Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz MPowerPH #28395 üzenetére
Oké, beintené a mezőnyt, de az egy kétprocis csúcs-szerver, ez meg egy egyprocis csúcs-asztali!
Szandikát lehet kihagyom, nem az esetem. Majd vagy valami s1356, vagy méginkább ivy-ke!
(#28396) Cybertrone: Ja, csaképpen azok kétprocis szerverek, +2 maggal....
(#28397) BMW001: Igen, a K8-ak fölött eljárt már az idő, hiába hívják már K10,5-nek... Bár most az Intel is kicsit ugyanazt csinálja, ami anno az AMD lezülléséhez vezetett... Azért lássuk be, a Core2 óta olyan igazán nagy áttörést nem láttunk, csak folyamatosan hozták a kötelezőt....
-
Laraxior
titán
válasz MPowerPH #28399 üzenetére
X5660...összevissza vannak elnevezve
minnyá érdeklődök FPO-t,..bár nem tudom számít-e..úgyse fut sok belőle.Ő az..már drágább,mint a másik 1219dollár
reméljük a Bloodrage is megeszi
küldök privit... van kis dumálnivalónk (a smile csak vicc volt )
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
MPowerPH
félisten
válasz Laraxior #28402 üzenetére
Így már stimmel. Erre én is kíváncsi leszek.
HSM: Jah, 6 mag VS. 12 mag kicsit nagy különbség, az tény. Alapon 8.80-at ad a 980X, szóval még úgy is megvan az Opteron.
Persze, nem csinált az Intel sem olyan nagy dolgot, bár az SB ígéretes lesz egy normálisabb foglalatban, több maggal. Nézd csak meg, a Phenom X4-ek után kijött a Phenom X6, ami egy borzadály. Az Intel annyiból csinálta jól a dolgokat, hogy a 6 magosokon is érezni a fejlődést, nem valami összetákolt szar. Utalok itt arra, hogy nem melegszik annyira, mint egy Bloomfield, OC-ben sem okoznak csalódást. Bár ugye ez a 32nm-nek is köszönhető.Laraxior: Oksa.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Laraxior
titán
válasz MPowerPH #28403 üzenetére
az a TCase az mit takarhat vajon?
970: 67.9°C
X5660: 81.3°Cúgy látom,hogy a 970nek magasabb szorzója van,viszont 130W-os TDPje.
viszont a Xeon mintha kevesebb feszt viselne el... 1.35V,míg a 970es 1.375V
nem mintha ez gondot okozna nekem"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
MPowerPH
félisten
válasz Laraxior #28404 üzenetére
Ha jól emléxem, akkor a TCase a biztonságos hőmérsékletet jelenti, 24/7-re.
Egyébként sem nagyon melegednek ezek a proccok, 95W-al még inkább nem fog. Kíváncsi leszek, hogy ez milyen hatással van a tuningra. Q9550-nél a low TDP-s változat nem volt bejövős. De ugye ez egy Xeon.
Don't Tread On Me
-
Laraxior
titán
válasz MPowerPH #28405 üzenetére
a magasabb szorzós változatok,már 130W TDPvel rendelkeznek...nem is a 970el kellene összehasonlítani...vagyis a 970et nem ezzel,van ennél magasabb szorzójú Xeon is
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
HSM
félisten
válasz MPowerPH #28403 üzenetére
Igazából a Phenom X6-okkal sincs semi baj szvsz, hozza azt a szűk +50%-ot, amit a magszám indokol. Egyszerűen az a technológia kifújt, ennyit tud. Az SB a gyártástechnológián kívül mit tud felmutatni? A több, mint 2 éves I7-ekhez képest nagyon kemény 10%-ot. Ez nagyon soványka. Oké, jobb turbo, meg barátibb fogyasztás, jobb tuningpotenciál. De utóbbi 3 nagyrészt a gyártástechnológiának köszönhető. Ezért mondom én azt, hogy hozta a kötelezőt, aztán punktum. Pedig ennek most nagyobbat kellet volna szólni, mert ez mikroarchitektúra fejlesztés volt, mint anno a core2->I7...
Amúgy az Intel se csinálta máshogy a 6-magosát, mint az AMD. Belenyomott a meglévőbe +2 magot azt csá. Az Intel 6-magosának előnye, hogy 32nm-re tették át.(#28404) Laraxior:Legjobb tudomásom szerint a Tcase a proci kupakjának legnagyobb megengedett hőfoka.
Ha már hasonlítgatod, vedd számításba, hogy a xeon 5600-ak uncore/memória zárasak! Mondjuk asszem 1333 a max, ami 200-as BCLK-n már 2ghz ram... Meg nem tudom, lefelé tudod-e állítani, de úgy rémlik, hogy legalábbis az 5500-aknál lefelé se lehetett.
EVGA SR2 tulajokat érdemes kikérdezni, abban a lapban ugye csak ezek mennek duplaprocis konfigban a dupla QPI miatt, ami csak ezekben engedélyezett.[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
egy hét garit kaptam rá..tehát ha nem teljesít úgy ahogy, akkor megmondom nem ette meg az alaplapom kutya se mondja meg hogy nem így volt
vagy felteszem apróba...van aki nem Vantage-re venné..mondjuk én sem,de akkor már kipróbálom,mit tud.
2GHz-et elvileg tudja a ramom,az még bele is férne elvileg.még nem próbáltam[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
válasz Laraxior #28409 üzenetére
Ha nem eszi meg csak kipóbáljuk a classifiedben is Oszt ha nem tetszik megkapod az enyimet, ez garantáltan jolmegy a többit meg megbeszéljük
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
-
MPowerPH
félisten
válasz Cybertrone #28418 üzenetére
Nem csoda. Az már 4400MHz-s Uncore. Csúnya lenne.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Cybertrone
veterán
válasz MPowerPH #28419 üzenetére
Hát nah, meg kell nézni mi a vége... az már a vég után van 1-el... Mellesleg csak utalás akart lenni Jones kollégának hogy esély nincs rá hogy 215*21-en post legyen Ennek a cuccnak az a vége... és ezért sem a proci sem a lap sem a ram nem hibáztatható... mindennek van egy vége, mondjuk mi folyamatosan annak a határán tartjuk szeretett rendszereinket
pincehely:
Én 210-es BCLK-n járatom a gépet mindíg 20-as szorzóval, olyan 3800-3900-ig jó vagyok, aztán már bogarászni is kel komolyabban a biosban, oszt vagy összejön vagy nem[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
pincehely
addikt
válasz Cybertrone #28420 üzenetére
Én már a 4000-es Uncore-ral is maximálisan elégedett lennék.
Valahol 3780-nál akad meg a mese.http://kefetemap.deviantart.com/
-
mpierre
veterán
válasz Laraxior #28402 üzenetére
Ha minden igaz, én meg holnap próbálom be a gigába az x5660-at... Meglátjuk. Az L5640-es simán hasít egy UD5-ben..., nem az enyémben.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Laraxior
titán
válasz mpierre #28422 üzenetére
Tiéd az 5660? vagy ez az ami jön hozzám? Mert addig tudom hogy az eladótól már átvették,Pesten,onnan jön 'böszörménybe,és onnan Debrecenbe
-
mpierre
veterán
válasz Laraxior #28423 üzenetére
Nem ez egy másik. Remélem beröffen vele a giga ud5... , ha nem, akkor í.j.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
gombcomp
senior tag
válasz OldJohnny66 #28431 üzenetére
Nálam is működik .
És még picit lejjebb a Superpi is lefut .
A CPU 1,508V, a QPI 1,42V a RAM 1,69V. Igaz ez Gulfi.[ Szerkesztve ]
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
gombcomp
senior tag
válasz tom_tol #28434 üzenetére
THX!
Már "kínomban" fordulok más tesztprogramok felé,mert a 3Dmarkok
egyre inkább nem szeretik az ATI-t,és a bika CPU nem nagyon javít rajta.
OldJohnny66 : Hát igen felbosszantott,marad is egy darabig a 980X-es
konfig.[ Szerkesztve ]
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
MPowerPH
félisten
válasz OldJohnny66 #28435 üzenetére
Sandy Bridge...fujjj Azt a kompit en is kiprobalnam egy alkalom erejeig.
Don't Tread On Me
-
WoodrufF
tag
sziasztok
Jó egy év olvasgatás után,végre i7 tulajként üdvözölhetek mindenkit.
Ezt sikerült kihoznom kis szerzeményemből.: XEON L5506 TDP:60W! 24/7 -
cyberkind
félisten
Valaki árulja már el nekem, mi az a 24/7 ?
Köszönöm ! -
katt777
félisten
válasz Cybertrone #28036 üzenetére
Hát, szar, de most már Ivy-ben vagy dózerben gondolkodom, azelőtt úgysem fog összejönni.
BMW001: Ahhoz nagyon nagyot kéne zuhanni az áraknak, hogy most új és gyors gépet tudjak venni. Ha meg azt nem tudok, az is lassú, ami most van.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
pincehely
addikt
Azt hiszem megmaradok a 160bclk beállításnál.
Szépen 1 volton elmegy a proci, 50fok terhelve.
Magasabb órajelnél előnyt nem, csak hátrányt tapasztaltam.http://kefetemap.deviantart.com/
-
Qru
MODERÁTOR
Kipróbáltam az alacsonyszorzó/magas bclk-s felállást amit javvalottatok: 19x201-en elég szépen hasít 54-55GFlops-ot tol Linxben. Uncore 3216, QPI 36x, ram 1608MHz CL8 1T. Megnézem majd, hogy 199bclk-val és magasabb uncore-al jobb-e vagy így...
mod:
mértem egyet Everestben is: [link]
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
mpierre
veterán
Még se olyan xar a Gigabyte. Szalad benne a Xeon 5660, egyelőre alapon.
Hogy is van a uncore lock? 20× a maximum szorzó?
-
Laraxior
titán
válasz mpierre #28448 üzenetére
23? ezt hogyan sikerült elővarázsolni?
-
mpierre
veterán
válasz Laraxior #28449 üzenetére
Ez még kevés is, mert a turboval 24× a maximum szorzó.
Bazzzz. Kezdhetek mindent elölről. De hihehetetlen. 29°C-os a proci. Túlhűti a TRUE.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Okos Otthon / Smart Home
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Hyundai, Kia topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Hálózati / IP kamera
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Metro Exodus
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest