kondenzátorok, ezért bizonytalan a leadott feszültség. Ezt egy ideig tolerálja az alaplap, egy idő után viszont az is instabillá válik. A Codegen tápegységed még tudja azokat a feszültségeket (és teljesítményt) biztosítani, ami kell az alaplapnak (persze ennek ellenére nem tanácsos azt használni komoly konfighoz), így az eddig Corsairral működő lap elindul vele. Amelyik lap elindul az Corsairral, annak is lehet később baja. Mivel a kontakt hibákat kizártad, ezért javaslom, hogy a Corsairt selejtezd le, a Codegent pedig mihamarabb váltsd le egy minőségi tápegységre. Érdeklődj effelől a tápos topicban, melyiket érdemes akár használtan megvenni. -
Zsolt_974
tag
válasz #10726912 #18808 üzenetére
Ha jól emlékszem 2013 februárban vettem a corsairt az ipon-on még garis a gond csak az, hogy ugyanakkor vásároltam egy i3 konfigot amiben egy fsp raider 550W van és ebben a konfigban elindul a corsair.
Szerintem simán vissza küldik, hogy Teszt OK!
Most az következik, hogy az e8400 konfigba megnézem az fsp, hogy indul-e.
Ha indul akkor nem tudom mitévő legyek.Zsolt.
-
kicsijoker
csendes tag
válasz kicsijoker #18722 üzenetére
Nos.
Megnéztem hogy a LOL (League of Legends) úgy is csinálja-e a jelenséget, ha lejjebb veszem a grafikát.
És hopp, levettem mindent low-ra meg nem 1920x1080-as felbontás és így nem fagy.
Előtte megcsináltam az újrapasztázást, kiportalanítottam, porszívóztam.Ötletek, hogy mi lehet a gond?
Ha bizniszeltünk és minden OK, akkor egy pirosat dobj nekem. Köszi. http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_5/friss.html
-
speedydb23
senior tag
válasz kicsijoker #18811 üzenetére
Ha már újra pasztáztad meg kipucoltad akkor told fel maxra ahogy eddig játszottál és úgy teszteld...
-
quailstorm
nagyúr
Ha felteszed maxra és újra fagy és koszol a kép, akkor lehet videoRAM hiba, vagy VRAM kontakthiba.
-
kicsijoker
csendes tag
válasz speedydb23 #18812 üzenetére
Úgy nem jó, próbáltam. Ugyan az.
Tehát ha leveszem low-ra a játékot, úgy megy.
Ha felveszem max-ra ugyan az a gond...[ Szerkesztve ]
Ha bizniszeltünk és minden OK, akkor egy pirosat dobj nekem. Köszi. http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_5/friss.html
-
speedydb23
senior tag
válasz kicsijoker #18814 üzenetére
Akkor sajnos ez van![link]
Ideje lesz új vga után nézni idővel.
-
kicsijoker
csendes tag
válasz speedydb23 #18815 üzenetére
Most azon gondolkodom, hogy:
Egy rendszer ugye feláll ha nincs vga, akkor is.
Tehát nem szükséges egy videókártya, ahhoz, hogy elinduljon a gép.
Ez által nem is hinném, hogy emiatt áll le a gép.Mi gondolsz/gondoltok?
-
quailstorm
nagyúr
válasz kicsijoker #18816 üzenetére
Videokártya nélkül nem nagyon van gép, esetleg linux. És mivel I/O errort okoz a szar RAM, az egész OS crashel. Volt ilyen kártyám nekem is...
-
kicsijoker
csendes tag
válasz quailstorm #18817 üzenetére
Garis még. Mivel bizonyítsam nekik, hogy tényleg az a szar?
Vagy hogy megy a gariztatás? ipon-ba vásároltam.Ha bizniszeltünk és minden OK, akkor egy pirosat dobj nekem. Köszi. http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_5/friss.html
-
speedydb23
senior tag
válasz kicsijoker #18818 üzenetére
Bemész és megmondod, hogy ha fullon tolod a game-t akkor kifagy meg koszol a kép, elküldik gondolom tesztelni, aztán ha náluk is rosszalkodik akkor kapsz helyette másikat, rosszabb esetben javítják.
-
kicsijoker
csendes tag
válasz speedydb23 #18819 üzenetére
A probléma az, hogy Pesten van a bolt.
Én pedig hatvani vagyok.
ps.: találtam egy ilyet, szerintem igénylek egyet.Plussz addig nem kapok vga-t?
[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
válasz kicsijoker #18820 üzenetére
Ez nem rossz, csak nem tudom mi van akkor ha kitalálják, hogy nincs baja a VGA-nak, akkor neked kell fizetni a vissza utat?
Csere VGA-t meg tuti nem kapsz!
-
kicsijoker
csendes tag
válasz speedydb23 #18821 üzenetére
Hát márpedig tuti az a ludas.
Most teszteltem 20 percig a gépet egy programmal, max terhelésen ment, semmi gond nem volt.
Tehát 99% eséllyel a vga-ra gyanakszom.Most jutott egyébként eszembe,hogy régebben (kb. 1-2 hhónapja) is volt gondom.
Spontán restartolt a gép játékok közben. Egy barátom ajánlotta a bluescreen viewer progit amit le is szedtem.
És láss csodát, 3-4 ilyen kékhalál üzenet volt. (az összes valami vga-ra utaló hiba volt...)Azóta pedig nem cseréltem VGA-t, így még nagyobb a gyanúm, hogy vga.
-
Hgovi
aktív tag
Nem lesz egyszerű dolgod,de sajnos vissza kell küldened a kártyát.
A közeledbe nincs ipon?Esetleg oda is be vihetnédÜdv Hgovi
-
havri1
félisten
És végre megnéznéd már, hogy milyen tápegység van a gépedben?
Ha még mindig elkerülte a figyelmem, akkor elnézést..
Kisebb felbontáson, kisebb terhelést kap a GPU. Nagyobb terhelésnél, több fesz kell neki, meg a gépnek úgy általában.
Egy fesz ingadozás nagy teljesítmény felvételnél, simán okozhat ilyesmit. De ezt 4 napja mondjuk neked páran[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
Nem mondom így látatlanba, de nagyon sok információ hiányzik még ebből a történetből - legalábbis részemre - .
Egy bizonyos játéknál, egy bizonyos felbontáson fagy a gép? A játék eredeti, crackelt, patchelések, dx?
Ha vram hiba lenne a vga-nál, akkor nem csak itt jelentkezne, hanem máshol is. Mert - szerintem- a ram nem válogat, hogy mikor mit hova pakol, hanem folyamatosan használja a modulokat, és amint hibás modulra ír és vagy olvasna vissza, akkor szállna el.
GPU melegedés? Monitorozás volt? GPUZ?
CPU melegedés? CPUZ, Coretemp? ORTHOS, Prime95?
Tápegység típusa, kondik ellenőrzése?
Memtest?
Ezek nélkül marha nehéz beazonosítani a hibát.havri
-
Hgovi
aktív tag
válasz havri1 #18827 üzenetére
Itt az előzményekben van egy-két érdekesség:"Ha alacsony grafikán játszik nem fagy,ha nagyon akkor igen a gépe"-60-70 fok fölé sose megy a hőfok.
Én szerintem nem a vga a ludas hanem a táp,mivel úgy több cucc kell neki/lehet hogy elég lenne a tápról egy teljesen szabad szálról áramot adni neki,próbaképpen és így játszani.
De ugye még nem tudjuk a tápot milyen,ha egy alsóbb kategóriás akkor lehet hogy ideiglenesen megoldja a problémát és ő a ludas/Volt régen egy ilyen tápom,nem volt mindegy mit hova kötök rajta-néha megőrültem tőle/.
És szerintem az a hőfok sem stimmel,bár...Üdv Hgovi
-
kicsijoker
csendes tag
Hatvanban?
Nincs tudtommal sajna :/havri: sajnos elfelejtettem megnézni, ha otthon leszek megnézem!
Nem egy bizonyosnál, többnél is próbáltam. 1 nem eredeti, többi igen.
GPU melegedés nem nagy szerintem, pl BF3-at játszottam max-al, akkor volt 62 fok.
CPU melegedés sincs, 25 percig ment egy tesztelő program.
Kondik nem púposak, semmi rendelleneset nem láttam.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz kicsijoker #18829 üzenetére
Jó, de ameddig nincs a tápról infó, addig vaktában lövöldözik mindenki sztem
havri
-
Hgovi
aktív tag
válasz kicsijoker #18829 üzenetére
(#18830) havri1:Igen ez így van tulajdonképpen
Próbáld meg amit leírtam aszerint megnézni a géped Hátha.[ Szerkesztve ]
Üdv Hgovi
-
kicsijoker
csendes tag
Mármint?
havri: annyit tudok hogy nem egy 20ezer forintos táp. nem volt túl nagy keretem rá mikor vettem. de lehet be kéne egy jobb minőségre ruházni, mert 2 év alatt a 2-ik tápom[ Szerkesztve ]
-
Hgovi
aktív tag
válasz kicsijoker #18832 üzenetére
Itt az előzményekben van egy-két érdekesség:"Ha alacsony grafikán játszik nem fagy,ha nagyon akkor igen a gépe"-60-70 fok fölé sose megy a hőfok.
Én szerintem nem a vga a ludas hanem a táp,mivel úgy több cucc kell neki/lehet hogy elég lenne a tápról egy teljesen szabad szálról áramot adni neki,próbaképpen és így játszani.
De ugye még nem tudjuk a tápot milyen,ha egy alsóbb kategóriás akkor lehet hogy ideiglenesen megoldja a problémát és ő a ludas/Volt régen egy ilyen tápom,nem volt mindegy mit hova kötök rajta-néha megőrültem tőle/.
És szerintem az a hőfok sem stimmel,bár...Üdv Hgovi
-
Hgovi
aktív tag
válasz kicsijoker #18832 üzenetére
Ez fránya lové én megértem
Először meg kellene bizonyosodni a táp hibájáról.aztán lehetne venni.Üdv Hgovi
-
kicsijoker
csendes tag
-
Hgovi
aktív tag
válasz kicsijoker #18835 üzenetére
Nem is kell. Az a lényeg hogy ami kijön a tápból arra csak a vga legyen rákötve semmi más,persze ha erre van lehetőséged.És így próbáld meg a játékot .
Üdv Hgovi
-
havri1
félisten
-
Plaguee
tag
válasz speedydb23 #18801 üzenetére
Azt hogyan tudnám ellenőrizni?
-
kicsijoker
csendes tag
válasz havri1 #18838 üzenetére
Értem én. Na de Hgovi azt mondta, hogy ami kijön tápból arra csak VGA legyen kötve. Na most ha csak a VGA-t kötöm rá (tehát HDD és semmi mást sem) akkor el sem indult a gépem...
Lehet én vagyok hülye de nem értemHa bizniszeltünk és minden OK, akkor egy pirosat dobj nekem. Köszi. http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_5/friss.html
-
havri1
félisten
válasz kicsijoker #18840 üzenetére
Sose voltam jó, ha valamit körül kell írni, de megpróbálom.
A tápon van külön PCIE tápcsati (6 vagy 6+2 pines), vagy 2 molexből alakítod át?
Ha molexből, és nem is 1 hanem 2 vs 1 átalakítód van, akkor keress 2 külön szálat a tápból, és úgy hozd össze a PCIE csatlakozót.
Ha van külön PCIE tápcsatid, akkor felejtős.havri
-
Hgovi
aktív tag
válasz kicsijoker #18837 üzenetére
Na , a fényképen 1-el jelöltem a pcie csatit,ha ilyened van nem nagyon tudsz válogatni.
Ha csak 2-es képen látható 4 pin-es csati van akkor csak egy szálról adj a vga-nak áramot és semmi más ne legyen rá kötve.A többi ágból tudsz adni áramot a hdd-nek,stb,elég kell hogy legyen.[ Szerkesztve ]
Üdv Hgovi
-
-
Hgovi
aktív tag
válasz kicsijoker #18844 üzenetére
Így van és hátha megy, akkor a tápod szar/olcsóbb mint egy vga/.
Végül is ideiglenesen megoldja a problémádat,remélhetőleg.[ Szerkesztve ]
Üdv Hgovi
-
havri1
félisten
válasz kicsijoker #18844 üzenetére
De azért én még mindig várom a tápod pontos típusát!
Mert ha egy Codegen/Mercury -ról beszélünk, akkor ne is kötögesd a leírtak alapján - szerintem - .[ Szerkesztve ]
havri
-
Hgovi
aktív tag
Akkor valószínűleg ő a ludas
Üdv Hgovi
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Synology NAS
- Milyen processzort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Rendőrségi feljelentés
- Ilyen specifikációkkal érkezhet a 2025-ös ThinkPhone
- Apple notebookok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- AsRock B550M, Ryzen 5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- Új Gamer PC Ryzen 7 5700X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4 3200Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest