Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • forras2

    őstag

    Szevasztok!

    Szeretnék 1 kis segítséget kérni... Nagyon nagy udvarom van, közel 3ezer négyzetméter... Próbálom hasznosítani a területet, így ültettem jó pár pálinkafát, amik szépen nőnek, megeredtek, semmi gond nincs velük. Viszont szeretnék gyümölcsfákat is ültetni, azokkal viszont kínlódok. Az elmúlt 5 évben ültettem minden évben sárgabarackfát, de semmi siker, 1-2 év után mindig kiszáradnak... Tudtok esetleg olyan fajtát ajánlani, ami nem annyira kényes a földre?

    Cseresznyére is szeretnék tippet kérni, pontos fajtára, azok megerednek, de satnyák, lassan nőnek, és nagyon kevés termést hoznak, próbálkoztam már szerves trágyával, műtrágyával, levél trágyával, de nem hoz egyik sem áttörő sikert...

    Illetve keresek 1 bizonyos fajta körtefát... Gyerekkoromban mamámnál voltak ilyen fák, nagy szemű, sárga, puha, lédús, kicsit kásás húsú körték voltak rajta... Melyik fajtát keresem én? :))

    Illetve véleményt szeretnék kérni, mennyire életképes az ötletem, az udvar és a virágoskert találkozásánál arra gondoltam, hogy térelválasztónak ilyen oszlopos gyümölcsfákat ültetnék... Itt nem túl napos a rész, igazából csak a délutáni illetve a lenyugvó naptól kapnának konkrét fényt... Érdemes ilyenekkel próbálkoznom? Ha igen, az oszlopos fákat milyen távolságra érdemes egymástól ültetni?

    És még 1 kérdés. Van 1 nagy szilvafám, régi, öreg, termést már szinte nem is hoz már nagyon rég óta, mennyire életképes az ötlet, ha veszek kivi "fát", és erre az öreg gyümölcsfára futtatom fel, nem konkrét lugast csinálok neki?

    Köszönöm a segítséget :R

Új hozzászólás Aktív témák