Új hozzászólás Aktív témák

  • tothd1989

    csendes tag

    Sziasztok! Végül nem lett eladva az ml350-em, és pár hónapig megvolt pihenve mert lévén akkor még tré volt a villanyhálózat - inkább nem röffentettem be a szervert. Azóta, a villany meglett oldva, illetve égető szükség lett extra tárhelyre - tehát beleálltam a műveletbe.
    A gépben 2x e5630as proci van, illetve 6x4gb ecc ram és integrált vga (gondoltam úgyis headless fut, felesleges bele). Többszöri indítás után a windows 10 dobott egy bsodt (DPC WATCHDOG VIOLATION) amit némi keresés után a vgaval hoztam összefüggésbe, ami életszerű is lehet mivel ezer éves hardver. Tehát tettem bele egy gt710-es vgat és azóta nemhogy a rendszer nem áll fel, de maga a gép sem indul, csak felzúgnak a ventillátorok párszor majd leáll. Tápellátást jelző (legfelső) led zöld, az alatta levő (hibajelző) pirosan villog, a lan szintén zöld. Próbáltam több órára áramtalanítani, gombelemet is kivéve - nem vezetett eredményre. Félek megadta magát az alaplap/táp - és egyik cseréje sem megérős. Tipp, vélemény, hogy mit érdemes megpróbálni (alkatrészeket bemérni nem tudok, nincs hozzá eszközöm) ? /Tudom, hogy van a fórumon nem indul a gépem topik, ecetera, de a 1366-os platform nem annyira általános, tehát esélyesen itt előbb kapok használható információt/

    Pc: Ryzen 9 5900x, ASUS Rog Strix B550-A, Corsair Vengeance RT 4x16GB 3600mhz CL16, THERMALTAKE TH360 ARGB Sync Snow Edition, Gainward RTX3070TI, Corsair RM1000X, Kingston 500GB M.2 NVMe, Crucial 1TB M.2 NVMe, 2x AKASA VEGAS AR7 Kit, Lian Li O11D EVO. Mobil: Iphone 14, Redmi Note 9 pro.

Új hozzászólás Aktív témák