Új hozzászólás Aktív témák
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz discrate #9050 üzenetére
Érdekes, ennek kapcsán jutott eszembe, hogy én a victorinoxokat mindig a gyári victorinox élezővel szoktam élezni (a legegyszerűbb fajta élező, az egyik része egy rúd, a másik egy V élező a kupak alatt). De szerintem a 20 fok a jó.
A konyhakést miért 25-re? A 25 az nem inkább munkaeszköznek, vésőnek, baltának van? Konyhakést 15 körül szoktak inkább, esetleg 20. -
#86883328
törölt tag
válasz discrate #9050 üzenetére
Én mindent 17,5 fokra élezek, hogy ne felejtsem el melyik milyen élszögű. Nekem bevált. Mindegy nekem, hogy kemény vagy lágy acél. A Worksharpnál egy a lényeg, hogy a sorját sűrűn kell nézni vagy fogdosni és csak ott élezni tovább ahol még nincs. Ezzel tudod ellensúlyozni az él egy pontján eltöltött idő többletet vagy a nyomóerőt. Nincs mese ellenőrizni kell. Egy-egy kővel való élezés végén egyre finomabban 2-2 aztán 1-1 alkalommal áthúzom, a sorját ily módon eltávolítom. A finom kerámiakőnél itt kaptam egy jó ötletet, a radírt. Miután végeztem a kerámiakővel leradírozom és megint fele akkora erővel átmegyek az élszalagon. Minden használat után elmosom a köveket. Ez jobb mint a radír, de ki várja meg amíg megszárad. Bár ha minden beállítást úgy hagyok akkor a mosott kerámiával még jobb eredményt érek el. Mivel én nem pasztázok - egyelőre még - egy papírlapon áthúzom az élt mindkét oldalon. Ezzel már sorja nem jön le de egyenesbe áll vagyis középre. Ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen