Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
- EAFC 25
- World of Tanks - MMO
- Friss előzetesen az ARC Raiders
- Call of Duty: Black Ops 6
- Elden Ring
- Nintendo Switch
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz 04ahgy #45850 üzenetére
Penem foglalt WIN10-zel //
Melyik módot érdemes futtatni az 5.1-gyel azok közül amikett az elején felajánl?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
04ahgy
nagyúr
válasz ledgeri #45851 üzenetére
A semmilyen gombhoz nem nyúlok, és hagyom alapbeállításokkal elindulni a tesztet metódust szoktam követni. Safe Mode felesleges, alapból igen stabil maga a Memtest86+ 5.01, a többszálú feldolgozás meg csak experimental fázisban van, ott lehetnek bugok.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
-
CarajoEsp
senior tag
Sziasztok!
Gondolom elég egyértel,mű lesz a kérdés, de hátha van valami okos ötlet.
Ma vettem egy gépet, kaptam hozzá 2*4 giga memóriát.
Beteszem a lapba mindkettőt, a gép nem indul Dram led világít.
Az egyikkel működik a lap és elindul a gép, a másikkal külön szintén a fenti hiba.
Gondolom maga a modul hibás.
A kérdésem annyi lenne, hogy ezt azon kívül, hogy elég valószínű, ki tudom-e deríteni, illetve mivel még bőven ma vettem a javítás esetén mindkét modult vissza kellene-e küldenem?
Köszönöm, előre is.
Üdv
-Battletag: CarajoEsp#1838 -Steam: CarajoEsp -WP7 Gamertag: CarajoEsp1-BF3: HUNGeriEnd
-
Tails111
aktív tag
válasz CarajoEsp #45855 üzenetére
Több slotban is próbáltad a problémás ramot? Néha előfordul bizonyos memóriáknál hogy egyik slotot nem szeretik másikban működnek. A problémás ramot próbálgasd végig a slotokban. Ha nem ezek a memóriák voltak előtte jó volna ellenőrizni a ram időzítéseket biosban. Single módban sem mennek együtt vagy csak dual a rákfenéje?
-
speedydb23
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy ramot a héten.
Típusa:Kingmax KLCD48F-B8KB5 EGFS 4GB 1333Mhz
Azóta elég sűrűn kapok BSOD hibát, főleg memory címszóval, vagy csupa olyan hibakóddal ami ramra utal.
Lefuttattam a memtest legfrissebb változatát, az pass:2 error:0 végig ment.
A következő érdekes dolog tűnt fel, a cpu-z program Kingston KHX1600c9d3/4GX típusú modulnak ismeri fel XMP 1.2 támogatással.
Szóltam az eladónak ő javasolta, hogy magasabb feszültséget adjak, mert úgy használta ő is, de a gyári 1,5V -on megy 1333Mhz-en, tehát nem tartom jónak, hogy 1333Mhz-hez feszültséget kelljen emelni.
Viszont az a helyzet, hogy mióta 1,64V -ra emeltem azóta nincs BSOD, legalábbis tegnap az emelés után nem kaptam egyet sem (3,5 órát ment így).
Kérdésem az lenne, hogy ez így normális?
Meg hihetek a cpu-z programnak amikor a ramon nem ez van? -
Tails111
aktív tag
válasz speedydb23 #45860 üzenetére
Az én ramom XMP profilja Command Rate 3T beállítást akar állítani a ramnak alaplap meg nem ismer csak 1T és 2T beállítást. Az XMP jó dolog de néha farokság tud lenni. Próbáld 1.64V ről fokozatosan csökkenteni lehet 1.6 is elég lesz.
-
speedydb23
senior tag
válasz Tails111 #45861 üzenetére
Ez normális, hogy 1333Mhz-hez 1,5V nem elég?
Az is aggaszt, hogy találtam egy régi hirdetést amiben pont ugyanilyen ram volt, és a címben az szerepel, hogy "1866OC lazán", tehát szépen meg volt rángatva annak a szája, és ami ezzel kapcsolatban az aggodalmam, hogy lehet én most ezt vásároltam meg másodkézből...
Az is érdekelne, hogy higgyek-e a cpu-z proginak?
-
Tails111
aktív tag
válasz speedydb23 #45862 üzenetére
Ha egy ramot tuningolnak az még nem jelenti azt hogy akkor kimustrált. Nagyon sok ramom volt már és amit lehetett mind tuningoltam. De ami egy adott feszültségen elindult az évek után extrém tuning esetén is elindult ugyanazon max minimális eltéréssel. Viszont találkoztam már hasonló esettel mikor egy ram csak magasabb feszen működött stabilan az is lehet nem szereti az alaplapod.
-
Tails111
aktív tag
válasz speedydb23 #45862 üzenetére
Külön külön nézd meg mind a két ramot csak egyet tegyél a gépbe és nézd meg hogy mindkettő elhasal 1.5V on vagy csak az egyik.
-
magickonfig
tag
Sziasztok!
Ramát vásárolnék, de nem tudok dönteni hogy single vagy dualchanel között.Kingston HyperX 8GB DDR3 1600MHz vagy Kingston HyperX 2x4GB
(kb 500 Ft a különbség a single javára)Sok helyen olvasom, hogy gyorsabb a dual 10%-15%kal, de olyat is olvastam hogy nincs különbség söt azt is hogy gyorsabb a single.
Főleg játékra lenneLégyszi segítsetek
Köszi
-
Tails111
aktív tag
válasz magickonfig #45865 üzenetére
Mindenképp Dualt. Az igaz hogy a Dual Chanel nem minden gépben és nem minden körülményben hoz nagy különbséget de akkor is gyorsabb. Ha később szeretnéd eladni nehezen találsz vevőt rá korrekt áron.
-
speedydb23
senior tag
válasz Tails111 #45864 üzenetére
Gondoltam, hogy nem feltétlen befolyásolja a tuning a ram élettartamát, de azért egy gyárilat 1333Mhz-re hitelesített ramot 1866Mhz-re húzni szerintem nem annyira jó, főleg nem 24/7-be.
Nekem az lett volna a lényeg, hogy mennyire normális ez a jelenség, hogy Standard 1,5V-al nem működik stabilan a memória?
Gyorsan kellene a segítség, mert az eladónak vissza kell jeleznem, hogy akkor maradjon a ram vagy vigyem vissza.
Én sajnos arra hajlok, hogy vissza vigyem, mivel ez nem feltétlen nevezhető hibátlan működésnek, amit a gyárban belőnek azt tudnia kell a terméknek, amennyiben nem akkor azt hibásnak lehet nevezni, szerintem.
A másik ami idegesít ezzel kapcsolatban, hogy az eddig hibátlanul működő másik modulom most 1,64V kap az 1,5V helyett.
-
ZsoltG60
aktív tag
Üdv. szerencsét próbálok itt is
Van egy régebbi gépem amit be szeretnék üzemelni a műhelybe.
Hoztam 2 memóriát jó mind a kettő... de csak akkor indul meg a gép ha egy van bent.. berakom mind a kettőt akkor nem ad képet... Ha kiveszem újraindítás után ez a figyelmeztetés jön indulásnál...
Alaplap: ASUS P5KPL-AM
Processzor :Intel Core duo E7200
memória
2 X 2GB SAM2G/800/1288 UL a két memória ugyan olyan típusú az meg érdekes hogy van még pár memóriám itthon ( swissbit 5300u 512 MB , hynix 1GB ) ha ezeket rakom a sam 2GB mellé úgy működik és fel is ismeri a 2+ 512... és a 2+1-et is.Lumia 950XL
-
ledgeri
nagyúr
Win alatti RAM sebesség mérésre milyen programokat ajánlotok?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
gyuri.sza
tag
Sziasztok!
Most vettem az asztali gépembe egy Kingston 2GB 667MHz DDR2 (KVR667D2N5/2G) típusú RAM-ot. Ezzel megegyező frekvenciájú, feszültségű, késleltetésű 1 GB-os RAM volt a gépben előzőleg az 1. foglalatban.
Beraktam az új RAM-ot a 2. foglalatba, bekapcsoltam, majd kb 6 ms múlva ki is kapcsoltam, mert égett szagot éreztem, és kiderült, hogy a RAM-on lévő matrica ráégett a modulra. Ezután kivettem mindkettő RAM-ot, majd beraktam az 1. foglalatba ezt az újat, és felismerte a gép, elindult vele, tehát nem ment tönkre.Ezt követően beraktam az 1 GB-os RAM-ot is és ezután a gép csak az 1 GB-osat ismerte fel, a 2-eset nem.
Megnéztem és az alaplap támogatja a Dual Channel-t [link]
ezért nem értem, hogy mi lehet a probléma.Kérlek ha tudtuk segítsetek!
Előre is köszi!
Üdv.
Gy -
BenyaHD
csendes tag
A memóriavezérlőm 1.8 Volton van, és az 1333Mhz-s memóriám 1,5.ön
Visszavehetek a memóriavezérlő feszültségéből?
Ha igen, akkor mennyit?
CPU: i3 2120
RAM: Kingston 1333Mhz 1,5V -
Qru
MODERÁTOR
válasz BenyaHD #45875 üzenetére
Első körben csak -0,1V-al. Ha úgy stabil akkor leviheted még 0,1V-al. De tesztelgesd, hogy meddig bírja a fesz csökkentés. Sokat amúgy nem nyersz vele nem érdemes nagyon lecsökkenteni mert a fogyasztást nem befolyásolja nagy mértékben a stabilitást viszont igen.
#nincsbennetarcsi
-
ledgeri
nagyúr
Mennyire számottevő értékváltozás, és ha utal, akkor milyen hibára, változásra (igaz 1-1 teszből), hogy a legfrisebb aida mem-sebesség teszteken egy 4 éves natívan max 1333-as 2x2-es kitem kb 1GB/s-cel gyorsabb, mint a vadiúj 1333-ra csökkentett 2x4GB-m (Hx svage)?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ledgeri #45877 üzenetére
Csak azonos program verziók eredménye hasonlítható össze mert folyamatosan változik az egyes verziókban használt sebességmérési rutni amit futtat.
A másik, meg hogy nem csak a sebesség számít hanem az időzítés is, tehát ha az nem azonos akkor soha nem fog még csak hasonló eredményt sem hozni hiába 1333-as mind a kettő.
Az is számít, hogy 1 vagy 2 oldalas a ram és milyen bit sűrűségű chippekből épül fel maga a modul.
#nincsbennetarcsi
-
ledgeri
nagyúr
Gondoltam, hogy kihagyok dolgokat:
Kb 10 perc (egy átépítésnyi) különbség volt a két mérés közöött, program azalatt nem frissült;Időzítés azonos volt : 9-9-9-24 CR1 (komplett riport mentve van...trialból)
-
félisten
Sziasztok!
AMD Athlon 860K proci mellé szeretnék venni RAM-ot.
Az a cél, hogy a proci a legjobb teljesítményt nyújtsa játékok alatt.
Kis tuningra is szeretnék vetemedni, legalábbis amenniyt a lapom biztonsággal enged hossszú távon is.Kérdésem, hogy milyen sebességű és időzítésű RAM-ot érdemes keresnem.
Nem konkrét típust keresek, ezért is nem a milyen ram-ot vegyek topikba írtam.Több helyen írták, hogy IGP nélkül tök mindegy a RAM sebessége, de máshol meg azt mondják, hogy a Kaveri memóriakezelője miatt az x86 teljesítménynél is fontos a Ram sebessége. Ez utóbbit támasztja alá ez a teszt is: [link] mégha a különbség nem is olyan nagy.
További kérdés, hogy milyen időzítésű RAM-ot kell vennem.
Minden tanács jól jön.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
CarajoEsp
senior tag
Sziasztok!
Vettem két 4gb-os modult, de az egyik hibás. Amíg szervízben lesz, vennék egy 4gb-os modult, hogy legalább gépem legyen. Ha visszajön a cserélt kit, akkor érdemes beletenni mind3-at az alaplapba, vagy jobban járok a kettővel DC-ben?
Köszönöm.
-Battletag: CarajoEsp#1838 -Steam: CarajoEsp -WP7 Gamertag: CarajoEsp1-BF3: HUNGeriEnd
-
alexride
csendes tag
Sziasztok!
Lecseréltem az alaplapom illetve a processzort mert már ideje volt. Az alaplap új, a processzor használt a memóriák és a többi pedig az előző konfigból jött.
Asus H61M-PRO
Intel Pentium G2020
2x2GB Kingmax 1333MHz
Xfx PRO450WElkezdtem a tesztelgetést legfőképp azért mert a processzor használt és bár eddig általános felhasználás és egy kis játék során nem volt probléma vele de szeretek biztosra menni. A mellékelt képek alapján milyen következtetéseket lehet levonni? Ki lehet jelenteni, hogy a processzor jó? A tesztek amik nem futottak problémamentesen azok inkább memória problémákra utalnak? Mi a teendő ilyenkor? Mind két memória modul kapjon külön egy éjszaka Memtestet? Most egy gyors teszt során 1 pass lement hibamentesen. Esetleg valami BIOS beállítás probléma lehet a háttérben?
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Üdv!
Egy láma kérdés: Mibe lehet az új DDR4 memóriákat gyömöszölni? Mármint a foglalaton kívül?
Ez csak a 2011-3 lapok kiváltsága?/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
Az annyira még nem játszik. Én tavaly meg voltam róla győződve, hogy még legalább 3-4 év, míg eljut az átlagfelhasználóhoz az új DDR4 technika. Lehet kérnem kellett volna egy felezőt...
Mikor érdemes bővíteni a jelenlegi 8GB memóriát 16-ra, ha érdemes egyáltalán?
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
blu79
addikt
- sziasztok jelenleg a gépemben a memóriák 10-12-12-21 1T időzitéssel mennek 2400Mhz-t de viszont a tRFC az 313 , az a kérdésem lenne hogy ezt a tRFC -t lehet csökkenteni, és lesz valami gyorsulás a tRFC csökkenésével?
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- macOS PC-re
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Asszociációs játék. :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- G.SKILL FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest