Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
boti192
csendes tag
Hello
be tettem mainap windows telepitő lemezt be tölti és ismretlen lemez írja hogy akkor kuka vinyó ? -
dobaim
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba laptopom, ami állandóan megfagy.
Ha először kapcsolom be, akkor simán elindul, s feláll a rendszer, tudom használni több órán át. Viszont, ha újraindítom, akkor a már a BIOS-nál megfagy. Ha várok vele pár percet, s bekapcsolom, akkor ismét elindul a laptop, s ismét tudom használni több órán át. Először RAM-ra gyanakodtam, ezért lefuttattam egy Memtest-et, ez negatív lett, utána felváltva kicseréltem a modulokat, de Így is megfagyott. Ebből gondolom, hogy nem a memória lehet a probléma oka. Az Everest szerint a proci hőmérséklete normális - 47-52 fokos általában.
Már a vinyót is kiszedtem, hátha szoftver probléma, de sajnos az sem, mert merevlemez nélkül is megfagy.Szerintetek, mi lehet a gond?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Calibra72
aktív tag
válasz dobaim #13206 üzenetére
Szia!
Laptopnál ha nem melegszik túl semmi, és a memóriák stb. hibáját is kizárhatjuk, akkor az alaplap szokott rendetlenkedni...............
Azért a memória csatlakozókat be lehetne fújni egy kis kontakt spray-el, átmozgatni minden csatlakozót stb......................
Próbáld meg egy modullal is........ -
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Újabb problémával állok szemben.
Használt gépet szedtem össze: ASUS P4S533-MX lap, 2.4 Celeron, 1Gb RAM, FX5200 VGA, 120GB HDD.Windows XP.Rajta egy GTA San andreas, Medal of Honor Allied ..,NFS Carbon.
Próbálkozok vele,hogy mennyire stabil.A San andreas megy rajta, a MOH megy rajta, de a Carbon--- mikor elkezdek egy futamot lefagy a gép és indíthatom újra.Mikor a játék menüjében szórakozok semmi, csak mikor már megy a futam.
A carbon másik gépen hiba nélkül működik, úgyhogy a játék hiba asszem kizárva.
A VGA-ra tettem rá egy ventit,hogy hűtse.A procit próbáltam AIDA-val stabilitás tesztet és nem ment feljebb 45 °c-nál.
A gépet már újra is telepítettem és a játékot is.
A segítséget előre köszönöm.
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
aktív tag
-
Dirtyz
őstag
Sziasztok!
A gépem bootolásnál idáig jut, itt gondolkodik kb 5 percet, utána megy csak tovább...
Alaplap egy Gigabyte GA-M56S-S3, benne egy Athlon II X2 250-es. Tuning mentes a cucc, vizzel van hűtve az egész, nem melegszik. Ha már elindul, atomstabil az egész.Mi lehet a gond?
Védd a fákat, egyél hódot!
-
atti1848
senior tag
válasz FrozenThrone #13209 üzenetére
Más driverrel még nem,de akkor megpróbálok letölteni másik drivert.
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Dirtyz #13213 üzenetére
Aha! Akkor légy szíves frissíts BIOS-t az F6H-ra bios mert csak az támogatja az AM3-as procikat CPU support és valószínűleg ezért tököl annyit az elején. (látom, hogy béta de az nem gond, mondjuk 2010.augusztusi hmm) Vagy, ha már ez van fent, akkor máshol keresgélünk.
[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
tomsics
senior tag
Sziasztok,először is bocs,de nem tudom ílyennel hova írjak.
Abban nem tudtok nekem segíteni vagy vmi tippet adni,hogy miért szaggat a gépem?Maga a konfig nagyvonalakban:corei5,gtx560ti vid. kártya,8 giga ram,asrock lap.
Maga a szaggatás olyan,hogy van amikor órákig nem jön elő.Majd gondol eggyet és minden szaggat:zene,film,youtube,kivéve 1-2 játék pl:mw3,nfs run,dirt3,trine 2 abszolút nem,viszont a gta4 igen.Ami érdekes,hogy a grid singleben szaggat de multiba viszont nem.A szaggatás pedig nem olyan mintha a gép lenne kevés hanem ilyen kis pillanatokra és olyankor még a hangnak is van egy ilyen zzz hangja.Ez a szaggatás kb 1 másodperc vagy még annyi se ,de elég sűrűn jön elő.Már felraktam vagy 3 féle win7-et de a jelenség mindengyiknél elő jött.Nagyon idegesítő főleg azért mert a gép nincs még 4 hónapja meg.░▒▓█ MITSUBISHI-GALANT-DIESEL █▓▒░ / G Laci /
-
HUAFBANDITA
tag
Sziasztok!
Segítség kellene! 3 napos gép, ami eddig hibátlanul működött, egy indítás során csak vérszegényen felpörgött, de már kép nem volt, illetve utána magától leállt, és újraindult, de megint semmi! HDD-t, VGA-t kivettem, de ugyanez. Néha elindul és semmi gond. A konfig: Asrock H61M/U3S3, i3 2120, 4GB kingmax egyben, FSP aurum 400W. Gyári hibás alaplap produkálhat ilyet?
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz HUAFBANDITA #13218 üzenetére
Produkálhat, persze sajnos. Nyomj egy BIOS reset-et, a memóriát próbáld ki másik foglalatban is. Húzz le mindent a lapról csak a CPU és memória maradjon és próbáld ki így is.
-
atti1848
senior tag
válasz FrozenThrone #13209 üzenetére
Érdekes,hogy valami 175-s driverrel fagyott a játék,de a 91-sel normálisan megy.
Köszönöm a tippet.
-
törölt tag
válasz HUAFBANDITA #13218 üzenetére
Szia!
Vedd ki a procit az alaplapból. A cpu hűtőt hagyd rajta a lapon. Indítsd el a gépet. Ha szépen megy a hűtő legalább 5 percig és nem produkálja az általad észrevett hibákat akkor sajnos alaplap hibás!
ÜDv
-
törölt tag
válasz CoolMan #13222 üzenetére
Nálam 99% beváll. Ha már mindent kipróbált, nem piszkálta a biost és a gép valóban pár napos akkor így könnyen kideríthető. Persze van alaplap teszterem is. Kideríti ha valami nincs rendbe a lappal.
A vga, hdd, ramokat megnézte. Egy konfigban szerintem a cpu a legstabilabb eszköz. A táp lévén FSP kis hibaszázalék, hogy gondja lehet. Persze nem kizárt! Érdemes kimérni ha nem tette volna meg!
-
törölt tag
válasz CoolMan #13224 üzenetére
Persze! Ebben egyet értek veled! Ha garis vigye szépen vissza és majd ott elintézik. Van
egy nagyon kis príma eszköz. Hívjuk úgy: Alaplap teszter! Ennek több típusa is létezik. Én a PCI slotba illeszthetőt használom. Egyszerűen behelyezed mint egy kártyát. Az eszközön található 2db 2digites 7 szegmenses kijelző. 5db piros és 2db zöld led. Bármilyen hiba is van a lappal az eszköz azt kijelzi neked mind a kijelzőn mind a ledeken keresztül. Minden hibának van egy hibakódja amit a kijelző megmutat. Kezdő felhasználóknak mellékelnek egy kiskönyvet a hibakóddal és a hozzá tartozó megoldó kulccsal. Így bármilyen alaplapi hiba gyorsan megtudható. Legyen szó északi, déli híd esetleges bus vagy slot hibáról. Rövidzár, BIOS hiba stb. Én at Aqua-ban vettem még 3-4 éve. Olyan mint ez csak 2 digites.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tomsics #13217 üzenetére
Szia!
Elsőkörben szoftveres hibára gyanakodnék. Ha megfelelően lettek kiválasztva a hardverek akkor nem lehet komaptibilitási gond. Akkor is szaggat, ha csak e sima win7 van rjta meg a driverek? Esetleg azután jön elő a hiba, hogy minden más segédprogit felraktál? Olyat érzékelsz mintha megállna a gép igaz?
-
Mikula
csendes tag
Erre tud valaki valamit?
A bent van a gépházban az alaplap, akkor nincs kép a 9600gt videokártyán, de ha kiszedem az alaplapot, és ráteszem egy dobozra, akkor van, hiba nélkül bejön rajta minden.
Ötlet valakinek? -
törölt tag
-
Mikula
csendes tag
válasz #58984960 #13231 üzenetére
Halihó!
Köszi a gyors választ.
6 likacs van a lapon, még tegnap néztem meg, hogy pont odapasszoljanak, ahova kell. Jaj, isten ments, hogy egy rossz helyen is legyen réz távtartó...
Bár lehet, valamelyiknek a mérete nem olyan, mint a többié.
Gyanakszom még arra, hogyha testelve van az alaplap a házzal, akkor nincs kép....tiszta rejtély.
Na mindjárt kipróba, ha soká nem írok, akkor elfüstölt az egyetlen gépem... -
törölt tag
válasz Mikula #13234 üzenetére
Na akkor csináld a következőt. Tedd be az alaplapot a házba. Ne csavarozd le. Tekerd be a táptól legtávolabb eső rögzítő csavart. Indítsd el a gépet. Ha ad képet jöhet a következő csavar. Menj szépen sorba. Amelyik csavarnál nem ad képet oda tegyél a csavar és az alaplap közé egy vékony karton alátétet. Valamelyik érintekző hozzá érhet a tartó sínhez amire csavarod a távtartó csavarokat.
-
Mikula
csendes tag
válasz #58984960 #13235 üzenetére
Az a gond, hogy már kiszedve sincs kép a házból, először bekapcsoltam, ment prímán minden, de ahogy elkezdtem hibakeresni, elment a kép. Persze nem bekapcsolt állapotban.
Szóval most ott tartok, hogy kint van egy papírdobozon a lap, benne a kártya, és nincs kép. Az alaplapi videon mindenhogy van kép természetesen.
A tápegység egy Thermaltake 360W.
A plusz tápcsatlakozót is rádugtam a kártyára.
Lövésem nincs mi lehet, de nem lehetek egyedül a problémával, mert a keresőbe írva azt, hogy 9600gt no signal bejön vagy 5 millió találat... -
aktív tag
-
Mikula
csendes tag
válasz FrozenThrone #13237 üzenetére
Másik videokártyával megy ez a gép, és a 9600gt is ment másik gépben. Csak a kettő együtt nem megy.
Meg a gond, hogy itt nincs másik gép, nem Budapesten, vagy nagyvárosban lakok, itt egy maximum gép egy PIII-as. -
aktív tag
-
Mikula
csendes tag
Az alaplap egy ASUS P5QPL-AM 775-ös, E1200-es procival. Az érdekesség az, hogy egy másik ugyanilyen G41-es chipsetes alaplapban(csak más márkájú lap volt, Jwele) sem ment a 9600gt.
Ma még ment a 9600gt, nemrég beletettem, és bekapcsolt vele rendesen. Ha elkezdtem birizgálni a lapot, akkor nem jött be a kép. Menet közben is birizgáltam már a kártyát, nem változott semmi, rám se bagózik. Szerintem most visszaraknám, lenne vele kép.
Tippelek már a tápegységre, hogy kevés neki, ráadásul az alaplapon 24 pines tápcsatlakozó van, ez a táp meg csak 20 pines. Persze a +4 pin, az van rajta persze.
Szóval hol megy, hol nem megy.
Az eladónál ment hiba nélkül a kártya, írtam is neki, azt mondta, hogy nála ilyesmi nem volt.
Csak most félek eladni a videokártyát, mert nem tudom, hogy rossz-e... -
törölt tag
Na várj! Az alaplap 24+4 pines? A táp meg 20+4 pines? Ez elég nagy gond. Nem kap elég feszt a kártya. Illetve a BUS amibe beleilleszted. Ezt idáig nem mondtad pedig elég fontos
A kártyának elég a 350W táp. Jó lenne egy 24+4 pines táp.
[ Szerkesztve ]
-
Mikula
csendes tag
válasz #58984960 #13243 üzenetére
Na most megint elindult vele.
Igen, 20+4 pines, nem 24+4-es.
Thermaltake 360W dual-fan.
Akkor ez lenne a gond?
Ha szerzek egy átalakítót, ami a 20 pinest átalakítja 24 pinesre, az vajon elég neki?
Nem nagyon lenne kedvem most beruházni egy erős tápba, főleg ha csak ez lenne a baja.
Talán egy próbát megér.
Bár olvastam régebben valahol, hogy nem érdekes ez a 24 pines EATX csatlakozó. De akkor mi a lószőrnek találták ki?
Hát köszönöm a segítséget mindenkinek, remélem tényleg csak ez a zizi. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz #58984960 #13243 üzenetére
Na várj! "Az alaplap 24+4 pines?" ilyen nincs.
Az alaplapja 24 pines, a tápja meg 20 pines (atx csatlakozó) de a húsz pines csatlakozós tápnak is elégnek kellene lennie az nem lehet gond. Inkább a táppal vagy a VGA-val van gond. Azért mondtam, hogy próbálja ki másik minőségi táppal is.(#13244) Mikula: Felesleges az átalakító, inkább próbálj kölcsön kérni egy másik tápot, egy próba erejéig.
[ Szerkesztve ]
-
Mikula
csendes tag
válasz CoolMan #13245 üzenetére
Ami fura az egészben, ha egyszer megy az egész együtt, akkor bármikor kikapcsolom, és vissza, bejön a kép. De ha hozzáérek, vagy megmozgatom az alaplapot a dobozon, akkor már nem.
Amúgy rádugtam egy speakert is az alaplapra, hogy kicsipogja-e a vga-t de nem. Csak egyet csippan, majd a windows bejön, a szokásos nyekergéseivel együtt. -
törölt tag
Már hogy ne lenne. 24pines alaplap +4pines segédtáp. Én így értettem!
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Mikula #13246 üzenetére
Érdekes. Esetleg tisztítsad meg az alaplapon a PCI-E csatlakozót, meg a VGA-n az érintkezőt, alkoholos papírzsepivel.
A VGA megmozdul/mozog amikor az alaplaphoz érsz?(#13247) peto.istvan: Az rendben van de nem arról beszéltünk, hanem csak az ATX csatlakozóról. (20 vs.24 pin) a +4 most mellékes volt.
A szerkesztés gombot meg légy szíves ne felejtsed el, köszi.[ Szerkesztve ]
-
Mikula
csendes tag
válasz CoolMan #13249 üzenetére
Na eddig ment, most megint nem megy. Gondoltam a DVI átalakítóval lehet gond, azt is összevissza mozgattam, nem. A monitorkábellel sem. Mindkét DVI kimenettel próbáltam,azt hittem az egyikkel jó csak. Egyikkel sem most, előtte mindkettővel.
Lehet, tényleg gyenge a táp, tényleg kellene egy próbatáp.
Új hozzászólás Aktív témák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Projektor topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700KF - Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
- AsRock B550M, Ryzen5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2, 500Gb HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest