Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz MPowerPH #30821 üzenetére

    "A Gulftown -t ez a két lap kezeli a legjobban, nála se úgy ment a 980X, mint nálam az R3E-ben."
    Meggyőzőbb lenne, ha konkrét számokat is írnál, és tesztelési módot... A Foxconn Bloodrage amúgy az egyik legprofibb X58 lap, ha tuningról van szó, nemcsodálom, hogy jó. Az, hogy a Classi-t megette, kicsit fura, de legyen. :D Az R3E is nagyon top, de nekem az UD9 valahogy nem jön át.

    Nem állítottam, hogy a nitrozástól hibás lesz a proci. Azt állítottam, hogy hibás lehet. Azt se mondtam, hogy ha ideadod, ki fogom tudni tesztelni, hogy az 1.17 billió tranzisztorból esetleg melyik három hibázik 0 helyett 0,2-es valószínüséggel, ha hibázik egyáltalán. :D Számomra értékesebb egy antituning, de megkímélt proci, mint egy szétnitrózott, számomra lutri megbízhatóságú tuningbajnok. Nyilvánvalóan a tervezett felhasználás függvénye, kinek mi a fontosabb. Lehet, hogy a te szemszögödből túlreagálom a dolgokat, de az én szemszögömből annyiról van szó csupán, hogy számomra a tuning, és a garantáltan megbízható működés nem összeegyeztethető.
    Szerintem amúgy a nézeteltérésünk oka a hibás működést illető szemléletünkből következik. Nekem a hibátlan működés definíciója az, ha a csip az összes lehetséges bemeneti utasítás/adat kombinációra az elvárt kimeneteket adja, 100%-os valószínűséggel. Te viszont azt tekinted hibátlan működésnek, hogyha az összes lehetséges bemeneti kombinációnak csupán az általad jelenleg, aktívan használt részhalmazára teljesül, hogy 100%-hoz közeli valószínűséggel hibátlan a kimenet. Sőt, te még ezt sem várod el, csupán azt, hogy ne tűnjön hibásnak a kimenet. (Tárolós hasonlattal élve, silent error nálad belefér a hibátlan működésbe. :D) Én elfogadom, hogy neked az utóbbi, pongyola verzió elég, de ettől még azt állítani, hogy egy 3400mhz-re hitelesített csip 4800-on teljesen hibátlanul üzemel, minimum merész.

    (#30822) Cybertrone: Ez a jó hozzáállás, köszönöm! :R

    (#30824) OldJohnny66: És ott van a harmadik, a legsunyibb faktor, ami pedig, hogy észreveszed-e egyáltalán, ha hibás működés lép fel... Mert ha kapsz egy hibát, hogy a flash player hibát észlelt és leállt, vagy a böngésző egy hiba miatt újraindult, és nagyon sajnálja a készítő cég, akkor hogyan ítéled meg, hogy a böngésző programozói voltak a bénák, a gépeden fut valami, ami összeakad a böngészővel, vagy a tuningod nem jó? Vagy ha még sunyibb a hiba, és nincs hibaüzenet (mert adatfolyam jellegű a feladat) és például csak néhány bit lesz hibás minden 100. képkockán videokódolásnál? Merthogy a kóder progi nem ellenőrzi, és te se fogod elsőre kiszúrni az is biztos.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák