Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rover623
félisten
válasz Pubszon #7801 üzenetére
Ugyan én most "szabin" vagyok, de ezt már nem bírom megállni szó nélkül...
Pici józan paraszt ésszel ki lehet találni
Az max. neked lehet...de csak nagyon pici, ahogy elnézem...
Én sajnos városban nőttem fel...a csirkéről is sokáig azt hittem, nem toll hanem fólia borítja...primus inter pares
-
Pubszon
veterán
válasz #65675776 #7802 üzenetére
Ha nem azt jelenti akkor szted mit akart kifejezni?
Tudod a normális emberek akik emberek közé is járnak azok tudják miről van szó, de aki csak a gép előtt űl egész életében azok pedig nemtudják. Sajnálom is őket, hogy csak írni tudnak mert beszélni nincs kihez.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
DeadMeat
nagyúr
válasz Pubszon #7806 üzenetére
Nyughas mar.. fasznak kell szemelyeskedni,meg vagdalkozni hulyesegekkel.Azt fogo a baromsagokkal elerni,hogy a jelenleg szabin levo "ertelmiseg" elhuz a sunyiba es baszik majd segiteni a tobbi szerencsetlen aldozaton,akinek setleges ramgondja van.
Ugyhogy hagyd fogadd el,hogy mind2 vagy mindharom kollega jobban ert hozza mint te.Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
törölt tag
válasz krystman #7804 üzenetére
Az órajelen kívül át kellene állítani az időzítéseket is, méghozzá a gyengébb RAM értékeinek megfelelően.
Pubszon: Ha valaki nem ismeri a szakkifejezést, akkor ugyan legyen már szíve3s kinyitni a lap kézikönyvét. Eleve a kérdések 90%-a olyan dolgokra vonatkozik, ami benne van a nevezett nyomdatermékben. Csak ugye az betűvel működik... Az emberek meg lusták maguk utánajárni a dolgoknak, és inkább kérdeznek.
[ Szerkesztve ]
-
Hoffer
őstag
Hellosztok!!
Olyan gondolom lenne, hogy megvannak a Crucial Ballistix Tracer ramjaim 4*1GB és ha terhelés alatt vannak pl Airborne vagy ilyen nagyobb játékok, és megfogom a hűtőbordát, tűz forróak!! Ez megszokott?? Bios-ban 2.2V-van nekik adva, amit XP alatt az Ai Booster 2.3V-nak érzékel! MI lehet a probléma??
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy miben különbözik egy pc400(hynix)-as ram egy pc3200(king...)-as tól?
És hogy ha egy gépbe teszem ezt a két fajtát menni fog-e.Előre is köszönöm
Üdv
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
Gorneck
legenda
válasz Killerlaca #7810 üzenetére
Mehet elviekben mivel mind2 ram 400as...mennyi komp a két fajta ram azt meg majd a hw eldönti.
Ha boltba veszed vidd a géped is...Gorneck#1239
-
aijunior
csendes tag
Daa-raa a válaszod szerintem tökéletes, csak én erre nem gondoltam. De ez mostmár tuti. Nagyon szépen köszönöm.
Lenne még egy kérdésem. Az a baj hogy nem nagyon vagyok benne ebbe a memóriás dologba ezért az lenne a kérdésem, hogy nekem van egy corsai xms2 800Mhz-es 1024 Mb-os ramom. Azt mondják hogy ez lassú. Nem értem hogy miért de elfogadom. Szerintetek az nagy gáz lenne ha vennék bele mégegy ugyanilyen memóriát? Nem akarom tuningolni a gépem, jó az így ahogy van. Csak szerintetek nagy hülyeség lenne eme művelet??? Vagy mit javasoltok. Eladni nem nagyon szeretném, mert jó ez így, csak miért lassú és nagyon lassú lenne e ha van benne mondjuk kettő darab. -
Gorneck
legenda
Akkor meg minek panaszkodsz/érdeklődsz, ha ennyire biztos vagy a dolgodban?!
Ha nem közvetlen rá fújnak azok a ventik, akkor majdnem semmit nem ér a dolog...ha meg szabályzott ventikről van szó akkor azok odáig el sem fújnak...pláne, hogy a zalman el is szívja azt a kis levegőt...
De ha szted így jó, akkor maradhat...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
aijunior
csendes tag
válasz Pubszon #7818 üzenetére
Már ne haragudj Pubszon, de ha észrevetted volna én semmi sértőt nem mondtam rád. Mi az hogy pihenjek és gondolkozzak, nem tehetek róla hogy én nem vagyok olyan "szakavatott és okos" mint TE, de legközelebb válogasd meg a szavaidat, mert ha jól emlékszem én tisztelettudóan kérdeztem itt a fórumban, se rád se másra sértőt bántót nem mondtam. Vagy ha ez itt így megy akkor én kérek elnézést hogy becsöppentem a te elszállt világodba. Amúgy az az érdekes hogy daa-raa miért tudott normális választ adni. Lehet ő is kezdőnek néz, de mégis normálisan leírta mi van. Erről ennyit.
-
Rover623
félisten
válasz aijunior #7822 üzenetére
Te pedig kicsit még tanulmányozd a fórum működését...
Hozzád jelen esetben senki sem szólt...
Pubszon DeadMeat-nak írt (a hozzászólás fejlécében nem véletlenül van ott az XY válasza VW üzenetére) nem éppen baráti szavakkal...ezért egy moderátor törölte a hozzászólást, és figyelmeztetésben részesítette...mindkettőjüket...[ Szerkesztve ]
primus inter pares
-
Rover623
félisten
válasz Pubszon #7818 üzenetére
Csak nem bírsz magaddal...
No meg emberi hangon sem tudsz társalogni...hogy a kultúráról már ne is beszéljünk...Mivel nem priviben kaptam, megosztanám a nagyérdeművel, milyen véleménnyel vagy rólam...nem mintha számítana bármit is...
Figyu, amugy nem én írtam, de mivel nem szóltam hozzád, nemhogy megbántottalak, lejárattalak mint te engem, ezért leírom rólad a véleményem. Látom te egy értelmifogytékos seggfej vagy.
Te sajnos egy kis városi köcsög vagy, akit az annyáék elkényeztetnek és semmiért sem dolgoztál meg, mert anyádék megveszik mert huzod nekik azt a köcsög pofád és megkapod.
Az hogy mi az a csirke... Ez elég szégyen ember léttedre, már ha az vagy.Köszönjük kedves Pubszon...bár legközelebb akkor írj nekem, ha már bukás nélkül végignyomtad a nyolc általánost...különös tekintettel a magyar nyelvre...
[ Szerkesztve ]
primus inter pares
-
Laraxior
titán
válasz Rover623 #7824 üzenetére
Anyám...még léteznek ilyen emberek?.....
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Killerlaca
senior tag
Na remélem befejeztétek!!
A kérdésemre tud valaki válaszólni vagy egymással vagytok elfoglalva.Köszi
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
Rover623
félisten
válasz Killerlaca #7826 üzenetére
...vagy egymással vagytok elfoglalva.
Magammal vagyok elfoglalva...
És ha ez itt így megy tovább, lehet hogy meghosszabítom a pihit húsvétig...primus inter pares
-
Samat
csendes tag
Sziasztok!
Már nem bírtam mit kitalálni, keresgéltem stb, úgyhogy megkérdezem.
Egy Foxconn 661FXME alaplapom van, egy egygigás és egy félgigás modullal.
A RAM-ok jelenleg nem 400 MHz -en mennek, amit "supportál", és ami a RAM okra is írva van.
Valami alaplapi frekvenciát felhúztam a BIOSban 133-ról 148 MHz-re a proci gyorsítására, ezzel gyorsult a memória is, de még mindig nem 400 MHz. Aidát futtatva 133-as SDRAMok is gyorsabbnak mutatkoznak.
Más hasonló gépeken sokkal gyorsabb minden program. Most nagyon gagyi alaplapom van, BIOSt kellene frissítenem, vagy mi van szerintetek? BIOS frissítésre a Foxconn honlapján mindenhol valami másik alaplapra hivatkozik, erre mintha nem adtak volna ki BIOS frissítést:
http://www.foxconnchannel.com/support/downloads.aspx
Pls Help, szeretném, ha 400 on futna és sebes lenne.
Köszi,
S -
MEKK
aktív tag
hali.
MELCO ddr2 667Mhz noti ramot ismeri valaki?
nekem nem mond semmit ez a márka!!
Ilyen van az 5315-ös készülékembe -
aijunior
csendes tag
válasz Rover623 #7823 üzenetére
Akkor én kérek elnézést csak én magamra vettem azt (mivel az én hozzászólásomban benne volt a "nem gondoltam végig" kifejezés) hogy nekem írta hogy gondolkozzak. A fórum működésével tisztában vagyok, hisz én is így válaszolok neked, csak ez így fura volt, hogy leugatnak olyan miatt amit meg akartam kérdezni hozzáértő és tanult emberektől akik jóval de jóval többet tudnak nálam.
Na de mindegy.
Pubszon akkor a hozzád fűzőtt monológ törölve és elnézést kérek tőled is, ha tényleg nem nekem szólt. -
törölt tag
Különböző RAM-ok esetén nem kell csodálkozni az ilyesmin. Ha stabil és gyors működést akarsz, ráadásul dual channel-t is, akkor használj azonos RAM-okat.
Gorneck23: Az úgy ránézésre egy Silent Knight. Egyébként egyetértek.
Hoffer: A sok ventilátor nem jelent semit. Gyanítom fele ennyivel is el tudnád érni ugyan ezt a hűtési hatásfokot, feltéve ha jól vannak elrendezve (pl a házból kifúvó ventilátorok össz légszállítása mindenképpen nagyobb kell hogy legyen, mint a befelé fújóké). Persze akkor nincs meg a karácsonyi hangulat...
Laraxior: Ember? Ez egy kicsit erős volt.
-
Laraxior
titán
válasz Pubszon #7834 üzenetére
Enyém is megy 4-4-4-12-őn...1066on
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-
Laraxior
titán
válasz Pubszon #7836 üzenetére
Amemó árak lennt vannak a bányász béka segge alatt....régóta szerettem volna ilyet,hát lecsaptam egyet (köszönet Ősembernek) Kapok rá egy kéken világító aktív memória hűtőt (kösz KillHates) azt már tuti is a cucc.Érdekes mert az everest különben 800asra írja de 1200 sem gond... 1333on is elindult...de a stabilitásról nem tudtam meggyőződni,mert restartolt,és fagyott
-
Pubszon
veterán
válasz Laraxior #7838 üzenetére
Én is tudtam volna venni 2*1Gb-ot, 800-ast de nem volt rajta gari meg a jelenlegi 4 ezer forintal olcsóbb volt ujjonnan. De amugy nagyon gondolkozam rajta, ha meg lett volna gari akkor egyből meg vettem volna. Az everest meg SZERINTEM! a JEDEC szabvány miatt csak max 800-asnak látja (DDR2-ben ez volt a max. a szabvány szerint).
Amugy 1333-on milyen időzítésekkel ment?
A hűtővel stabil lessz?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Hoffer
őstag
válasz #65675776 #7833 üzenetére
Nyugi nem össze vissza vannak beállítva, és csak a látvány miatt van belőlük ennyi!!
De amugy amikor tesztelték ezeket a ramokat nem volt probléma h 2.2v-nál ennyire melegednek?? Vagy miért lehet ez a nagyfokú melegedés?? Vagy lehet h ez ezeknél nem is magas hanem alapból ilyennek kéne lenniük és nem lesz semmi bajuk?? -
Laraxior
titán
válasz Pubszon #7839 üzenetére
auto időzítésre tettem 5-9-9-30ra állította be,de kétlem hogy stabil marad hűtéssel,majd meglátom,2.4V-ot kapott,majd adok neki egy kis turbinát,azzal talán jobb lesz.
-
törölt tag
Azt ki mondta, hogy nem melegedne akkor is?
A hűtés lényege a meleg levegő eltávolítása és nem a hideg odajuttatása. A hideg nem tud odamenni, ha ott van a meleg. A légáramláson bordával csak rontani lehet (még kisebb helyre ömlik a kánikula), javítani csak irányított aktív hűtéssel tudod.
Egyébként meg ha a látvány a lényeg, akkor főzd meg a RAM-jaidat. De utána lehetőleg ne a gyártót hibáztasd..
-
Laraxior
titán
A házad f@sza,megoldod benne a hűtést, hogy jusson a memóknak is azt akkor nem melegszik annyira. Van 4 tracered és még ki akarsz venni 2-t,ki hallott ilyet
ui.: ha kivennéd szólj,áttesszük az enyémbe, a pénzt meg a Te zsebedbe,az nem melegszik ne félj
-
KMT
addikt
Nem vagyok otthon RAM márkákban, de szeretnék beújítani manapság.
2x 1GB DDR2-t vennék. Milyet érdemes 15k-ig?Ezt néztem ki magamnak:
Geil 2048MB 800MHz Black Dragon Dual /2x1024MB Kit/ (GB22GB6400C4DC) (800MHz,CL 4-4-4-12)Ellenvetés, ellenpélda?
-
varga911
senior tag
Memtest86-alatt melyik tesztet érdemes használni? Rákerestem a topicban de nem igazán találtam érdemi infót... (persze lehet hogy az én hibám miatt )
-
Kleroo
veterán
Sziasztok! van nekem 4db geil ultra 1gigás memóriám. ha mindet berakom a gépbe normálisan működnek? vagy a dual channel csak 2 meó között működik?
Hodor. Hodor? Hodooor!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest