Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lyunior
tag
válasz Real_Necro #8328 üzenetére
Egy veréb (MILC) megnőhet akkorára, mint egy sas (DSLR). Lehet akkora csőre, lehetnek akkorák a karmai, még talán a röpképessége is hasonlatos lehet.
De attól még veréb marad!
Bocsi a kissé trollkodós offolásért, lehet, hogy rosszul látom a dolgot!
"A te fotód, a te művészeted! Csináld úgy, ahogy neked tetszik!"
-
Sequoyah
tag
-
MC Pite
veterán
válasz Real_Necro #8328 üzenetére
DXO ahhoz méri (D90), annak az állításait tudjuk így nézni. Árban D7000/D5200höz kéne mérni(korábban is ezt mondtam), szólj a DXOnak,ne nekem
Értelmetlen a jpg összehasonlítás? Szerintem nem, de ki-ki döntse maga el. De általában a teszteknél letölteni is azt tudjuk. Ha nem nyúlunk egy rawhoz, alapból azt adja a mit egy jpg.
Egyébként a raw progikat teszteljük?
A nikonos rawokat és a canonosokat is is más progikkal máshogy tudtam feldolgozni, pl az esküvői képeket csak az egyik progi tudta használható szintre hozni, a többi csúcsfény kezelésen nem tudok annyit kiszedni. Más márkáknál is ez van, és ami az egyik típust jobban kezeli a másikat esetleg nem.
Én a magam részéről SOOC jpegeket hasonlítanék, esetleg mellette pluszként a rawot.forceberg, hogy én mit állítok, az egy dolog. De a képek meg a másik dolog. Vagy pl ezt én hamisíttattam a dprevievval?
Ha szerintetek valami máshogy van, megmondjátok, kész, szerintem nem nagyon kötekedtem, nem flameltem. Illetve ha konkrétan szerinted valamit rosszul látok, mond konkrétan, akár mehet az offolósba is.Miből indultunk ki? Más oldalak és userek tapasztalataitól eltér a DXO mark - hogy nem a legjobb mérési metódus vagy más oka, tököm se tudja.
Erre írtam példát (kettőt). Nyilván nem tudok általam sosem használt dolgokból kiindulni, sőt, gondolom nem is szeretnétek hogy egy pentax-canon dolgot hozzak fel itt dxo ellen, amit sose használtam érdemben. Most ezt a példát cincálgatjuk. Jó. Mit savazok?Ha zavartam, szóljatok, töröltetem.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Külpolitika
- Házimozi belépő szinten
- Tanuljunk angolul!
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- PlayStation 5
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-roller topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
Állásajánlatok