Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Xantor

    tag

    Sziasztok!

    Tegnap lecseréltem a 775-ös konfigomat egy AM3+-ra, de sajnos valami problémája van, memóriára gyanakszom legfőképp.

    A konfig a következő: MSI 760GM-P23 alaplap, Samsung 2x4GB (PC3-12800U-11-10-B0) memória, FX8320-as processzor, HD6970, 1TB Samsung HDD, 64GB Kingston SSD, Cooler Master GX750W.

    Hibajelenség: A gép memóriaigénylő folyamatoknál egyszerűen behal (fekete képernyő lesz, HDD nem dolgozik tovább és ennyi). Egyszerű Hardverapró használat mellett még nem halt eddig be, de pl. ha megnyitok mellé még néhány ablakot, akkor esélyes, hogy a fentebb írt módon bedöglik... Film nézés közben ha bele tekerek, akkor kicsit sziszeg a gép (vagy proci vagy memó), de ha ezt folyamatosan csinálom (kurzorral tekerek), akkor folyamatosan sziszeg amíg a kurzort nyomom és behal. Játékokat egyelőre nem telepítettem, mert úgy gondolom, hogy nincs értelme így. 3DMark03-at felraktam, elindítottam és tökéletesen megy, de megállítottam, mert már rémísztő ahogy sziszeg...

    Alapból 1600-on mentek a memóriák, miközben csak 1333-ig támogat az alaplap (nem is értem, hogy akkor miért engedi 1600-on menni), de megtaláltam BIOS-ban, hogy hol lehet lentebb venni, de sajnos nem változott a helyzet sem 800-on, sem 1066-on, így 1333-on ki sem próbáltam. Kipróbáltam egy modullal, másik foglalatban is, de akkor sincs javulás. (Bár lehet, hogy van, mert mintha ilyenkor kicsit "később" állna meg a gép, de ez nem biztos, csak így látom)

    A HDD és az SSD is 100/100-as HDSentinel szerint, keveset futottak. Friss a Windows7 rajta, nemrég pakoltam fel, így tehát a meghajtókat kilőném. A táp kellőképp le adja a feszültséget, hisz ha nem így volna, akkor szerintem 3DMark03 alatt kikapcsolt volna a gép. Hamarosan kipróbálom a Furmark-ot is, hogy a VGA-t is ki tudjam lőni, így maradni fog a lap+proci+memória trió ami közül valamelyik a ludas. Túlmelegedésnek nincs semmi jele, BIOS-ban, Aidában is átlagosak a hőmérsékletek, tehát ez sem lehet gond.

    Azt hiszem mindent leírtam, már csak a megoldást nem tudom, hogy hogyan is lehetne kiküszöbölni ezt a helyzetet.

    Előre is köszönöm a segítségeket! :R

    A józan ész olyan ritka manapság, hogy lassan a "szuper erő" kategóriájába sorolható...

Új hozzászólás Aktív témák