Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stonerice
őstag
válasz Buster17 #18200 üzenetére
Onnan nemtűnik el neaggódj! Eseménynaplóba a Kritikus eseményeknél kell lennie. Persze várnikell míg behozza. Utána jelenik meg az eseménytípus.
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Hgovi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám,hogy az egyik meghajtómon sem működik a ReadyBoost.
Se HDD-n,se usb meghajtón sem!
Ezt vissza lehet állítani valahogy?
KösziÜdv Hgovi
-
Hgovi
aktív tag
Azt írja a readyBoost le van tiltva , mert a rendszer elég gyors ahhoz,hogy a readyBoost használata nem jelent további előnyt!
Üdv Hgovi
-
Hgovi
aktív tag
válasz bluyoo #18209 üzenetére
Az az igazság,hogy pen drive tulajdonságait néztem és megakadt szemem ezen a szövegen.
Egyszer már régebben,ugyan így jártam egy másik usb-vel és akkor nem még nem volt ssd-m.
Azért gondoltam megkérdezem,hátha van rá magyarázat,miért veszi el rendszer ezt a funkciót?Üdv Hgovi
-
bluyoo
nagyúr
Ha a pendrivera kattintasz jobb egér gombbal a "ReadyBoost" fül le is írja miért nem aktív a dolog.
Mint ahogy be is írtad az előbb. Egy lassabb eszközzel nem tudsz gyorsítani egy gyors meghajtón szóval felesleges .....
Vista ReadyBoost teszt
"Egyszer már régebben,ugyan így jártam egy másik usb-vel "
"Ahhoz hogy egy eszközt ReadyBoost célra használjunk, a következő specifikációknak kell megfelelnie:
2,5MB/s olvasási sebesség 4KB-os file-ok véletlenszerű elérése esetén.
1,75MB/s-os olvasási sebesség 512KB-os file-ok véletlenszerű elérése esetén.
A minimális pendrive méret 256MB, ami még használható ReadyBoost-ra."
Szóval gondolom valamelyik feltétel gondolom nem teljesült.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
zyuzs25
csendes tag
Sziasztok a gépem indításkor néha nem akarja betölteni a rendszer,hanem betűk futnak folyamatosan a képernyőn, máskor meg simán indul, viszont lassabb néha lefagy,és a dvd olvasót sem mindig látja. Újra volt telepítve is, de továbbra is előjön ez a hiba egyébként win7 van rajta 32bit-es(ez van már jó ideje), mi lehet a probléma?
-
Stonerice
őstag
válasz zyuzs25 #18212 üzenetére
Szia!
Gondolom a Chkdsk teszt fut le folyton. Lehetséges hogy szektorhibás a winchestered. Először megkellene próbálni az újratelepítést. Ha ezutánis csinálja, akkor winchestert kellesz cserélned.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Viktor89
aktív tag
Sziasztok! Olyan érdekességet produkál a gépem,hogy ha kikapcsolom vagy alvó módba teszem,akkor nem hajlandó bekapcsolni. Alvó módból régen felélesztette a billentyűzet is,most hiába nyomkodom,de még a gép bekapolcsó gombjár sem reagál. Ha kikapcsolom ugyanez. Csak az segít ha kikapcsolom a tápot,várok kb 10mp-et amíg már nem villog a gép elején a LED,és utána visszakapcsolom. Ilyenkor már be lehet kapcsolni. Eleinte nem mindig csinálta,főleg alvó módnál,de mostmár minden egyes alkalommal ez van,ha alvóba teszem,ha kikapcsolom akkor is.Windowst telepítettem már újra. Az alaplapom nem régi,viszont a táp már nem mai darab. Mit gondoltok azzal lehet a baj?
Előre is köszönöm.
-
Stonerice
őstag
válasz Viktor89 #18214 üzenetére
Szia!
Szerintem valamelyik drivered nemengedheti felébreszteni, legalábbis ez a gyakori oka. Először próbálj meg minden felesleges dolgot lekötni a gépről, PL: UTP, Nyomtató, webkamera... eztuán próbáld meg altatni.
Ha megint nemjó, akkor még mindíg lehet a vga driver, vagy lan driver, esetleg audio driver.
Még a bios is szóbajöhetne.
Próbáldmeg Eseménynaplóból kideríteni.[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
zyuzs25
csendes tag
Na most leszedtem az olvasót róla és így simán betölt, lehet az nem jó?!
