Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabail

    csendes tag

    válasz Janusz001 #2744 üzenetére

    Janusz001, nemrég beszéltük itt hogy változik-e az elszámolás napja, és canniball tanácsára megkérdeztem a szolgáltatót írásban. És azt válaszolták pecsétes levélben, hogy nem, nem változik a korábbi elszámolás napja. Nekem is május vége volt az óracsere előtt, így továbbra is az marad. (A többieknek emlékeztetőül: NKM (Démász) területről van szó a Dél-Alföldön.)

    Arról is tájékoztattak, hogy egy becsült éves mértékadó fogyasztás alapján havi résszámlákat állítanak ki, amely fogyasztási értéket van lehetőségem módosítani, vagy akár 0-ra állíttatni, miáltal a következő éves elszámolásig nem fogok kapni több becsült résszámlát.

    Mellesleg így egy hónappal az óracsere után megküldték az elszámolásra vonatkozó szerződést, hogy írjuk alá és küldjük vissza. És ebben is világosan szerepelt, hogy az éves elszámolás napja marad a korábbi május 27.

    Sajnos arra az elméleti kérdésre nem kaptam választ, ha történetesen mondjuk télen lett volna az elszámolási nap, volna-e lehetőség tavaszra áthelyezni.

    Távleolvasós órát kaptam egyébként én is, és mint korábban említettem, az NKM áramapp-ban remekül lehet követni napi részletességgel a vételezett és visszatáplált mennyiséget, ami csodás lehetőség, és tudom túl sokat akarok, de nem tudtok valami módot arra, hogy ezt pl. valami HTTP API-n keresztül feldolgozhassam, és az értékek megjelenjenek a saját kis Home-Assistant rendszeremben?

Új hozzászólás Aktív témák