Új hozzászólás Aktív témák

  • stickermajom

    addikt

    válasz Geresics #3813 üzenetére

    Szerintem nincs gond az előleggel, csak ne úgy kelljen kihúzni belőlük. Nekem kifejezetten szimpatikusak voltak azok a cégek, akik kerek perec leírták, hogy ekkor ennyi százalék, akkor annyi.
    Ami viszont nem tetszett az a felmérési díj a pontos árajánlat érdekében. Ráadásul pont a legnagyobbaknál. Persze azt is értem, hogy valószínűleg sok a potyázó árajánlatkérő.

    @bundaska Én egy Excel táblázatban foglaltam össze a megfontolásra érdemes cégek ajánlatait. Viszonylag egyszerű szempontok voltak az első körben: ha sikerült eltalálni legalább félig a rendszerre vonatkozó kérésem, akkor ránéztem a cég alapítására, árbevételére, illetve megnéztem a honlapját. Ha ezek az infók rendben voltak akkor felkerült a táblázatba: inverter, panel, optimalizálók, garancia mindenre, a kivitelezés költsége és a HUF/kWp. Onnan már lehet egy képet kapni az egészről, le is szűkült a kör 2-3 cégre.
    Kétszer is előfordult, hogy az adott cég képviselőjével pontosan átbeszéltük, hogy mi az amit szeretnék, ígéretet kaptam az árajánlatra, de nem kaptam meg végül. Remélem nem csak betörni jönnek. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák