Új hozzászólás Aktív témák

  • nbencee

    tag

    2,5 hét intenzív használat után szeretném veletek megosztani a Lewitz HP8500 tapasztalataimat, rengeteg segítséget kaptam tőletek, itt az ideje, hogy elkezdjem a törlesztést, így szántam rá időt, hogy normálisan leteszteljem, és úgy éreztem a fejhallgató körül továbbra is nagy a homály, pár fórumtárs 5-10 perc hallgatás után lehúzta, na de mi az igazság?
    Hosszú leszek, úgyhogy akit annyira nem foglalkoztat, írtam egy TL;DR-t az aljára.

    Előzmények: Takstar Pro 80/82-őt szerettem volna, viszont itthon nem beszerezhető, és az ára is pont vámhatár felett van,valamint a garancia se utolsó szempont
    Muzikertől vettem 10.900Ft-ért, a legolcsóbb csomagküldős szállítással, két nap múlva jött az SMS, hogy mehetek érte.

    Külső: nagyon minőségi darab, kellemes tapintású az egész, nincs olcsó hatása kézbe véve sem. A párnák szuper kényelmesek, a fejre térve jól zárnak, nem ér hozzá sehol a fülhöz.
    A kábel 3 méteres, cserélhető darab, ez nagyban megnövelheti a fejhallgató életét. A pánt mindkét oldalán 8 méretben állítható a nagyság, szerintem fejmérettől függetlenül nagyrészt mindenki kényelmesnek tartaná. Nem kotyog sehol, masszív darab, ennek ellenére a súlya sem nagy, pont ideális. Nagy előny, hogy nem látni rajta sehol gyenge pontot, ahol eltörhetne, vagy elgyengülhetne idő előtt. A jack kábel mindkét vége aranyozott, és kapunk hozzá egy rácsavarható aranyozott 6,3mm jack átalakítót is.
    Hang
    Ezt a részét több felé venném:
    hang iPodon, alaplapi hangkártyával, telefonnal:
    Akkor még úton volt a DAC, úgyhogy első próbaként kipróbáltam gyengébb forrásokkal, különböző minőségű zenékkel,bejáratás nélkül. Nem volt túl meggyőző, kevés tér, kevés dinamika, ha akkor véleményezem valószínű hasonlót írok mint a többiek. Nehezen hajtható darab, azért úgy jó félig, 3/4ig felhúztam a hangot, de hangerőprobléma nincs vele.
    Így ráeresztettem, és 4-5 napon keresztül napi 5 órát ment rajta bejárató zaj, HZ sweepek, stb. Ahogyan a többiek is írták, a bejáratással elkezdett megtáltosodni, 5 napig vártam amíg lemegy a bejáratás, közben nem hallgattam többet, hogy ne szokjak hozzá, majd újra belehallgattam, és mintha kicserélték volna a hangját. Tehát első tipp, hogy ezt bizony járatni kell mielőtt eléri a végleges hangját, alaplapi hangkártyával a lenti beállításokkal már szép hangot kitudtam hozni belőle.

    Aztán megérkezett a FiiO E10K Olympus 2 DAC-om, beállítottam a legmagasabb bitmélységet és mintavételezést, foobar2000 lejátszó , Fidelizer purist (legdurvább) módban, WASAPI bitpontos lejátszás, teljes buffer ramból, SSD-n a zene, FLAC zene, másik olcsó fejessel nem volt lényeges különbség így már csak reménykedtem:

    de nem csalódtam :)
    Ez a fejhallgató az olcsó ára (jelenleg 15k) ellenére igényli a jó minőségű zenét, és a megfelelő forrást, ez az egyik hátránya is ezáltal: telefonra vagy alaplapira kötve youtube-on zenehallgatásra nem ajánlom, úgy tényleg vékony marad a hangja.

    Viszont a megfelelő forrással és zeneminőséggel az árához képest elképesztő hangot produkál, kitágul a tér, a közép és magasai tiszták, dinamikusak, nagyon jól lehet hallani minden egyes hangszert, az énekhang szépen elkülönül. Az tetszik a legjobban benne, hogy nem mosódik össze a zene, tisztán hallom a részleteket, és mivel se nem V, se nem U karakteres, nem fárasztó, nem emel ki semmit, a FiiO-val egy pont kellemes meleg hangzást hoz, nem bántó a hang magas hangerőn sem. Megfelelő forrással hallgatva most már nem gondolom azt, hogy túlzás amiket a sokszor belinkelt youtube-os review-ban kap, de telefonra kötve felejtősnek tartanám.

    Többnyire klasszikus, pop, rock, rmb zenéket hallgattam vele, minél több hangszer van a zenében, annál jobban szól, a basszus nekem pont elég volt, sőt kifejezetten hálás vagyok érte, hogy nem nyomja el a szép tiszta hangját, van benne basszus, de nem megy olyan mélyre, így pl. filmezni is tök jó vele, a lövöldős jelenetektől sem fáradsz el a túlzott puffogástól, cserébe a beszédhang tiszta, és érthető

    Amire én ajánlom tiszta szívvel: jó minőségű zenével, egy kezdő vagy akár komolyabb DAC-cal, hangszeres zenékhez, amikben valódi hangszerek gitár, dob, zongora stb. vannak és nem géphangok, klasszikus zenéhez, koncertfelvételek hallgatásához, stúdiózáshoz, azoknak akik nem a mélyet hallgatják hanem az összképet, vagy külön szeretik az énekhangot, a tiszta közép és magas hangokat, illetve filmezni, sorozatot nézni a kényelem és a hosszú kábel miatt,

    Amire nem ajánlom: bass-headeknek nem ajánlanám, sem minimal, techno, disco, dubstep, tucc tucc zenékre. Arra ott van hasonló árkategóriában az OneOdio pro 50, abban majd puffog rendesen a basszus. Illetve nem ajánlanám közvetlenül telefonra/hangkártyára kötve youtube minőségű zenék hallgatására, a Lewitz-nek ez kevés, és olyan célra a könnyen hajtható fejesek sokkal alkalmasabbak, valamint azoknál tuti nem lesz hangerőprobléma.

    Összefoglalásképp számomra kellemes csalódás, de mivel nem annyira univerzális, mint egy Takstar HD2000, így kisebb réteget céloz meg, összességében ezzel az árcédulával jelenleg elképzelhetetlennek tartom, hogy ennél minőségibb, kényelmesebb fejest találjak,én a karácsonyi szabadságomat nagyrészt zenehallgatással fogom tölteni :)

    Köszi mindenki a segítséget, nekem ez telitalálat, és boldogság, ja meg aki vette a fáradtságot, hogy végigolvassa!


    Jópár hónap fórumolvasgatás után az új setup - köszi nektek!

    TL;DR

    Lewitz HP8500
    Egyéb neve: ISK MDH8500
    Fő karakterisztika: viszonylag semleges, főleg a közép - magas tartomány az erőssége
    Kialakítás: zárt, circumaural
    Előnyök: cserélhető kábel, kényelem
    Hátrányok: nehezen hajtható, egyeseknek kevés a basszus
    Ajánlott: otthonra

Új hozzászólás Aktív témák