Új hozzászólás Aktív témák

  • Slowman

    aktív tag

    Táskás topicba megkérdeztem már de 3 napja nem nagyon nézett be senki, hátha itt többen olvassák :U .
    Ez egy igen buta kérdés, de mennyire "illik" fejjel lefele (frontlencséve lefele) tárolni az obikat? Ha van lock gombunk az magától értetődő, aminek nem tubuson belül történik a lencsék tologatása akkor azt benyomjuk és "no parar".
    De hogy mit is csináljunk azzal az obival amin nincs Lock gomb? Eddig a kitobit úgy tároltam, teljesen "behúzott" állapotba azaz 35mm és végtelen álláson fejjel lefelé. A másik obi az 50/1.4 az szinte mindig a gépen van amit oldalasan rakok be a táskába (így volt a legkönnyebb kivenni), de nemsokára nem fér el majd így az új obim miatt és akkor kénytelen leszek fejjel lefelé betenni. Eddig is mindig visszatekertetem a fókusz végtelenre, hogy a legkisebb helyet foglalja meg ha véletlen fejjel lefelé tenném be akkor ne terhelje az obit meg az AF motort, de arra lennék kíváncsi, hogy ez hosszasabb tárolásnál is tökéletes megoldás ez vagy nem? Mert eddig szinte mindenhol ilyesmi elrendezést láttam, és én is így tárolnám majd a dolgaim (a vakumat mondjuk fordítva tettem be a táskába nekem az úgy logikusabbnak tűnt :U ).
    Röviden mit, hogyan kéne tárolni a táskába úgy, hogy ne legyen bajuk hosszútávon se? Eddig tökre kényelmesen elfértem, de lassan szűkös lesz a táska (és nem karok újat venni), aztán nem mindegy hogy hogyan használom ki a helyet.
    A másik kérdésem pedig, az ún. "zoom crawl" tulajdonképpen mit eredményez? Feltételezéseim vannak, amik szerintem nem túlzottan tévesek de semmi pontosat nem tudok erről az effektről.

Új hozzászólás Aktív témák