Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Statikus
senior tag
Sziasztok,
fizikai multisimet szeretném notebookban használni. Telefonban hibátlanul működikYettel kártyával működik a notebook modemje
Telekom kártyát betéve se kép, se hang. Nincs hálózat. Nincs térerő.
Apn alapértelmezettre beállítva nem működik.
Létrehozva új apn-t, internet.telekom, felh és jelszó üres, PAP, ipv4 paraméterekkel sem történik semmi.
Üfsz. természetesen nem lát semmi hibát, a hiba biztosan nálam van... De hol?
Tapasztaltatok hasonlót esetleg?
Köszi. -
Statikus
senior tag
válasz szabonagyur #130878 üzenetére
4g/LTE modem van és többszáz megabittel is ment bizonyos körülmények között, tehát biztosan nem csak 3G.
-
Statikus
senior tag
Bocs, megoldódott.
[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
válasz Varszegig #131201 üzenetére
A feltöltőkártyás adategyeztetés nem arról szól, hogy lássa a szolgáltató, hogy te vagy-e te, hanem arról, hogy minden évben legalább 1 alkalommal rögzítve legyen, hogy abban a pillanatban ki használja a kártyát. Pld. év közben odaadod a kártyádat a haverodnak, az indít egy adategyeztetést, beírja az adatokat és kész, onnantól a nevén van. Ha 2 nap múlva visszakapod, indítasz egy adategyeztetést és ismét a nevedre kerül.
És hogy honnan tudja a Telekom/Voda/Yettel a személyi és jogsi adatokat?
Biztosan nincs náluk minden magyar összes adata, amivel összehasonlítják.
Erre az a megoldás, hogy bekérik az adatokat tőled, majd beküldik onlány az "adathivatalhoz" - nem tudom mi a neve pontosan - és ők lecsekkolják, hogy amit megadtak, az helytálló-e, vagy sem és visszaküld a szolgáltatónak egy OK-t, vagy egy NOK-t. Persze, ha minden magyar előfizet az összes szolgáltatónál, akkor összeáll náluk is egy nagy adatbázis, de nem tudják, hogy aktuálisan érvényes-e.
Egészen biztos, hogy a személyit nem kell beküldeni a szolgáltatónak, ha feltöltőkártyás vagy, már csak azért sem, mert egy scannelt/fotózott személyi élő arc nélkül nem sokat ér, legfeljebb bűnszervezetben elkövetett "részletfizetéses nullávalkihozás" esetében...[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
válasz atosz #131216 üzenetére
Ne haragudj, de most megnyugodtam kicsit.
Nekem 1 hónapom ment rá, 100 email, több óra telefonálás és feladtam.
Dell Support szerint minden tökéletes, náluk nincs lockolva semmilyen kártya. Yettellel tökéletesen működik évek óta, Telekommal 2 hónapja nem...Telekomnak 100x elmagyaráztam, de mivel a kártya más készülékben hibátlanul működik, Telekom szerint nem náluk van a hiba.
Az én WWAN modememnek nem nullás az IMEI száma. Próbálkoztam én is, hogy ellenőrizzék, de nincs tiltva.Ja, olyan okos gondolatoknak ne dőlj be, hogy csinálj új felhasználót a windowsban, telepítsd újra, stb. mert semmi köze hozzá.
Nagyjából az első hét után biztos lettem benne, hogy a Telekom Multisimmel van a probléma, de Telekomnak fogalma nincs még arról sem, hogy létezik "beépített modemes" notebook. "Akkor ön egy USB-s modemet használ?" Igen bammeg, azt...
Örülnék, ha egy belsős Telekomos tudna segíteni, mert telefonos ügyfélszolgás, sőt, hozzáértő szervizes sem tudott semmiben segíteni.
Így pedig rohadt gáz, hogy fizetem a multisimes csomagot, de használni nem tudom. Mondjuk beledughatom a seggembe, annak több haszna lenne, mint hogy a fiókban álljon.És tényleg örülök, hogy másnál is előjött ugyanez a probléma, hurrá-hurrá-hurrá. Így talán könnyebb lesz megoldást találni!
-
Statikus
senior tag
válasz Bl.Gyo. #131225 üzenetére
4G LTE képes a WWAN kártyám, több helyen ki lett próbálva, több Telekomos kártyával is, olyan helyeken sem működött, ahol full Telekom térerő, 4G, 5G minden működött telefonon, Notebookon nincs hálózat.
Viszont ha ennyire egyszerű lenne a hiba, nincs 3G hálózat, attól még fel kéne csatlakoznia 2G-n és 1kB/s sebességgel kéne poroszkálnia, nem? Nem az a GSM hálózatok alapelve, hogy ha nincs elérhető gyors, akkor visszább lép? -
Statikus
senior tag
válasz martonl #131230 üzenetére
Én ilyen mélységben nem értek hozzá, de azt gondolom, hogy az újratelepítések alkalmával a "beragadások" törlődnek. Nem hiszem, hogy a kártya rögzítene magában valami beállítást. Vagy de?
Antennahiba nem lehet? Pld. a yettel olyan frekvencián dolgozik, ami még pont jó, a telekom pedig picit arrébb van, ami már pont nem ad elég jelet? Ehhez sem értek, csak egy ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
válasz martonl #131233 üzenetére
Már mindent próbáltam, semmi használható infó nem jött ki belőle.
DW5811E kártyám van egyébként és Dell elmondása szerint csak ez a kártya kompatibilis a notebookommal.A linket meg tudom nyitni, de ez nekem már magas.
Tehát van egy nagyon nem olcsó, nagyon nem gagyi notebookom, amibe nem tudok másik kártyát rakni, mert csak ezzel kompatibilis, de a kártya viszont nem működik együtt a mobilszolgáltatóval.
Ebből számomra az következik, hogy vegyek új notebookot...[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
válasz szalai112 #131236 üzenetére
Végre valaki, aki képben van.
Budapest több pontján próbáltam több Telekomos kártyával, sehol semmi.
Amit írtál abból jól értem, hogy Telekom Budapesten 1800 Band3 és 2600 Band7 szolgáltat?
A kártya viszont kompatibilis ezekkel az alapján, amit találtál.
Akkor nem ez a hiba? -
Statikus
senior tag
válasz martonl #131237 üzenetére
Próbáltunk bele újabb, 5G-s kártyát, de FCC lockos és dell több irányból is megerősítette, hogy csak a benne lévő típus fog működni.
Viszont ennek a kártyának van többféle kiadása, a világ különböző területeire konfigolva. De ez egy EU-s kártya és mégsem...Elkezdek új notebookot keresni, de ez egy vicc, hogy 2-3 évente venni kell egy közel milliós notebookot, mert nem kompatibilis.
-
Statikus
senior tag
Budapest XI. kerületben előfordulhat olyan, hogy beszélgetés közben felugrik az üzenet, hogy beszédhívás közben nincs internetelérés? Nem találkoztam még azon a helyen ilyennel. Ez normális? Mitől lehet? Szar a hálózat? Túlterhelt a hálózat?
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- EA Sports WRC '23
- Crypto Trade
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- BMW topik
- Apple notebookok
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest