Új hozzászólás Aktív témák

  • Nyiz

    csendes tag

    Sziasztok!

    Elkeseredettségemben már nem tudom mit kezdjek a géppel, ezért már hozzátok fordulok, hátha ti még tudtok segíteni nekem, én már tanácstalan vagyok. Elég hosszú a történetem, úgyhogy előre is bocsi, de próbálok minden lényeges dolgot leírni, hátha segít.

    Szóval a dolog kb 2 hónapja kezdődött, a gép elkezdett kikapcsolni minden jel nélkül. Azaz nem teljesen kapcsolt ki, mert a perifériák, illetve az USB slotok továbbra is áram alatt maradtak (nem tudom ezen kívül még mi, ezeken van led, ami világított). Először azt hittem, hogy valami kósza jelenség, de napi 1x-2x előfordult. Először a RAM-ra gyanakodtam, 2 1 Gb-s 800-as Kingmaxom volt. Elkezdtem velük próbálkozni, és találtam egy olyan átmeneti megoldást, hogy csak az egyik ramot benthagyva nem fagy gép. Egy hétre rá vettem egy új, ugyanolyan Kingmax RAM-ot, betettem a jó mellé, a gép megdöglött. Itt említeném meg, hogy pár hónapja vettem egy nV 250 GTS videokártyát, aminek elvileg 450W-os táp kéne, de akkoriban csak egy noname 350W-os volt. Szóval vettem ehelyett egy 400 W-s (max output 450) FSP tápot, aminek gond nélkül vinnie kéne a dolgot, mert képes annyi ampert leadni a két 12V-os railen, ami nekem kell (CPU 90 W, VGA max 150), ez 20A-t ad, a táp egy railen képes 18A-t leadni, szóval nem itt látom a problémát (vagy teljesen rossz az elgondolásom?). A táp nem oldotta meg a problémát, vettem új alaplapot is (Gigabyte M52L-S3P, az előző lap is Gb. volt). Betettem mindent, 10 perc alatt megdöglött. Megnéztem gyorsan, hátha még mindig a VGA a ludas, visszatettem a régi 8600 GT-met, amivel sosem volt problémám. A gép megint kikapcsolt 20-30 perc után, ebből azt a következetést vontam le, hogy nem a VGA. Na itt adtam fel a dolgot, ez egyedül, googles keresésekkel nem megy, szeretném a segítségeteket kérni a probléma orvoslásában! Szívesen veszek minden ötletet, mert az enyémek elfogytak.

    Amiket megcsináltam: A ramokat az összes kombinációban kipróbáltam, a HDD-t HD Tune-nal és Seatoolsszal is leteszteltem, mindkettő pass volt, a procit 7 órán keresztül nyúztam a prime95 stress tesztjével, probléma nélkül állta a sarat. Minden lehetséges triviális megoldáson végigmentem (portalanítás, új Windows, stb) , szóval részemről ennyi. Előre is köszi a segítséget!

    UI: A hsz-t betettem az alaplapos topikba is, mert lövésem sincs, ez a hiba most hova tartozhat. Remélem nem gond!

Új hozzászólás Aktív témák