Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hape60
aktív tag
Nem tudom, jó helyre írok-e? Érdeklődnék a szakiktól, hogy képfeldolgozáshoz (nagyrészt LR, de van filmszerkesztő program is) SSD-t érdemes-e használni? gépcsere előtt állok, 8GB RAM, WIN7 64bites, 120GB SSD és 250GB SATA HDD kerülne bele; i74770 procival. A rendszer mindenképpen SSD-n lesz, kérdés, érdemes-e a többit is rátenni?
(A kérdést feltettem az Indexex nikonos fórumán is, de nem nagyon kapok rá választ. A Nikonhoz annyi köze van, hogy egy D90 képeit kell bűvölni... ) -
hape60
aktív tag
válasz *Ropi* #22806 üzenetére
Kösz a választ; a RAM-ot én is 16-ra akarom emelni majd, egyenlőre a leírt konfigra szedem össze a pénzt.
Amatőr felhasználás lenne, azaz 100 alatti kép egy-egy alkalommal. Az LR 3-as és a Magix Movie Edit pro 16-nak kéne futnia, digital8-as szalagokat kéne vágni, szerkeszteni.
[ Szerkesztve ]
-
hape60
aktív tag
Lehet, hogy nem ide tartozik, de nagy a gondom:
win10pro-ra frissítettem a win7-et. Gondom az, hogy a win10 nem látja a D90-en levő képfájlokat! Ha usb-n keresztül rádugom a gépre, a D90 mappa megjelenik, de azt írja, hogy nincs kép. Pedig van
Mi lehet a megoldás? A neten sok fórum foglalkozik ezzel, megoldást nem nagyon találtam. -
hape60
aktív tag
Jó megoldás lenne, de én már letöröltem mindent Gondoltam, ez lesz a jövőbeli op rendszerem, nem kell már a win7. Újrainstall meg kicsit strapás; remélem, lesz valami frissítés a MS, vagy Nikon részéről. Addig marad a kártyaolvasó...
Itt egy sorstárs fórum:
http://photo.stackexchange.com/questions/66009/why-cant-i-see-photos-from-my-nikon-camera-after-upgrading-to-windows-10[ Szerkesztve ]
-
-
hape60
aktív tag
Nem tudom, valaki írta-e már, lusta voltam visszaolvasni:
A win10 utolsó frissítése (KB081444 és KB081441) megoldotta a problémát, a win10 látja a Nikon gépeken levő képfájlokat! A NEF is olvasható. -
hape60
aktív tag
Egy kérdés: ismerősöm fototúrára megy; régebbi nikon géppel (talán d60). Laptopon kívül van-e más eszköz, amire le tudná tölteni a képeit? Mit javasoltok, mit vigyen? Szeretne sok képet gyártani, tanulni akar.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpársportok
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Microsoft Excel topic
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Gaming notebook topik
- Google Pixel topik
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
Állásajánlatok