-
P.mini
aktív tag
Sziasztok! Ma kitisztitottam a proci hűtőjét, de nekem ahhoz ki kell venni a procit is. visszaraktam, de nem indul a gép. amikor bekapcsolom nem sípol, de van hangja, zúg. Mi lehet a baj? mást nem bántottam, csak az elemet vettem ki és be, hátha működik, de nem. alaplap abit is7-e2.
proci intel 2.8 ghz -
Hgovi
aktív tag
Üdv Hgovi
-
Viktor89
aktív tag
válasz Stonerice #18215 üzenetére
Nincs rádugva usb-n semmi,csak a billentyűzet meg az egér. Kb 3 hónapja megvan az új alaplap és azóta semmi újat nem telepítettem fel,egészen pár nappal ezelőttig miért nem csinálta? Egyszer csak elkezdte,azóta 2x telepítettem újra a windowst és mindig ugyanazokat a drivereket teszem fel,mint amik 3 hónapig fent voltak.
Eseménynaplóban ilyet látok: Az utóbbi 7 napban 8-szor. WMI hibának írja:
Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.
Ez mi lehet?
-
P.mini
aktív tag
Amikor mondtad, hogy reseteljem a ramot, akkor kivettem őket, és vissza de nem lett tőle jó. :/
Már nem tudom mit csináljak, a procit kivettem egy párszor, nem jó, nagyon precízen visszaraktam, mindent bedugtam de nem jó. Valami ötlet még van? bárkitől? már nagyon rosszul érzem magam, hogy elkúrtam. -
Antii17
csendes tag
Sziasztok.
Az lenne a problémám, hogy mikor bekapcsolom a gépet bead egy hibaüzenetet, hogy " Windows indítása nem sikerült. Ennek oka egy nemrég bekövetkező hardver- vagy szoftverváltozás lehet."
Alatta vannak lehetőségek(normál mód,csökkentett stb.) bármelyikre rányomok elsötétedik a kép és visszajön ugyan ez a hibaüzenet.Próbálkoztam azzal, hogy a vinyot átrakom egy másik gépbe és onnan újratelepitem rajta az op.rendszert de mikor bebootolom a lemezt ujraindul a gép.
Ezután próbáltam azt, hogy az eredeti gépbe beleraktam egy másik vinyot és mikor bekapcsolom ugyan az a hibaüzenet jön elő és ugyan ugy hiába választom bármelyik lehetőséget ujra előjön az hibaüzenet.
Ezután próbáltam azt is, hogy az eredeti vinyot berakom a másik gépbe egy már benne lévő vinyo mellé de ugy meg az a baj, hogy eggyik vinyot sem ismeri fel a gép....A gép a hibaüzenet elött nem lett piszkálva.
Egyik este még normálisan működött aztán másnap ez lett belőle. -
King Unique
titán
VGA driver gondok miatt folyamatos kékhalál, F8 csökk indítás, helyreállítás se oldotta meg, újra kellett rakni rendszert, de driverek mképp kellenének rá, win7 topicban nem jött rá válasz [link]
DVD-n ezek vannak, 1-esével mindegyik után restart, ahogy kéri, 64 bitest választottam ahogy kell, mind feltelepült, csak VGA nem, igy képernyő fényerő, kontraszt stb. semegy...
Gyártói oldalon senagyon vannak frisebbek ehhez, onnan leszedve is kékhalál...hogyan kéne csinálni, van amit nem kell feltenni, v 32 bitest drivert, de hát ugye igaz rámegy 64 bites Professionalra az is,de ha ott a neki való, akkor...[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
válasz King Unique #18231 üzenetére
Tölts le egy Driver genius-t valahonnan lehetőleg seriallal. Az leszedneked mindent.
-
Buster17
addikt
válasz Stonerice #18201 üzenetére
Hiba: 7006 vagy Figyelmeztetés 1003-os hibákat találtam. Az első piros körben egy fehér X a másik sárga 3szögben !-jel
Remélem jó helyen néztem
Ja, és csak akkor kék halálozik ha egyszerre sok minden fut. Most pl 2 filmet is végig néztem és nem volt semmi baja
[ Szerkesztve ]
-
P.mini
aktív tag
válasz P.mini #18236 üzenetére
Van egy régi gépem, abban a hdd volt a
rossz. Beletettem a mostani gépből a hdd
+t és müködött, csak az a 256 ram kevés
volt benne. Ezért a régi gépbe átraktam a
Ramot, a vga-t, dvd írót, és már nem jó a
gép. ugyan azt csinálja mint a másik
géppel, nem csipog, és most 2-3 mp után
le is áll. Szerintem a ram vagy a vga a
ludas, úgyhogy hnap majd tesztelgetek. -
Boyce
csendes tag
"Üdv!
Az alábbi konfigurációm van:
MSI N660Ti TF 3GD5/OC
Intel i5-2500k
MSI Z68-G45 (G3) alaplap
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL10 ram
1 TB-os merevlemez, és samsung DVD író
Chieftec 600W-os táp
A hiba egyszerű és nagyszerű: A gépem véletlenszerűen, terheléstől függetlenül leáll majd újraindul. Az első 4 alkatrészt újonnan vettem nemrég. Egy általam meg nem nevezett szervizben 3 hétig volt a problémával, alábbi teszteredményeket kaptam:
A RAM nem a megfelelő foglalatban volt, helyreállítva. Tápegység-teszt rendben. BIOS frissítve 11.0-->12.1. HDSentiel kondíció 100 %. Memtest86+ 138 óra után hibamentes. Saját win7 oprendszere betölt, majd Prime 95 In-place 5 napos futást követően hibamentes. Grafikus illesztőprogram frissítve (GeForce GTX 660 Ti) 310.90-->314.07 WHQL 64 bit. Unigine Valley benchmark 2 nap futás alatt hibamentes.
Az említett hiba szervizben nem fordult elő. Miután hazaértem ismét jelentkezett. Újraraktam a win 7-et (eredeti). Kétféle kábelt, kétféle elosztót, kétféle helységet kipróbáltam.
Mivel én úgy érzem, hogy szinte mindent megtettem az ügy érdekében, és utolsó lehetőségként már csak az maradt, hogy könnyes búcsút vegyek a géptől a harmadik emeleti erkélynél, ezért szeretném kérni a segítségeteket, hogy esetleg van e még további ötletetek, megoldásotok, szakember ismerősötök stb. , bármi ami segítene.
Előre is köszi!"Az alábbi sorokat írtam pár napja, bár nem kaptam semmi kielégítőt. Utánanéztem az eseménynaplóba, hogy az mit ír, de csak kritikus hibaként újrainduláskor kernel-power hibát ír, ami ugye lehet bármi szerintem, pusztán az újraindulás miatt írja ki. Viszont nagyon sok figyelmeztetésként megjelenik valami "dns client events", meg mindenféle internettel kapcsolatos hiba. Ezekre nem tudom mi a megoldás, lehet vírus miatt van ez, bár újraraktam a windowst? vagy okozhatja az internetcsatlakozás a véletlenszerű újraindulásokat? Nem hiszem, de hátha.
Azt megfigyeltem, hogy programok telepítésekor 50% eséllyel előfordul a leállás, de van, hogy csak netezés közbe, van hogy vírusírtó futása közben, egyszerűen annyira kiszámíthatatlan, hogy valami hihetetlen. Semmi rendszerességet nem tudok benne felvélni.
Valaki nem tudna javasolni valami szervizt, vagy szakembert, ahol megbízhatóan foglalkoznának a problémámmal, és nem úgy hogy egy hónapig kell rá várni, esetleg aktív kapcsolat-fenntartással???
-
ShERiFF91
tag
Sziasztok!
Hatalmas segítségre van szükségem, kb már a hajamat tépem...
A probléma az, hogy a monitorom felbontása egyik pillanatról a másikra (bármilyen felhasználói beavatkozás nélkül) megváltozott 1024*768-ra az 1920*1080-ról és innen nem tudok visszaváltani.Videokártya: GV-N560OC-1GI GTX560 1GB PCIE
Monitor: LG M2450D
Kábel: 1.4 miniHDMI - HDMI aranyozottAmiket próbáltam:
-Windows vezérlőpult "képernyő" menüpontjában felbontást váltani (1024*768 a legnagyobb)
-nVidia driverben felbontást váltani (itt látszik már az 1080p-s felbontás, de amikor próbálok váltani rá, akkor visszaugrik 1024*768-ra)
-nVidia driver törlése (driver sweeper), majd új feltelepítése (többet is próbáltam: 314.14, 314.07, 307.74)
-monitor driver keresése (de nincs... )
-másik videokártyával (Sapphire hd4890 OC, HDMI-HDMI kábellel, de itt nem is kap jelet a monitor, pedig a kártya kb 98%, hogy jó.)
-windows reinstall
-teljesen másik géppel próbáltam a monitort meg a HDMI-HDMI kábelt, ezeknek a hibája kizárható, mivel a másik géppel működött fullHD-ban is.És ami a legérdekesebb, hogy DVI porton keresztül (DVI-VGA átalakító, VGA kábel) működik 1920*1080-as felbontásban, mindkét kártyával, csak ugye rosszabb minőségben.
Ezek alapján én úgy gondolom, hogy valami szoftveres baja van, de fogalmam sincs, hogy mi lehet, főleg a windows újratelepítése után...(itt megjegyezném azért, hogy a 2TB-os vinyómból csak a rendszer partíciót formáztam a telepítésnél, mert a többin fontos fájlok vannak. nem tudom mennyire lényeges, de azért leírtam. )
Remélem tudtok segíteni, a kezetekben a jövőm!
Előre is nagyon szépen köszi!
Üdv,
Luki -
őstag
Sziasztok,
Aprón vettünk haveromnak egy SSD-t de nem sikeredik a telepítés.
Asus P8B Deluxe a lap.
Tudnátok valami segítséget adni? Lap nem bírja még az SSD-t?
- lapon a BIOS a legfrisebb
- volt ptóbálva több kábellel, AHCI-vel , IDLE-vel stb...
- floppy drive kikapcsolva
- SSD firmware a legfrisebb
- CMOS többször törölve
- pci-ba kártyák nem voltak, többi winyó sem volt.
AHCI módba állítás után felmegy a windows a gépre, de amikor már a win-nek kellene bejönnie akkor beáll a következő képpel BIOS setupba sem engedi be:joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Jander
senior tag
Sziasztok, nemrég fejlesztettem kicsit a gépen:
Régi config:
Gigabyte Ga-P43-ES3G, intel Q9300, 2x2Gb DDR2 800Mhz, ATi HD4890Új:
Asrock B75 Pro3, i5 3570, 2x4Gb Corsair 1600, VGA még maradt: HD4890(Egyéb cuccok a gépben: 500W Chieftec GPS 500 AB A, OCZ Vertex 3 120Gb SSD, 2 db régi Seagate HDD sata2-esek, pci wifi kártya, optikai drive nincs. Ezekből csak az SSD új.)
Probléma: időnként kb. 1-1.5 másodpercre megáll a gép és statikus (de elég hangos) gépi "ZZZSSS" hang jön a hangfalakból, aztán megy tovább minden. Régi géppel nem emlékszem ilyenre. Lehet, hogy nem függ össze, de főként a régi HDD-k magas használtsága mellett (sokat másolgatok backup: napok óta online cloud szinkronizálással 50Gb adat, mellé letöltés is esetleg) és mp3 zenehallgatás során jön elő. Ha nem megy zene, ugye akkor nincs a zavaró hang, de a másodpercnyi fagyás van. Tegnap játék közben is előfordult egymás után sűrűn, újraindítás segített.
Előre is köszönöm, ha van valami ötletetek, mihez nyúljak, mit nézzek meg.
If practice makes perfect, and nobody's perfect... WHY PRACTICE?
-
Vangelis
félisten
Üdv Srácok!
Adott egy HP DC7700 as masina.
Bekapcsolás után piros led villog és csipog közben a gépsárkány. 9 et vagy 10 et. Aztán kezdi elölről.
A cpu venti felpörög de le is áll a csipogás megkezdésekor.
A Postot megcsinálja.
Látható gond nincs vele.
Igaz lehet, hogy egy kondi púpos. De nem látszik igazán.
Ki találkozott már ilyen hibával?
[ Szerkesztve ]
@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
Hgovi
aktív tag
Próbáld meg esetleg egy kölcsön táppal,ha ott rendesen működik , akkor a tápod a bibi-s!
Üdv Hgovi
-
Viktor89
aktív tag
Igazából semmihez nem nyúltam,egyszer csak elkezde csinálni. Nem telepítettem fel semmilyen új programot/drivert,nem csatlakoztattam semmilyen új eszközt. Minden ugyanaz mint régen,akkor pedig semmi ilyen gond nem volt. Valami hardverre gyanakszom,lehet,hogy tényleg a táp lesz,most tesztelem a RAM-mal eddig nem csinálta,de ha elkezdi megint akkor keresek vmi másik tápot.
Új hozzászólás Aktív témák
- AsRock B550M, Ryzen5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2, 500Gb HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- Új Gamer PC Ryzen 7 5700X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4 3200Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest