Új hozzászólás Aktív témák

  • Squirrel

    őstag

    Sziasztok!

    Konyhai késkészletet szeretnénk venni lehetőleg nem 1-2 évre tervezve, ehhez kérnék tanácsot. Nézegettem, hogy "hagyományos" acélból készült késeket nézzek, vagy damaszk pengéset. Ha az ár nem számítana, akkor egyértelműen KAI Shun Premier Trim lenne a befutó, de egy készletre most nincs felesleges 1000-1500 Eurom.

    Kérdésem az lenne, hogy a KAI gyártótól a "hagyományos" acél sorozatából - Wasabi black ( [link] ) készült kések és egy olcsóbb damaszk pengés szett - mint pl. ez a Wakoli [link] - közül melyiket érdemes megvenni?

    Gondolom nem véletlenül kerül a KAI damaszk pengés kése 4-5x annyiba, mint mondjuk egy elvileg hasonló pengés Wakoli vagy Stallion kés. Ha a termékismertetőben azt írják, hogy japán penge, az még attól lehet simán kínai vagy tajvani...

    Köszönöm a véleményeket, tanácsokat!

Új hozzászólás Aktív témák