Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz BekeVon #2372 üzenetére

    A D60 az abszolút belépőszint - az ami a Pentaxnál mondjuk a K-m, a Canonnál meg az EOS 1000. Nincs értelme a K10D-vel, vagy D200-al, vagy EOS 40D-vel összehasonlítani, nem egy kategóriában vannak, nem ugyannanak a célközönségnek szánták. Hidd el, a többi márka belépőszintje sem jobb, mint a Nikoné.
    A D300 egyébként mindenben felülmúlja a D200-at, nem véletlen emeltem ki azt a gépet - a valaha gyártott legjobb APS-C-s gépnek tartom.(Az eredeti témára visszatérve: már csak ezért sem venném meg most azt a Canon vakut. A Canon hozzáállásában én amúgy is kissé csalódtam mostanában. Úgy meg, hogy nem tudjuk milyen lesz a piac másfél-két év múlva pláne nem vágnék Canon vakuba Pentaxhoz.)

    Az alexpós trükk nem különösebben trükk. A jól kiexponált területeken kevesebb a zaj mindig. Természetesen vannak olyan körülmények, ahol ezt az információt nem igazán lehet kihasználni, ezért is írtam, hogy a körülmények is erősen befolyásolják a kész képet. Ahogy fennt is írtam: egy ISO1600-as ideális körülmények között lehet jobb, mint egy ISO400-as borzalmas körülmények között. Ilyesmire Dtomi is mutogatott példát valamelyik Canonos topicban, sajnos már nem tudom merre.

    Eddig egyébként milyen objektívekkel rendelkezel?

Új hozzászólás Aktív témák