Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
No, most akkor melyik? Ultra vs black dragon? Egyáltalán mi a különbség a kettő közt? (Mert hogy árban kb egy ezres...)
Meg azon is gondolkozom, hogy menyit várjak a vásárlással. (HDD-t is kell vennem, és abban reménykedem, hogy januárban lemennek az árak... Vagy ez nem valószínű?)
-
Oliverda
félisten
Tudja valaki hogy ezek a beállítások mire jók?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Laraxior
titán
válasz Termi16 #7855 üzenetére
Akkor inkább a borda,mint a led.Ledet lehet mellévágni,mondjuk bordát is lehet kapni
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Termi16 #7857 üzenetére
Nem tudom,én memóriát biztosan nem dobnék be csupaszon.,Bár egy jól szellőző házban.
Neked kell dönteni,szépet akarsz vagy jót.Ha mindkettőt vegyél Crucial Ballistix Tracert"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Termi16 #7859 üzenetére
De kevesebb felületen is adja le.Tehát nem vagy előbbre.Vegyél csupaszt akkor,és dobjál rá egy nyolcas ventit Probléma letudva.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Termi16 #7861 üzenetére
Hmm... a 8800GT-d elvileg pont a memóriák alatt van,rábobsz dumitalpat majd rá egy ventit,és akkor van egy frankó mem hűtésed...elviekben.De vehetsz rá atív mem hűtőt is Nekem is van ( ha megjön a posta) Majd mutatok képet,ha eszemben lesz.
-
tonyo9
tag
szevasztok.olyankor mi a probléma ha van a gépben négy 1 gigás ram ,a gép indulásnál ki is irja a 4 gigát..de a windows csak 3,25 lát.azeverest szintén látja a 4 gigát.
2 darab A-data, 2db kingston value -
Termi16
őstag
válasz Laraxior #7862 üzenetére
Inkább a memók tetejére rakom, úgy talán efektívebb lesz
tonyo9: Valszeg az a baj, hogy xp-t használsz, ami csak 4gb ramot tud megcimkézni, de ebben már a vga-d memóriája is bennevan, szóval ezért lát csak 3,25gb-ot. Megoldás lehet egy másik oprendszer. (pl vista)
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Termi16
őstag
Nincs másik gond, olyan nincs, hogy inkompatibilitás miatt csak a ram egy részét látja a cucc. Szal max nem mennek duálban, esetleg instabil lesz a rendszered, de ettől még adott esetben látnia kell a 4gb-ot.
Szerintem.mod: Vistát szerintem érdemes felrakni, 2, ill főleg 4gb rammal már a sebessége sem gáz. Sp1 tudtommal egyelőre felejtős, legalábbis nincs hozzá jó törés. (ebben most nem vagyok bizos )
[ Szerkesztve ]
-
Termi16
őstag
Mi van vele?
Mint írtam, tuti, hogy látná mind a 4gb-ot és a sebességével sincs probléma. Az már más kérdés, hogy nem tudhatjuk hogyan reagál a lapod a 2-2 különböző ramra. (bár szerintem nem lenne velük különösebb probléma, mert viszonylag hasonlóak, ráadásul ha jól gondolom nem is tuningolsz.)
-
Laraxior
titán
128GB asszem ( de mondja valaki ha nem annyit kezel le a vista,megköszönöm) Ha nem akarsz vistát dobjál fel Win servert az enterprise és a datacenter lekezel max 32 és 64GB ramot.... De a google segít,mint nekem is tette
[ Szerkesztve ]
-
tonyo9
tag
azért kiváncsi vagyok a 4 g rammal mennyivel lesz gyorsabb a crysis mint 2-vel
-
KMT
addikt
Kösz a válaszokat!
Érdekes ez a "melyik melegszik jobban" dolog. Nálam a 2 ram közt van kb egy centi hely. A bordások közt mennyi lenne?
-
Laraxior
titán
1 centi csökkene 7-8mm-re
-
_ak_
addikt
A lap az egy P35 DQ6, a ramok 2*2gb a-data 1066+. A kérdés: mennyi feszt illik adni ezeknek a a drágáknak? Mármint maxba? És kb mennyi mhz amivel még szabad próbálkozni?
Első nekifutásos tuningban 1270mhzen +0,45V-al a vista nem bootolt be..Let's begin, de gozaimasu!
-
Laraxior
titán
1270en nem is fog elindulni! Max az 1200 talán.0.3-at dobhatsz nekik folyamatos használatra.
-
_ak_
addikt
válasz Laraxior #7881 üzenetére
Haha, akkor szegényeknek lehet, h sok volt 0.45? Nem tudom már, h mit csináltunk, 7szorzóra tettük a q6600ot majd, majd fsb fel, és szegényke lap már a biosban (?!) is lefagyott. Na mind1, 0.3 tartósan ergo 2.1V a ramoknak maxba, 1200 felett ne erőltessem és az időzítések? Menyi várható el tőlük, pl 1200 környékén? sry a sok buta kérdésért, csak ha már valaki kitapasztalta előttem, akkor legalább nem kell nekem annyit szívnom a rossz beállítások miatt.
Let's begin, de gozaimasu!
-
Laraxior
titán
Tipli a gigabyte GA P35 (C) totyikba,ott Gornecknek ilyen ramjai vannak,meg bimnek. Ők elmondják mennyit ment és hogyan... 5-5-5-18 asszem... Ők az illetékes nagykutyák
(látom már megtörtént)[ Szerkesztve ]
-
Amoroso
aktív tag
Ha van 2x512 és 2x1 giga, ami azonos orajelen azonos idozitessel megy, akkor a 2x1giga memoriakezelése gyorsabb? Az everest memoriamasolasa ugyanannyi lesz?
-
Unbaised-Ben
senior tag
Hello!!
Előszöris Boldog karit!!
Szeretnék 2 gigából 4-re váltani
Eddig két Samsung 1Gb 800Mhz memóriáim vannak....és még szeretnék venni 2 gigát
Az lenne a kérdésem hogy Szerintetek meiket vegyem?
-2x 1Gb Samsung 800Mhz
vagy:
-2x 1Gb Kingmax 800Mhz
Tudom hogy nemnagy kérdés de szerintetek meikkel járnák jobban ....árban 200Ft külömbség -
Termi16
őstag
válasz Unbaised-Ben #7889 üzenetére
Nem kérdés, ha most samsung van a gépben, akkor azt vegyél még mellé, így tutira megy majd duálban...(bár ahány noname ramot titulálnak manapság samsungnak...)
-
pc user
tag
Sziasztok!Ilyen memoriát szeretnék venni:
GeILDDR-2 2048Mb /800 KIT Black Dragon Series
Az lenne a gondom,hogy asus m2ne lapom memofeszültsége csak 1,8-1,95-ig állitható.
Egyeltalán működne ez nekem?Vagy lehet kisebb fesz-en járatni?
Ha nem működne tudnátok valami jót ajánlani?I don't drive fast,I fly low!
-
Laraxior
titán
válasz pc user #7897 üzenetére
Lassabb lesz...mondjuk tömörítésnél
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest