Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
coqito
tag
Sziasztok!
Olyan gondom támadt, hogy a minap vettem egy új Kingmax 1Gb-os ddr1-es memóriát (Kingmax MPXD42F-D8HT4B) Előtte már volt egy Kingmax 1Gb-os ddr1-es ramom, anyi külömbséggel, hogy Kingmax MPXD42F-D8KT4B. Az alaplapom Gigabyte GA-8I848P(-G) 2 gb-ig támogatja a memóriákat. Sajnos mióta megvan az új ram azóta random időpontokban memória hibával leáll a rendszer (windows 7) 3 memória hely van a lapon, már mindenféle kombinációt kipróbáltam az elhelyezésükkel, sajnos ha a 2. -3. slotba rakom a ramokat, akkor csak az egyiket érzékeli az alaplap Ha memória tesztet futatok akkor hibát nemtalál a ramokban, és egyesével müködnek is szépen, csak igy egyszerre a két giga nemakar. Ismertek valami megoldást a gondomra? Előre is köszönöm!
-
tasken75
csendes tag
-
KAMELOT
titán
azokhoz már szerver alaplap kéne amik támogatják az ECC ramokat.
Itt egy...kukkantsd meg[link]
az sima PC alaplapoknak csak NON-ECC ram támogatásuk van. A szerver alaplapoknk van ECC és NON-ECC ram támogatásuk.
ECC ramok az 1 bites hibákat is tudják kezelni...azaz a munkavágzás során 0% az esély hogy hibát csinál valahol a gép.
Ezeket a hibákat lajikus PC-s nem veszi észre...de vannak méghozzá elég sokmásik meg hogy az ECC ramok csak 800MHz-ig vannak.....sima PC-s ramok meg 1600MHz+
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
celf
őstag
szerk.
[ Szerkesztve ]
-
Mika1227
őstag
Most van a gépemben 2*1GB 800MHz Kingmax RAM, csak sajna már nem nagyon kapok ugyanolyat. Azt szeretném kérdezni, hogy muszáj mellé ugyanolyan márkát választani, néztem a boltban és olyan volt aminek az egyik oldalán vannak a modulok az enyémnek meg mind a két oldalán és hát nem biztos, hogy jól működnének együtt. Vagy ez nem befolyásolja? Vagy ha vennék mellé más márkát akkor működne jól?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
zsole84
senior tag
Segítséget szeretnék kérni!
2x1 gb kingmax (800 mhz, 5-5-5-18-24-2T) ramom van. Szeretném, ha 4 gb lenne a gépemben. Az lenne a kérdésem, hogy okozna-e problémát, ha még 2x1 gb kingmaxot vennék, vagy előnyösebb 2x2 gb-ra kicserélni? Illetve mire kell figyelni, hogy ha még veszek 2x1 gb-ot, akkor a meglévőkkel menjenek probléma nélkül?
A válaszokat előre is köszönöm!!
-
celf
őstag
inkabb ide mert a mennyit adnal topik kicsit tulcsordul
2X2GB Corsair 1066Mhz -
BudaiZoli
tag
Hali,
Gianni-nál szerintetek megéri? DDR2 RAM 1 GB/1066 Kingmax 3 év gar: 5990,- Ebben az árban máshol meg csak 800 MHz-esek vannak vagy még drágábban.. Szerintetek?
Üdv: Zoli
-
sz.zoli25
aktív tag
Sziasztok...
Szeretnék a 2GB-os ramjaimra hütöbordákat...Milyt érdemes venni?http://phmegbizhatosag.atw.hu
-
nagyúr
válasz Mika1227 #27856 üzenetére
Nézd meg az alaplapod leírásában, hogy milyen modulokat (egy oldalas, két oldalas, kapacitás, stb.) milyen elosztásban támogat. Ha nincs különösebb kikötés, mehetnek bele a modulok, legfeljebb nem fognak DC-ben üzemelni, de a dupla mennyiségű RAM-mal többre mész, mint a DC-vel.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
04ahgy
nagyúr
válasz sz.zoli25 #27860 üzenetére
Szerintem semmilyet. A RAM többet hűl a fém BGA bogyókon át a NYÁK felé leadott hővel, mint a műgyanta IC tokon át. A RAM borda meg csak a NYÁK körüli légáramlást szünteti meg teljes mértékben. Ezeket figyelembe véve egyáltalán nem kell RAM borda, többet érsz egy odaeszkábált 12cm-es, 7V-ról járatott ventilátorral, ami mozgatja a levegőt.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
nagyúr
válasz Mika1227 #27862 üzenetére
16-17. oldalon a kompatibilitási listát, valamint az A, B, C pontokat. Egyébként, ha a jelenlegi moduljaid kétoldalasak, akkor javasolt kétoldalas modulokkal bővíteni a gépet, voltak már kompatibilitási gondok emiatt.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
cvn69
tag
Sziasztok!
Arra kérnék tippet, hogy mi okozhatja azt, hogy mióta lecseréltem a RAM-jaim, nem tudom emelni az FBS-t.
Eddig GEIL Ultra 1066 2x1GB volt, de lecseréltem OCZ Platinum 1066 2x2GB-ra. A GEIL-lel lehetett emelni az FSB-t 366-ra és simán futott 1100-MHz-n, a proci (E8200) pedig 2.9GHz-n. Az új RAM-okkal nem engedi sem a RAM-t sem a procit húzni. Ha állítok az FSB-n, hiába veszen vissza a szorzót, hogy a RAM ne menjen többbel, nem indul és visszarakja AUTO-ra. Már 3 BIOS-szal is próbáltam. EP35C-DS3R az alaplap.
Pedig erről az OCZ-ről azt olvastam, hogy 1200MHz fölé is húzható.
Érdekesség (nekem), hogy míg a GEIL-t 800-asként látta AUTO-n, ezt az OCZ-t már 1066-ként, viszont, a gyári 5-5-5-15 helyett 5-7-7-20-on megy.Megköszönném, ha lenne ötlet.
Üdv, cvn69
"Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet... ?!?"
-
BudaiZoli
tag
Jó estét,
egy Gigabyte EP45-DS3LR alaplap elvisz-e egy KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 1066Mhz memóriát? Mert nem találtam a támogatott memóriák listájában. A másik pedig, hogy azt olvastam erről a memóriáról, hogy nem bírja az 1066 Mhz-et.. van valakinek jó vagy rossz tapasztalata evvel a rammal?
Üdv: Zoli
-
nagyúr
Szinkronhajtásnál sem tudod emelni az FSB-t? Ha BIOS-t frissítettél, akkor gondolom CMOS klír, áramtalanítás megvolt. VMCH-n, VDimm-en emelhetsz egy kis feszt a dupla RAM mennyiség miatt.
-
cvn69
tag
Köszi a választ.
CMOS nullázva lett, de semmi javulás.
Szinkronban csak 444MHz-ig lehet emelni az FSB-t, az viszont csak 888MHz a RAM-nak, ami AUTO-n is 1066-on megy. A proci meg 6x-n pont alapórajelen megy, 7x-n meg már 3.1GHz-n, ami sok neki a gyári hűtővel.
+0.2V-tal emelve semmi változás."Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet... ?!?"
-
Arrin
tag
Hali!
Az aláírásomban látható konfighoz milyen RAM-ot ajánlanátok? Corsair Dominatorokkal másfél éven belül kétszer maradtam állva, úgyhogy most azt hiszem ideje váltani. 4GB-s (2x2-es) memóriában gondolkodom és olyan 25k körüli árban(+/- 1-2k).
Intel Q6600 G0, Gigabyte P45-DS4, Gigabyte HD4850, Corsair HX520, WD 500GB, WD 640GB, CM-RC690, Samusung 2494HS, Wacom Intous3 A4...
-
LW
őstag
Sziasztok.
A hónapra beütemeztem egy gépvásárlást, a konfiguráció nagy része megvan, ám memóriával nem jutok dűlőre.
Nagy vonalakban az elképzelés:Intel Core i5-750 2.66GHz 8MBL3 - 2.5 GT/s 45nm ( Lynnfield LGA-1156 ) BOKSZ
Gigabyte P55-UD4 alaplap skt1156 (Intel Core i7 & i5, P55, ATX, 4xDDR3 2000, RAID, 1xGBE LAN, 3*1394a)
2x2GB 1600MHz Kingston DDRIII HyperX.kit RAMMit javasoltok?
szerk: Extrém tuningolni nem akarok, de az órajeleket optimalizálom.
[ Szerkesztve ]
-
sakto
őstag
Sziasztok
Lenne 1 kérdésem vettem Kingston hyperx memot 4x2 gb-t
KHX1600C9D3K2/4G 4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2)
A gyárto 1.7-1.9V feszt ir... most akkor mire állitsam? -
BudaiZoli
tag
válasz yakuza.tora #27880 üzenetére
hát ahogy elnézem, most nekem is 800 MHz-en megy 6-6-6-18-as időzítéssel... olvasgatok neten, hogy most akkor mit tegyek, mert ha nem jó, inkább visszacseréltetem egy másik memóriára..
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
A problémám a következő.Játék alatt vettem észre ,hogy tök lassan tölt be a map.Kilépés után filmet akartam másolni egyik vinyoról a másikra.Először ment 45000Kb/s-al és szép lassan lecsökkent 1000-2000-re.Ezt oda-vissza eljátszottam.Tehát saját vinyón belül is ezt a problémát hozta.Én elsőre RAM hibára gyanakszom.Csináltam everestel egy cache és memoria benchmarkot íme az eredmény :Sajnos nem értek hozzá,hogy ez jó eredmény vagy mit is kell nézni.
Válaszotokat előre is köszönöm!HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
-
Pubszon
veterán
válasz LamaCube #27884 üzenetére
IDE csatlakozós vmelyik merevlemezed?
Ha igen, akkor az eszközkezelőbe duplakatt a merevlemezre és ott van hogy csak PIO (elnézést, az imént LBA-t írtam, de PIO-t akartam, álmos vagyok már ) vagy külön DMA módok, a legjobb a legnagyobb beállítható DMA mód.
Itt le van írva pontosabban.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
LamaCube
addikt
válasz Pubszon #27885 üzenetére
Csináltam egy rendszer visszaállítást és azóta jó Kipróbáltam oda-vissza és megfelelő sebességgel másolt.Valami vírus lehetett vagy mifene?Megnéztem újra és most pio helyett ultra DMA van ott ahol benyilaztam.STEAM-en keresztül bekaptam volna játék közben valami vírust?
Visszanézek,ha újra előjön a probléma.
nagyon szépen köszönöm a segítséged!!![ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
Arrin
tag
válasz Norbi46 #27879 üzenetére
Az egyik fél bemondta az unalmast. (2x1GB 1066) Nem volt hajlandó indulni a gép, amíg mindkét egység a lapban volt. És ezt kétszer, az egyik alapból, a másik egy jó év után játszotta el ugyanezt. Pedig tudomásom szerint nem szokása ez a Corsair ramoknak, és lehetséges, hogy csak én voltam peches szériában velük, de most valami mást is kipróbálnék. Szóval szerintetek DS4-hez 4GB-ig mit érdemes helyette(vagy győzzetek meg, hogy a 2x2-es kit nem fog ilyet tenni velem)?
Intel Q6600 G0, Gigabyte P45-DS4, Gigabyte HD4850, Corsair HX520, WD 500GB, WD 640GB, CM-RC690, Samusung 2494HS, Wacom Intous3 A4...
-
Norbi46
aktív tag
A QVL listát megnézted hogy azt a ramot támogatja-e a lapod DC-be?
Én most készülök venni dominator DDR2-es 1066-os ramokat P5Q Deluxe lapomba.
Ezért voltam kiváncsi hogy neked mi volt a bibi?! Gariztatni nem probáltad a ramokat/időzitések és feszt manuálisan beállítotad a gyártó adataival?
Vagy még arra gondolok hogy nem kittet vettél hanem 2 külön modult és ezért nem indult amíg mind 2 a lapban volt. Egyébként mindenki dicséri a corsair ramokat meg geil-t is.[ Szerkesztve ]
-
Arrin
tag
válasz Norbi46 #27890 üzenetére
Természetesen garanciában szó nélkül visszavették, csak elég lassúcska az ügyintézés és már lassan egy hónapja áll megint a gépem. A deszka támogatja a ramokat, és természetesen dobozában vettem őket párosával, úgyhogy ez nem okozhatott volna gondot. Ment is szépen(látszólag) 1 évig a második eresztés, de most az is megadta magát. Igaz, gyári beállításaival futott, nem piszkáltam meg sehol, dehát ettől még csak nem kéne elhalálozniuk, vagy tévedek?
[ Szerkesztve ]
-
-
Arrin
tag
válasz Norbi46 #27893 üzenetére
Igen, pont ilyen. Ugyanaz lesz a vége, mint a másiknak volt, cserélik. Csak már meguntam ezt a procedúrát, és nem kívánom harmadszor is eljátszani.
-
Norbi46
aktív tag
-
Arrin
tag
válasz Norbi46 #27895 üzenetére
Jogosnak tűnik(képre a kettő azért elsőre egyforma, csak xms2 feliratban más, most meg hirtelen nem tudom megmondani melyik van, mert gariban ülnek) Bár akárhogy is, mint mondtam azért elfutott szépen sokáig, csak meghalt. De nem is az a kérdés, hogy jó ramom volt, vagy nem, hanem hogy milyet vegyek 4GB-ig a helyére.
-
Fadam
tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem.
Van nekem egy Gigabyte EP31-DS3L alaplapom és azt szeretném megkérdezni, hogy ez kezeli ez bármilyen formában a 3 GB Ramot? Mert próbálgattam úgy, hogy 1 Dupla oldalú volt benne meg 2 egyoldalú de a Bootoláskor kiírta, hogy Memory és utána nem ment tovább. (Azt tudom, hogyha 4GB-ot akarok beletenni az csak 2x2Gb formában lehet.)[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
addikt
A P31 chipset-nél van valami korlátozás a RAM-okkal, de nem emlékszem pontosan, hogy mi. Három változatot tartok valószínűnek:
1. Dupla oldalast nem használhatsz dual chanel módban (ez a legkevésbé valószínű)
2. Használhatsz dupla oldalast de nem mindegy, melyik slotba teszed (ez már valószínűbb)
3. Kettőnél több modul esetén nem lehet dupla oldalas (ez a legvalószínűbb)Mindhárom változatot könnyen kipróbálhatod.
Persze még az is lehet, hogy valamelyik modul hibás.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik
- Játék télapó sapkáért, csak PH! segítőknek. (2024) Ha nem vagy segítő, ne írj bele!
- További aktív témák...
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Kingston 32GB DDR3L 1066MT/s ECC 3darab
- G.SKILL FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Corsair Vengeance LPX DDR4 2x8GB 3600MHz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest