Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
freaghill
őstag
válasz CoolMan #13700 üzenetére
Azért kellett mert alapból 20-as és kicsit messzebb tőle van egy 4 pines hely a proci mellett.
A tápot sajnos nem tudom, hogy szuperált előtte, de egy NDK-s nak tűnik.
A tipúsa: EVER SP1 - 235HPJa, és átalakító nélkül is indítottam már, akkor se volt kép.
Vidi (vinyó szerintem rossz, mert nem pörög fel, de SATA-s szépen pörgött)[ Szerkesztve ]
-
Kamikkaze
csendes tag
Sziasztok.
Pici segítség kéne.
Video kártya drivert cseréltem, mert csak valami általános volt.
Felraktam a gyártó/intel/ ajánlott drivert.
Most meg bekapcs után "Hiányzó NTLDR" üzi ctraltdel utasítással.
f4 és f12 mükszik de semmi más. ???Nem csináltam még ilyet.
Ötlet??
Köszi
-
GabeszVFTS
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem
Nem indul a a frissen összerakott gép, a ventilátorok pörögnek,ledek működnek ,de a montioron nincs kép, hangjelést/hibajelést nem ad, az integrált videókarival próbáltam. Mi lehet a problem??
Attól lehet ez hogy az AM2-es Proci nem kezeli a DDR3as RAM-ot,ennél lehet ez a hiba jelenség?Az alábbi konfig-ról van szó:
ASRock N68C-S UCC GeForce 7025 AM2+ mATX alaplap ;Amd Athlon 64 X2 Processzor;
Kingmax 4GB/1333MHz DDR-3 memória ; 400W os tápMárkáját ne kérdezzétek a tápnak mert fejből nem tudom,mert azt az új gépházhoz adták
-
MODERÁTOR
válasz GabeszVFTS #13706 üzenetére
Nem lehet a BIOS-ban a videókarit letiltani?
20 éve a Prohardveren
-
MODERÁTOR
válasz GabeszVFTS #13708 üzenetére
Próbálj bele esetleg egy videókarit, hátha azzal elindul.
20 éve a Prohardveren
-
GabeszVFTS
csendes tag
válasz GabeszVFTS #13710 üzenetére
a DDR 3 as Ramra gyanakodok hogy nem kezeli ez a proci,csak nem tudom hogy olyankor ez lenne e hibajelenség
-
törölt tag
válasz GabeszVFTS #13706 üzenetére
Kérlek szépen...Kéne a memóriák pontos típusa. Esetleg te is megnézheted a támogatási listán Itt. HDD-ODD ne legyen rádugva az alaplapra, amíg nem indul el. A tápegységből is érdemes lenne másikat beszerezni próbaképp. PCI-e-es VGA van esetleg? Memória 1*4 vagy 2*2 GB?
Ui: látom a VGA-t próbáltad. Bios resetelésen túl vagy már? Házon kívül indítani?
Még egy u.i: **DDR3 memory is only supported by installing AM3 CPU Ezek szerint nem támogatja, csak AM3-as CPU-val. Így az előzőekben leírtakat hagyd figyelmen kívűl..[ Szerkesztve ]
-
xavix13
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám volna hogy tesóm gépe ma reggel óta nem indul. Nincs kép, a gép pedig csak csipog. 1 hosszút 2 rövidet, 1 hosszút 2 rövidet és ez így megy folyamatosan. Lövésem sincs hogy mi baja lehet.
A gép finoman szólva sem egy erőmű, de netezésre meg ilyenekre bőven jó:
ASUS A8V-VM SE s939 alaplap
KINGMAX DDR 400 MHz 1024 MB RAM
AMD Athlon 64 3200+ 2 GHz
SAPPHIRE Radeon HD4670 1GB
Valami noname 350w táp a házzal eggyüt. <--- Erre tippelek mint a hiba okozója.
Érdekes hogy kb 2 év óta minden gond nélkül ment, egészen eddig.
Remélem tudtok valami okosat mondani.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
törölt tag
válasz GabeszVFTS #13713 üzenetére
Elvileg nem. Nem tud mit kezdeni az alaplap, emiatt lebénul. Kb úgy kezeli most a helyzetet, mintha inkompatibilis CPU lenne benne. Valahol ez igaz is a memóriához viszonyítva. Próbálj szerezni egy memóriát (akár bemész egy PC boltba és ott elmondod a gondod).
(#13716) GabeszVFTS: Nincs mit Sok sikert!
xavix13:
Kérlek szépen...Ez alapján VGA hiba lépett fel. Próbáld másik videó kártyával indítani. A noname tápot mindenképp cseréld le, mert akár az is okozhat hardver károsodást...
Megpróbálhatod kivenni és vissza tenni a VGA-t.[ Szerkesztve ]
-
GabeszVFTS
csendes tag
válasz xavix13 #13714 üzenetére
Hibjelző sípolások remélem segít
Jellemzően az 1994 után gyártott pentium és magasabb kategóriás alaplapokban fordulnak elő ezek a verziójú BIOS-ok. A hibakódokat itt négyes blokkokra osztották.
��1-1-1-3 (02h): valós mód hiba. A processzor vagy az alaplap hibája.��1-1-2-1 (04h): CPU tipus hibája.��1-1-2-3 (06h): chipset vagy egyéb alaplapi komponens hibája.��1-1-3-1 (08h): chipset regiszter inicializációs hiba.��1-1-3-3 (0Ah): CPU regiszter inicializációs hiba.��1-1-4-1 (0Ch): másodszintu cache inicializációs hiba.��1-1-4-3 (0Eh): I/O hiba.��1-2-1-1 (10h): Power Management hiba.��1-2-2-1 (14h): Billentyuzetvezérlo hiba.��1-2-2-3 (16h): BIOS ROM checksum hiba.��1-2-3-1 (18h): 8254 timer inicializációs hiba.��1-2-3-3 (1Ah): 8237 DMA vezérlo hiba.��1-2-4-1 (1Ch): IRQ vezérlo hiba.��1-3-1-1 (20h): DRAM frissítési hiba.��1-3-1-3 (22h): 8742 billentyuzetvezérlo hiba.��1-3-3-3 (2Ah): Hiba a RAM első 512KB-os területén.��1-3-4-1 (2Ch): Hiba a RAM első 512KB-os területén (adatvezeték hibája).��1-3-4-3 (2Eh): Hiba a RAM első 512KB-os területén.��1-4-2-1 (34h): CMOS RAM olvasási/írási hiba��2-1-3-1 (48h): grafikus konfiguráció összehasonlítása a CMOS-ban tárolt adatokkal��2-1-3-2 (49h): PCI bus és PCI eszközök inicializálási hibája.��2-1-3-3 (4Ah): videókártya (kártyák) hibája.��2-2-1-3 (52h): Billentyűzet hiba��2-2-3-1 (58h): IRQ hiba.��2-2-4-1 (5Ch): RAM hiba az 512KB - 640KB tartományban.��2-4-2-1 (74h): Real Time Clock (RTC) hiba.��2-4-2-3 (76h): Billentyűzet hiba.��4-2-1-1 (D0h): IRQ hiba.��4-2-1-3 (D2h): IRQ hiba.��4-2-2-1 (D4h): IRQ hiba.��4-2-4-3 (DEh): Billentyűzetvezérlő hiba.
-
freaghill
őstag
válasz CoolMan #13702 üzenetére
Beszereztem egy másik tápot és a hiba még mindig fenn áll.
Amúgy, a másik gépem is (amiről írok) is szórakozik. Mostanában nem akar átmenni a bioson, megakad egy ponton. A RAM-al kell kicsit szórakozni, tegnap például 1 óra kellett mire átmenjen. Memtest86 nem mutatott semmi hibát. Ötlet?
Fujitsu siemens d2312a3
KINGSTON KVR800D2N6/2G -
gabyhun
csendes tag
Hali!
Van egy ASUS X50n-AP048C notim, párszor leállt menet közben (nem indult újra, leállt).
Most már azt csinálja, hogy elindul a gép felveszi az áramot, aztán katt és újra elindul és ugyanezt ismételi újra és újra....
Bios-t sem hozza fel kb 3-4 másodperc az egész folyamat.
Kivettem HDD, DVD, ramokat egyesével benne hagytam, tegnap szétszedtem az utolsó csavarig kipucoltam, de még mindig ugyanaz. Aksival és anélkül is csinálja.
Előtte párszor elfelejtette a Bios az időt meg a beállításokat.
Van-e tippetek mi lehet neki a baja? Főleg terhelés alatt állt le, de utoljára pont PH! fórum nézésénél, azóta sem indul!
Ha benn van az aksi akkor nem jelez neki töltést hálózatról, ha hálózatra van dugva és berakom az akkut akkor felvillan egy pillanatra a töltésjelző led, és ki is alszik rögtön!Ha van tippetek mi lehet a nyavajája, akkor írjatok kezdek kicsit ideges lenni
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz freaghill #13724 üzenetére
Kérlek szépen...Ha be tudsz lépni a BIOS-ba, ott vedd vissza a memória sebességét! Legalább egy lépcsővel. Ha stabil lesz az indulása a gépednek, akkor a memória vezérlő gyengélkedik, használtam ilyen alaplapot több, mint egy éveig ezzel a hibával és ezzel a módszerrel.
-
freaghill
őstag
válasz #10726912 #13727 üzenetére
Korábban is csinált ilyet, ilyenkor egy másik ram-ot betettem, és indult. Utána meg csak visszacseréltem, vagy mellé beraktam a mostanit és ment. Csak hülye fejemmel eladtam, mert egy jó ideje nem volt ilyen probléma.
Most néztem, hogy a tápomból a 24 pines csatinál hiányzik egy kábel.... Veszek szerintem akkor egyet, meg azt is mondták, hogy a 230W az nagyon kevés.[ Szerkesztve ]
-
gabyhun
csendes tag
tegnap lemértük! Elvileg jó benne volt a fesz,
A gépnek van baja szerintem mert, még a bios-hoz sem jut el!
CPU ventije sem pörög fel!
Meghajtja a HDD/DVD részt és utána leáll, majd megint előröl magátol, vagy nem kezdi el és simán leáll.
Ötletem sincsen. -
Babetta-X
senior tag
Lenne egy eléggé retro, de fontos kérdésem. Az adott gép egy compaq deskpro pentium 2-es fekvő gép
HDD és CD nélkül próbálom indítani, de sajnos semmit nem csinál, még sípoló hibakódot sem ad ki, pedig két hangszóróval is próbáltam. Ha megnyomom a bekapcsoló gombot akkor az alaplapon két led zöldre vált (alapból ha tápra van dugva csak egy világít) és a gép elején mind a két led (egyik mellett egy villanykörte szerű másik mellett meg egy elem szerű jel van) folyamatosan villog.
Próbáltam a ramokat cserélgetni de nem jött be, processzort kiszedtem, megszaglásztam, semmi változás, azt szeretném csak eldönteni, hogy alaplap vagy proci baja van a gépnek vajon? Sajnos tudom, hogy ilyen alaplapot már lehetetlen találni, de processzorra még van remény. Hogyan tudnám eldönteni? Az a jó ebben a gépben, hogy full passzív a hűtése, gyárilag nincs sem a procin sem a tápban ventilátor, ezért is szeretném megmenteni főként.Válaszotokat előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz Babetta-X #13734 üzenetére
Kérlek szépen...próbálj másik VGA-t beszerezni. Illetve egy másik tápegységgel is érdemes megnézni a gépet. Ha ezek sem vezetnek eredményre, megpróbálhatod még a BIOS resetelést, gombelem cserét illetve a konfigot egy asztalon összerakni. Nem ritka eset, mikor a PS2-es vezérlő megy tönkre, ne legyen bedugva se egér, se billentyű. Ha van, az előlapi kütyüket is húzd le róla. Ha ezek ellenére sem működik...csere CPU-val tudsz tovább lépni (vagy CPU, vagy alaplap hiba, gondolom, CPU-t könnyebb beszerezni próbára )
-
gabyhun
csendes tag
válasz #58984960 #13733 üzenetére
Nem nem semmit sem!
Találtam neten ugyanilyen típusú laptop alaplapot,http://www.ebay.co.uk/itm/ASUS-X50N-FAULTY-MOTHERBOARD-AMD-TURION-64-X2-PROCESSOR-/320876636750?pt=UK_Computing_LaptopMotherboards_CPUs_CA&hash=item4ab5bcea4e
Enyémnek is ez lehet a baja?
Meg találtam X50R lapot, (inteles, nem AMD-s) De ez is elvileg F5N szériás alaplap, igaz az elem máshol van rajta meg 1-2 apróság, nem tudom bele-e menne az én házamba(?) Elvileg ha a lukasztás stimmel akkor igen.Köszi a segítséget.
-
Sari
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám:
Az a baj, hogy a pc-m egyszercsak fogja magát és kikapcsol. Nem lassul le nem erőlködik, egyszerűen megunja a dolgot és kikapcsol. Néztem a proci hőmérsékletet. Nem meleg. Böngészés közben is kikapcsol. Néztem memória tesztet, azokkal minden OK. Másik tápegységgel nem tudtam még kipróbálni.
Le lehet tesztelni esetleg valahogy a tápegységet?
Nem tudom mi lehet a baj? Talán alaplap vagy HDD?Mi a véleményetek?
Köszönöm!
-
törölt tag
Kérlek szépen...nekem van egy alaplapom, az meg kékhalálozik. Onnan tudom, hogy letiltottam az automatikus újra indítást, stb. Próbáld ki te is. (tiltsd le az újra indítást kritikus rendszerhiba esetén-t, stb.). Próbálj ki pár dolgot:
Egyesével hagyd benne a memóriákat (a memtest nem garancia, hogy tökéletes a ram, az is lehet, hogy valamelyik slot gyengélkedik).
Csinálj alapos vírus írtást (pl AVAST=-el boot idejű vizsgálat), emellett spyware keresőket is futtass.
Érdemes lenne a fentebb említett tápcserét megejtened.
Ha mindezek nem segítenek, szedd szét és rakd össze újra a géped. (HDD-ODD, VGA, minden legyen átmozgatva). -
JAckass6
tag
Sziasztok!
Tegnap játék közben az USB-s egér és bill. kikapcsolt, néha az egér felvillan, de semmi reakció, nem világít a bill. sem. Resettel újraindítottam, de azóta nem bírok életet lehelni az USB-s részekbe. Továbbá a pittyenő BIOS hang is elkezdett halkan kerregni, elég fura. Most próbálok szerezni régi PS2-USB átalakítót, hátha azzal, de ha van javaslatotok, megköszönném!
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz JAckass6 #13744 üzenetére
Szia!
Mennyire vannak leterhelve az USB portok? Azt ugyan nem írtad, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli eszközökről van szó de gyanítom, hogy az első változat. PRóbáld meg lehúzni az összes USB eszközt és egyenlőre csak a billentyűzetet dugd be. Kipróbálhatod az előlap USB portokat is.
Nem történt semmi baleset a portokkal? Nem lett túlságosan benyomva a csatlakozó, megtörve stb.?
-
Sari
tag
Szisztok !
Köszi a válaszokat!
Kikapcsolás után nem indul újra, változó időközönként csinálja.
A tápom egy chieftech 450W-os. Sztem elég jó széria mert már 6 éve teszi a dolgát zavartalanul. Megpróbálok másik tápot szerezni, hátha.
A gép nem piszkos mert azért ügyelek rá.
A hdd, odd vezetékeket átmozgattam azokkal nem hiszem hogy baj lehet.
A kikapcsolás terhelés alatt és alapjáraton is előfordul.
Amíg nincs másik táp addig lefuttatok vírusírtót meg féregűzőt.Megpróbálom az autómatikus újraindítást is átállítani, de ezt nem tudom hol kell?
Biosban vagy hol?[ Szerkesztve ]
-
Sari
tag
Xp-t használok.
Majd akkor ha lesz időm szétszedem a tápot. Ha esetleg 1-2 kondi púpos azt még meg helet csináltatni? Van műszerész a családban
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700KF - Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
- AsRock B550M, Ryzen5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2, 500Gb HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest