Új hozzászólás Aktív témák

  • mester777

    tag

    Sziasztok!

    Hangelőállító eszköz témában kérnék segítséget Tőletek. :)

    Először is, hogy milyen fejhallgatóim vannak (főleg azért írom le részletesebben hogy megismerjétek hogy milyen hangzást szeretek):

    Superlux HD681F: szeretem mert ahhoz képest, hogy milyen olcsó, szép hangja van, és néha megdöbbentő, hogy mintha nem is a fülemről szólna a zene. Azonban EQ nélkül kicsit sértően sok a magas (érces? nem tudom), és kevés a mély. A mélye egyébként szép lenne, de tényleg kevés és ha EQ-val feltolom, a többi frekvencia torzul/gyengül el. Munkahelyen használom zenehallgatásra, viszonylag halkan; arra szépen megfelel.

    HyperX Cloud II: otthonra van, multifunkcionális. Használom játékra és zenehallgatásra is (pop, electro (house), klasszikus, soundtracks, retro). Ezt az USB-s hangkártyán keresztül használom a kényelmes hangerőállítás érdekében. Alaplapin is tudnám (akkor EQ-zni is tudnám, amúgy EQ-zni egyáltalán érdemes?), az alaplapom MSI B150M Mortar.

    (Van amúgy még egy Microlab Solo 6c-m, aminek szintén kevesellem a mélyét, lehet túl kicsi a szobám?)

    És a kérés/kérdés: szeretnék javítani a zenehallgatási minőségen (ugyanis van a HD681F-be valami amit nem tudok megfogalmazni és hiányolok a cloud 2-ből, meg egyébként is úgy érzem hogy egyiknek sem tökéletes igazán a hangzása). Szerintetek hogyan lenne érdemes?
    Két dologra gondoltam:
    1. Lehet, hogy fejhallgatót/hangfalat kellene cserélni jobbra (drágábbra) és/vagy
    2. Kéne egy dedikált eszköz (azt hiszem DAC?), ami jobb minőségű hangot csihol ki a számítógépemből.

    Ti melyiket javasoljátok? Alapvetően nem sajnálom rá a pénzt, de nem is akarok első körben százezreket kiadni.

    (lehet, hogy azt kéne, hogy először veszek mondjuk DAC-t, aztán később ha megint költeni akarok rá akkor egy jobb fejhallgatót/hangfalat)

    Előre is köszönöm szépen a segítséget :)

    A konfigomat lásd az adatlapomon.

Új hozzászólás Aktív témák