Új hozzászólás Aktív témák

  • Fifi

    őstag

    Sziasztok!

    Gondban vagyok. :(

    Az itt kapott tanácsok alapján Solaredge SE3680H 1 fázisú inverteres HMKE-ra adtam be igénybejelentést az E.ON-nak, akitől az alábbi választ kaptam:

    Emlékeztetőül előzmények, adataim és adottságaim a HMKE-hez:
    1.) Jelenlegi éves fogyasztásunk 3800 kWh
    2.) A hónap elején szereltettem fel 2db klímát, melyek előzetes becslés alapján, ha csak hűtésre használom 800kWh-tal emelné a fogyasztást, azaz 4600kWh-ra lenne min. szükségem. http://hpb.hu/KlimaFogyasztasanak-Becslese.xlsx
    3.) Fentiek alapján legalább egy 4,2 kWp-s rendszert szerettem volna
    4.) Max. 13db napelem helyezhető fel, az is két irányba néző tetősíkra. Az MNNSZ regisztrált kivitelezője szerint, lehet csak 12db. Képekben: http://hpb.hu/Napelem/
    5.) 3x25A áll rendelkezésemre, de a Solaredge SE3680H-ra azért esett a választás, mert a P404 adatlapja alapján 1 fázison a min. string hossz 6db, kicsi, alacsony a zajkibocsájtása és nem utolsó szempont, hogy van benne tartalék, mert a max DC 5700W, így nagyobb teljesítményű napelemekre történő cserével tudnám bővíteni a későbbiekben a rendszert.

    Tanácstalanságom, hangos gondolataim:
    3 fázisú inverter esetén Solaredge-ben gondolkodva a string hossz miatt a P404 adatlapja szerint csak az SE3K jöhetne számításba, mert az megy 13db napelemmel, de ott a max DC 4050W.

    Kérdés-1.) Az optimalizáló adatlapján 3 fázis esetén az SE3K kivételével a min. string hossz 14db. Ennek ellenére az életben egy SE4K, esetleg egy SE5K is működne 13db napelemmel?
    Kérdés-2.) Maradjak az SE3K-nál és napelemezem felül? (Az olvasott 120% alapján max. 4860W-ig terhelhető) Ez mennyiben befolyásolja az inverter élettartamát, zajkibocsájtását és nem utolsó sorban ez így üzembiztos és nem okozhat balesetet (tűz stb.)?
    Kérdés-3.) Egyéb javaslat, ötlet? Esetleg olyan ami a későbbi estleges növekvő energiaigényem is kielégítené?

    Válaszaitokat előre is köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák