Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devsey
tag
Sziasztok!
RAM nélkül vagy ha a RAM-mal van gond fel kéne-e pörögnie a gépnek? mármint ventiknek el kéne-e indulnia?
valami gond van a gépemmel és időnként meg se moccan bekapcsoláskor, valamikor meg működés közben megfagy az egész
ha hosszú ideje nem akar bekapcsolni és kicserélem a 2 RAM helyét akkor valamiért megjavul
Alaplap: ASUS Z97-AR
Memória: Hyperx Fury 16GB (2x8GB)Valaki szánjon meg és segítsen, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
MrBrook
aktív tag
válasz Devsey #46452 üzenetére
Hali esetleg megpróbálhatod kifújni a gépedet (elötte a tápot kapcsold le és sűrített levegővel vagy pl én festékfújó géppel szoktam olyan mint a porszívó csak fújja a levegőt mint a kurva isten), hőfokokat jó lenne nézni, hogy mennyin üzemel a proci, szóval egy alapos tisztítás a ventilátorokat is kifújni úgy, hogy fogod közben a ventilátort nehogy túl pörögjön. a ramoknál is tiszta ecsettel(a foglalatokat), lehet ,hogy porszem került a gépezetbe.
minden fontosabb csatlakozót húzz ki meg vissza, hátha csak a ventilátorok csatija kicsit elcsúszott.a hírtelen fagyás a túlmelegedésre utal szerintem. ha nincs rajta a házad oldala akkor tedd fel, mert úgy nincs honnan kifújnia a meleget. Ha alapon is 50-60fokosak a procik és terhelésre meg már 80 fölött lehet,hogy megérné újra pasztázni a procit. MemTest-et is lefuttathatnád,ha tudod, asszem az megtalálja a ram hibát, ha az a ludas.
de még várj meg más tanácsokat is, ezek csak most hírtelen eszembe jutottak, szal én ezeket tenném a helyedben.
[ Szerkesztve ]
-
Devsey
tag
válasz MrBrook #46453 üzenetére
hőfokkal tudtommal nincs gond, főleg hogy akár 10óra pihentetés után se lehet bekapcsolni mindig
fél éves a gép, 2.héttől gond van vele, annyi idő alatt a por se lehet gond de amúgy nem tudom kifújatni, illetve volt 2hónap (márc-ápr) amikor semmi baja nem volt
sztem alaplap vagy memória, memtesttel nincs hiba, tudtommal hőfokkal sincs, 40-50foknál nem nagyon szokott melegebb lenni semmiazért kérdem h memória nélkül elindul-e a gép, mert már nem először indul el akkor amikor kicserélem a 2 memóriát
[ Szerkesztve ]
-
MrBrook
aktív tag
válasz Devsey #46454 üzenetére
aham, hát érdekes, rendes tápod van? elindulni elkellene indulnia, csak csipogna az alaplap ha jól tudom. de ventiknek mennie kellene. próbáld ki ,hogy 1 rammal (8giga úgy is elég végülis) végig nézed, szal kikapcsolod, berakod az első slotba, aztán bekapcsolod megnézed ,hogy hogy müxik, aztán, egy idő után a 2. slotba, aztán a 3.-ba és negyedikbe. lehet,hogy az egyik slotod adta meg magát. amúgy bocsi, én sem vagyok nagy szaki a témában,csak hátha a ram slottal van valami. módszeresen végig kell járni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Landon
őstag
Sziasztok,
Kingston HyperX Genesis Grey 8GB DDR3 1600MHz, CL9 kit-et velemenyetek szerint mennyiert lehet eladni? 4 eves, hibatlan, 3nap gari.Gondoltam eladom es veszel egy 16GB-s low V kitet 4770k melle csak nem vagyok benne biztos, hogy van ertelme eladnom a jelenlegi kitemet bagoert... En ugy neztem ha 20k-t kapok erte akkor kb. rendben van?
Koszonom!
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok. Adott egy Fujitsu Lifebook A544.
Szeretném a memóriát bővíteni.
CPU-Z szerint 1 db 4gb Samsung PC3-12800 800mhz-es modul van benne. Lehet, hogy ez igazából 1600 mhz-es, csak a single channel miatt írja 800-nak?
Másik gond, hogy nem tudtam kideríteni, az alaplap (fjnbb35, Fujitsu) mennyi memóriát kezel maximum.
Lényeg: milyen és mennyi memóriát vegyek? Előre is kösz a segítséget.
-
MrBrook
aktív tag
válasz Landon #46460 üzenetére
Hali, én is ramokat akarok eladni, 4x2gb egyik kingmax kit, másik corsair, cl9 1600-as, én együtt 18at akartam volna érte kapni. mármint egy spanom régi gépéből vannak ezek és ő kért meg ,hogy adjam el, amíg usa-ban melózik pár hónapot. de lehet nem éri meg,
amúgy igen, 20at megér. csak éppen 21-22ért zsír újat tudnak venni az emberek.
szó mi szó, lehet,h nem is adom el, mert úgy is akar majd venni újat, de minek, ha tudják ezek is az 1600mhzet. csak bukni lehet rajta pár ezret. szal nehéz kérdés. 20ért végülis megéri talán, csak kérdés, hogy annyit adnának e érte.
nem tudom, hogy segítettek e a gondolataim, csak leírtam a véleményemet
-
Lizander
csendes tag
Üdv! Remélem jó helyen járok és teszem fel a kérdésemet, ami a következő lenne: van egy Asus m4a785-m alaplapom, melyben jelenleg 2x2GB DDR2 1066Mhz CL5 Geil Black Dragon Edition kit csücsül, ez most Dual Channel-ben megy. Most ehhez vennék egy 2x2GB DDR2 KIT Geil Ultra 1066Mhz CL5 párost. A kérdésem az lenne, hogy így együtt ez a 4db 2GB-os RAM ugyanúgy Dual Channel-ben fog működni? Szóval nem lesz lassulás attól, hogy beleveszek még 2GB RAM-ot? Ami főleg aggaszt/összezavar, hogy az alaplapom Memory Qualified Vendors List -jében ezt olvastam arról a RAM-ról, amit venni készülök: "Supports one module inserted in any slot as Single-channel memory configuration".
A válaszokat előre is köszönöm!
-
MrBrook
aktív tag
válasz Lizander #46463 üzenetére
Hali, szerintem az lenne a legtisztességesebb,ha tájékoztatnád erről azt, akitől veszed, szóval, hogy megmondod neki,hogy szeretnéd megnézni, hogy tuti jól mennek együtt a ramok, és nincs lassulás.
egyébként szerintem nem lesz lassulás. 2 dual chanel lesz, egy A és egy B.
megnézve a lapodat, elég jól felszereltnek tűnik. nemhiszem ,hogy gondot okozna.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MrBrook #46464 üzenetére
A dual channel a memvezérlő egyik "üzemmódja", ami vagy aktív vagy nem. Nincs olyan, hogy két dual channel.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Rossi
addikt
Üdv!
Vettem 2x8GB kitben HyperX Fury RAM-ot.
Először el sem indult a gép, a RAM LED piros volt.
Kivettem az egyik modult, így már elindult a gép.
Beállítottam a frekvenciát fix 1600 MHz-re.Betettem a másik modult is, így már jó volt neki.
DE, a BIOS-ban 9-9-9-24 volt az időzítés, holott CL10-ben kellene mennie.
Átállítottam 10-10-10-27-re, mert ez van megadva 1600 MHz, 1,5 V-on.
Jól tettem? CL9-ben is ment a gép...
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
fatboy.slim
csendes tag
Sziasztok, egy kis apró gonddal nyúználak titeket. Vettem 2x4Gb Corsair Vengeance Pro ramot, 1866MHz.
Az alaplap (Gigabyte 970A-UD3) csak 1333-futtatja. XMP-ben átállítom a profil1-re.Resi, és ez fogad. Mit kell még állítani, vagy mit tehetek? Válaszotok előre is köszönöm
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t34.0-12/11253773_1058812080813695_539563525_n.jpg?oh=3a30524ba58f857e0e518bf95b7be88d&oe=55569913
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk! http://heeeeeeeey.com/
-
aAron_
őstag
Sziasztok!
Kezeim közé került kettő darab 1 Gb DDR3 1333 Mhz-es Kingmax FLFD45F-B8KJ9 EAES. Van bármi tippetek hogy tudhatnám meg, hogy tulajdonképpen ezek milyen memóriák? Neten semmilyen normális információt nem találtam erről a típusról. A legfőbb kérdés, hogy Haswell platformmal használható-e 1.5 V-on biztonságosan. Persze a többi értéket is jó lenne tudni...
(#46467) Rossi: Nem értek ehhez túlzottan, de szerintem jól tetted. Gyári értékeken biztosan stabil lesz.
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
MrBrook
aktív tag
-
MrBrook
aktív tag
válasz fatboy.slim #46468 üzenetére
Ha jól értem az van,hogy nem tudsz belépni a biosba?! nekem is volt ilyen, gigabyte easy tune @Bios appal felraktam újra a biost és már jó is lett nekem.
-
MrBrook
aktív tag
válasz fatboy.slim #46478 üzenetére
áhám, hát nemvágom, alapból az AMD, azokat annyira nem ismerem. próbáld ki esetleg úgy,hogy nem xmp, hanem manuálisan, de passz, nem akarok hülyeségeket.
húzva van a proci? ha igen akkor lehet,h az xmp miatt több mint 1800on megy már, szal ,ha alapon menne a proci és xmpre rakod akkor 1866, de ha húzva van akkor annyival magasabban megy.
bár, ha az a kép fogad akkor ez a lehetőség nem is igaz.[ Szerkesztve ]
-
MrBrook
aktív tag
válasz fatboy.slim #46480 üzenetére
hát, akkor passz, hátha jön egy szaki
-
04ahgy
nagyúr
Ha stabil a CL9, akkor miért ne használnád úgy? Ajándék, ha mégoly csekély növekedés is. Kis feszemeléssel stabilizálhatod, ha épp csak instabilkodna, 1,55 ...1,6V-ig OK. Az alapalpodon frissíts BIOS-t [link]. Fontos: a legutolsó olyat töltsd le, ami 12MB-os (BIOS + updater), amiből csak az updater-t kell használnod. Majd a legfrissebb BIOS fájlt is töltsd le. Az updater-t elindítod rendszergazdaként, és kitallózod a legfrissebb BIOS fájlt. Sok stabilitásjavítást adtak ki a korábbi BIOS-okban, jó ASUS szokás szerint.
(#46468) fatboy.slim: tizen hozzászóláson keresztül tök jól elcsevegtetek a semmiről, a kiváló szakértelemmel bíró válaszoló még a probléma lényegét sem fogta fel (miszerint csak az 1866MHz-es órajelet nem veszi be, alaphelyzetbe áll mindig, de be tudsz lépni a BIOS-ba amúgy amikor 1333-on elindul a gép). Ami információ baromi fontos lenne:
- konkrétan, típusra milyen CPU-d van
- konrétan melyik revíziós az alaplapod (van rev.1.0, rev.1.1, rev.1.2, és rev.3.0). Megjegyzem, szerintem 99% valószínűséggel a rev. 3.0-d van a képernyőkép alapján.
- konkrétan melyik BIOS van jelenleg rajta?
- konkrétan melyik slotokba raktad a RAM-okat?
- egy modullal próbálva beveszi-e (X.M.P. Profile 1 alkalmazásával) az 1866MHz-et?(#46469) ittakary: 99% eséllyel fog menni, de kérj rá kipróbálási garit.
(#46470) aAron_: 1,5V-os 1333MHz-es memóriák. Ha az alaplapod kompatibilitási listáján nincs, akkor semmi nem garantált, mindamellett 99% eséllyel semmi probléma nem lesz Haswell CPU-val sem, ha amúgy hardveresen maga a RAM hibátlan.
MrBrook, te hozzászólást gyűjtesz, vagymi?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Rossi
addikt
válasz 04ahgy #46483 üzenetére
Köszi.
Ez a BIOS van fent, pár hónapja raktam fel, amikor rakoncátlankodni kezdett a gép (mint kiderült azért, mert a 4x4GB Corsair Vengeance modulból az egyik páros nem csípte a másik párost).
Nem tudom, hogy stabil lenne-e a CL9, egyáltalán nem szoktam tuningolni, sem finomhangolni.
Csak láttam, hogy 1600MHz-en a gyári érték a CL10.Berakom a hardvert, és működjön.
A tegnap leírt szintű mókolásokat még elvégzem, de nem szívesen foglalkozok ezzel.
Inkább veszek erősebb hardvert, csak menjen a gép különösebb gépészkedés nélkül is.
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
MrBrook
aktív tag
értem én ,hogy butának tartasz, ezzel semmi gond, hisz Te vagy a szaki. próbáltam segíteni, de szerintem azt is hozzá tettem, hogy nem vagyok expert a témában. ezer bocs ,hogy ha tudatlanságommal téged felidegelteltelek.
próbáltam segíteni, és nem hiszem ,hogy kárt okoztam a hozzászólásaimmal.
de nyugi, innentől kuss a nevem.
-
darvin555
tag
sziasztok egy olyan gondom lenne hogy ha elinditom pl. a gta5-öt vagy az új wolfenstein-t és betölt a játék akkor egyből kidob minda2 azzal a hibával hogy kevés a memória miközbe van még 4gb szabad viszont vmiért megtelik asszem a lapozómemória vagy mi itt a képen látszik is minden. nem tudjátok esetleg hogy ez miért lehet? sose volt ilyen gond. a gép amúgy 8gb ddr3 1600mhz, i7 4770 és gtx970 4gb.
http://kepfeltoltes.hu/150515/1059843251N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[ Szerkesztve ]
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Egy kis előzményAzóta megoldódott, elvittem a ramot egy pc boltba, ez volt a legegyszerűbb, és ott egy tesz után 7%nál ugy pörögtek a piros értékek mint a zöldek a mátrixba annak idején kérdezném hogy ha gariba kicserélik, nem kell a gépen semmit újrarakni meg semmi egyéb ugye, ill ez a meghibásodás kárt nem tett a gép többi részében!?
Ill ha van reset jumper a lapomon lehet hogy az elem kivétel nem állította vissza a biost alap beállításra ha nem jumperoltam!?
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
MrBrook
aktív tag
válasz darvin555 #46486 üzenetére
már félve próbálok csak tanácsot adni, de a lapozófájl nincs véletlenül kikapcsolva? bár mennie kellene 8giga rammal, mert nekem is a lapozó offon van és megy a gta5, szal inkább ne is vedd figyelembe, amit írtam tényleg nem merek inkább már meg sem szólalni peace
az a lefoglalt memória amúgy elég gyanus ,hogy 8.8/8.9
[ Szerkesztve ]
-
zeusz55
senior tag
Akkor újabb hibára számítsak ram cserénél? Mert mikor kivettem az elemet és a VGAt, és az alaplapi pontosabban a processzori HDMIre dugtam, akkor meg VGA hibakódot pittyegett.... hozzáteszem max 20 másodpercet vártam az elemkivételnél!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
lederhose
csendes tag
Sziasztok!
Először is a gép: alaplap: ASUS P7H55-M LX
VGA: Radeon HD6750
Core i3-550, 3,2 Ghz
Ram: Kingmax 4GB DDR3 1333Mhz (FLFF65F-C8KF9)
Windows7 x64
Az alaplapom elviekben támogatja a dual-channel ramkezelést 8GB-ig, ezért vettem ma egy ugyanilyen Kingmax 4GB DDR3 1333Mhz-et (FLFF65F-D8KQ9). A probléma: 2x4-gyel még a BIOSig sem jut el
Ha csak az új 4Gb-ot rakom bele, a Windows betöltésnél indul újra.
Ha a régit, semmi baja nincsen. A régi 9-9-9-24-es CAS Latencyt mutat a BIOSban, az új 9-9-9-9-27-et.
Annyit tudni kell még, hogy a régin 2 oldalon vannak chipek, az újon csak az egyik oldalon. BIOS-t frissítettem az utolsó verzióra (2012/06).Mi lehet a probléma, tehetek-e ellene valamit, vagy szépen befürödtem? Előre is köszi!
-
Revoltek
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyenem: TeamGroup Xtreem ZEUS BLUE 4GB [1x4GB] 1600MHz DDR3
Tervezek mellé egy ilyet: Hynix 1x4GB DDR3-1600 (PC3-12800U)Kérdésem, hogy ezek jól fognak együttműködni? Az egyik CL9 a másik CL11-es.
-
fatboy.slim
csendes tag
Ah, a hiba ott volt, hogy egymás mellé raktam a ramokat, nem színhez társítottam (így jelzik alaplapnál, hogy hogy lehet dualban futtatni, de én buta, eddig sosem használtam 2 vagy több ramot).
Rev 3.0 verzióm van, bios 2.7
Sokat számít 530 hertznyi különbség?
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem, nem jövök rá a megoldásra.
Adott egy "budget pc" (FX 4100, 5GB DDR3, GTX 750), öcsi játék gépe.
Az a baj hogy néha a Windows elkezd hülyéskedni és kiírja hogy az 5GB RAM-ból csak 3,98GB használható, nem IGP-s cucc meg semmi..
Régebben is volt ilyen, felcseréltem a két RAM-ot a foglalatban és utána látta mind az 5GB memóriát.
A memóriák órajele megegyező, eddig működött is a dolog.
A BIOS is látja hogy már pedig ez 5GB...
Valami tipp esetleg? -
fatboy.slim
csendes tag
válasz fatboy.slim #46494 üzenetére
Közben már csak 4 gigát kezel, de látja mind a 8-at. De kacifántosak ezek a tuningok
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Az hogy lehet hogy a lentieket orvosolva kölcsönkértem havertol egy 4 gigás 1600as Corsair ramot, faszán müxik is a gép szerencsére, de csak 1333 nak látja a ramot!? És a biosban is pedig AUTOra van állítva!– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
zeusz55
senior tag
válasz tothjozsi96 #46499 üzenetére
Köszi... F***szom ebbe a prociba.. se a PCI gen3at nem látja se ezt
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- ADATA AM1P24HC4R1-BUNS 2x4GB 1Rx8 PC4-2400T-SA0-11 DDR4 2400 CL17 1.2V
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest